A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
ЕДИТ:
Незнам дали е фикснато или не, ја ги сменив DNS серверите на нетот (ги стаив тие на гугл) и сеа немам проблеми со вчитување на веб страна или брзина...Се си остана исто во смисла со download speed (на торенти зборам), само што сеа си се учитуваат страниците како шо треба (не треба рефреш неколку пати)..
И да- нетот више не паѓа...

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.298
Денеска интернетот е хаос, на секое падни-стани. Го ебавме ежо зимово.

Член од
7 ноември 2008
Мислења
50
Поени од реакции
42
Cabletel :
cabletel brzina.png

T-home :
t-home brzina.png

Кога се јавив да пријавам дека брзината не е во ред ( последниве 2-3 дена ) , добив одговор дека сум имал, цитирам: "вирус во компјутерот" ... за среќа договорот со T-home не ми е истечен сеуште па еве имате можност да се уверите за каква " компанија " станува збор
Во овие месец дена како се приклучив на cabletel имам повеке проблеми со нетот отколку предходно 4 години што користев интернет од t-homе , а за телефонијата и " дигиталната телевизија " подобро и да не зборувам...

КАТАСТРОФА !!!

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.834
Поени од реакции
2.928
мене ми е истечен договорот за безжичен нет од ONE и си мислам сакам да сменам друг нет ама проблемот е што имам фиксен телефон од стара централа и не може да се конектира интернет преку фиксен телефон ниту немам кејбтел ниту телекабел во моето маало и сега останува само безжичниот интернет и сакам од друг оператор кое кое е побрз е тоа не знам ЧАРЕ има ли некои од искуство и мислења????

П

Паган-др

Гостин
3 дена немав интернет, уствари требало да го ресетирам модемот. -.-

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
http://www.speedtest.net/result/1497228882.png

9Mbps- И тоа го делам нетот. Јас и брат ми во исто време спуштаме со 8,9,10 мбпс. беа срање, се жалев едно 30-40 пати и пу пу да не ги урочам нетов е лудница.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Зошо према Т-Хоум на спидтест ми дава големи пингови (над 20) и даунлоуд брзини до 3-4мбпс? А на сите други сервери пингот иде 5-10...Даунлоуд со 30мбпс...

Член од
31 август 2008
Мислења
501
Поени од реакции
38
Пред 2 дена немав интернет цела вечер,а ден преттоа паѓал цело време. Им пишав на Твитер,а и прееска им отидов,и наводно ке ја следеле мојата линија вечерва,дали ке имало проблеми нешто.
Како и да е,ако уште еднаш падне интернетов,ке бидат приморани да дојдат кај мене дома,да видат лично што се дешава....

ЕДИТ:
Незнам дали е фикснато или не, ја ги сменив DNS серверите на нетот (ги стаив тие на гугл) и сеа немам проблеми со вчитување на веб страна или брзина...Се си остана исто во смисла со download speed (на торенти зборам), само што сеа си се учитуваат страниците како шо треба (не треба рефреш неколку пати)..
И да- нетот више не паѓа...
Немаш проблеми при отворањето на страната за логирање ??

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Пред 2 дена немав интернет цела вечер,а ден преттоа паѓал цело време. Им пишав на Твитер,а и прееска им отидов,и наводно ке ја следеле мојата линија вечерва,дали ке имало проблеми нешто.
Баш твојата линија ќе ја следат ххаха, нема да спијат вечер и ќе се умараат со твојот интернет.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Како и да е,ако уште еднаш падне интернетов,ке бидат приморани да дојдат кај мене дома,да видат лично што се дешава....

Немаш проблеми при отворањето на страната за логирање ??
Nope...
Дури сеа ги вратив DNS-те шо се по дифолт од нив...Нема проблеми.
Кај мене пред влез тоа сандачето беше уште малце и да падне, ја го пријавив проблемот и очекував никад да не дојдат. Али, дојдоа истиот ден (вечерта) коа пријавив и нетот од тогаш до ден денес си е стабилен..

Член од
31 август 2008
Мислења
501
Поени од реакции
38
Јас имав проблеми еднаш кога сменив днс адреси. Сега,не сум сигурен дали беа на гугл или опен ...

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Едино нешо проблем кај мене е тоа шо мајсторите многу кабел ми извлекоа у соба и секад ако сакам малце да го поместам VoIP модемот (пошо у него ми е уштекан кабелот од нетот) ќе ми снема интернет за 30-40 секунди и ќе се врати. Или па ако го пипнам кабелот од нетот малце ако го свртам или подвиткам ќе снема нет, ама одма се враќа...
Зошо е тоа така?

Член од
31 август 2008
Мислења
501
Поени од реакции
38
И кај мене се дешава истото у случај да го поместам. Али затоа јас не го задевам . :D

Kajgana Shop

На врв Bottom