Помош, проблеми, прашања, совети...

fenomen

Сезнајко
Член од
17 јули 2008
Мислења
387
Поени од реакции
51
Проблем со АМД Атлон 64 3400+ на 2.2ГХз. Им сменив паста и него и на процесорот од графичката Ати Радеон 256МБ некојси модел, Проблемот е што ако пуштам игра закочува скроз и само ресатарт помага.
П.С. На процесорот кога ја ставав новата паста не ја отстранив старата (која беше некако погуста од новата), туку ја додадов само новата.
Хелп!

Член од
26 јануари 2007
Мислења
807
Поени од реакции
7
Дали би имало проблем кога би ја заменил старата батерија од лаптопот со капацитет од 4700mAh, со нова од 5200mAh? Иначе сите други карактеристики на батериите се совпаѓаат.

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Проблем со АМД Атлон 64 3400+ на 2.2ГХз. Им сменив паста и него и на процесорот од графичката Ати Радеон 256МБ некојси модел, Проблемот е што ако пуштам игра закочува скроз и само ресатарт помага.
П.С. На процесорот кога ја ставав новата паста не ја отстранив старата (која беше некако погуста од новата), туку ја додадов само новата.
Хелп!
Pak izvadi go procesorot i iscisti ja starata i novata pasta ubavo izbrisi go da bide suv, nanesi nov sloj pasta (malce pasta stavi kolku da ne bide direkno metal na metal) i vrati go procesorot. Si nanel premnogu pasta ti pregreva procesorot zatoa ti koci.

nako

No1
Член од
22 јануари 2006
Мислења
918
Поени од реакции
35
Другиот месец сакам да земам пц, ми треба исклучиво за анимација и 3д рендер во фул хд, значи ми треба ТОП конфигурација, едно време се залетав на интел 990x процесор но видов дека конфигурација со 2600к е многу пефтина ( за тие пари можам да земам два 2600к ), а разликата е некои си 8-15% поспоро плус 990x треба да го чекам најмалку уште месец дена, а 2600к го има на лагер.
Прашањето ми е ваше мислење и дали воопшто да купам 2600к за 3д графика или да земам и7 950 или пак да лупнам над 2000 еу за 990x, и што графичка да земам.

Член од
15 мај 2010
Мислења
540
Поени од реакции
72
Дали би имало проблем кога би ја заменил старата батерија од лаптопот со капацитет од 4700mAh, со нова од 5200mAh? Иначе сите други карактеристики на батериите се совпаѓаат.
Не би требало да има проблем... :)

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Другиот месец сакам да земам пц, ми треба исклучиво за анимација и 3д рендер во фул хд, значи ми треба ТОП конфигурација, едно време се залетав на интел 990x процесор но видов дека конфигурација со 2600к е многу пефтина ( за тие пари можам да земам два 2600к ), а разликата е некои си 8-15% поспоро плус 990x треба да го чекам најмалку уште месец дена, а 2600к го има на лагер.
Прашањето ми е ваше мислење и дали воопшто да купам 2600к за 3д графика или да земам и7 950 или пак да лупнам над 2000 еу за 990x, и што графичка да земам.
i7 2600K definitivno cena/performansi za animacija i 3D render nepobedlivo

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491

i72600K е побрз clock for clock, помалце грее, подобро се клока, по ефикасен е, троши далеку помалце струја, и пред се таа платформа ако ја земеш т.е. LGA1155, во иднина можеш да ставиш Ivy Bridge, кога ќе излезе.... да имаш upgrade path, вака со i7 980x уложуваш во малце побрз процесор, ( во само мал дел на програми) кој користи мртва платфора, т.е. LGA 1366. Значи зимаш еден Hyper 212+ доаѓаш на форум, ми праќаш приватна порака (во случај да не знаеш) и ќе ти помогнам со оверклок, или поточно сетинзи во BIOS, со којшто ќе добиеш екстремно брз процесор...за само 270 евра, наместо да фрлаш 1000 евра со тие пари ќе земеш ѕвер матична, ѕвер графичка, напајање и едно SSD. Aко ти треба совет за било што feel free to ask. Предлог за графичка од мене ти е 6970, која е многу добра карта за парите, иначе имам и дилерски цени можам да ти средам за поефитно, ако си заинтересиран може да ти помогнам.

BTW јас продавам i7 2600K користен само 1 месец, (добив уште еден на поклон, тетни ми незнаел дека веќе сум купил па ми го донесе од страна..) и го давам доста поефтино од продавница, ако си заинтересиран за дилерски цени, или купување на процесорот пиши ми пп.

-Rubik-

>>{- _ -}<<
Член од
31 октомври 2009
Мислења
315
Поени од реакции
101
Го форматирав лап топот, и сега не ми работи wireless картичката. Во што е проблемот? Го уклучувам wi-fi то се е ок, сијаличката свети,ама кога одам кај adapter settings ми пишува not conected и не наоѓа вајрлес.Инсталирав и драјвери и све, ама џабе, пак ништо. Некој совет??:confused:

Член од
15 мај 2010
Мислења
540
Поени од реакции
72
Го форматирав лап топот, и сега не ми работи wireless картичката. Во што е проблемот? Го уклучувам wi-fi то се е ок, сијаличката свети,ама кога одам кај adapter settings ми пишува not conected и не наоѓа вајрлес.Инсталирав и драјвери и све, ама џабе, пак ништо. Некој совет??:confused:
Драјвери инсталира? Не ти се појави со нив нешто плус? Би требало со драјверите да излезе такво за пребарување мрежи, а тоа од windows-от да се деактивира.

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
vidi na laptopot na tastaturata kade ti e za upaluvanje (hotkeys) na wi-fi moze ti e disable, posle formatot ako si instaliral 7ca nema potreba od nikakvi driveri za wi-fi

-Rubik-

>>{- _ -}<<
Член од
31 октомври 2009
Мислења
315
Поени од реакции
101
vidi na laptopot na tastaturata kade ti e za upaluvanje (hotkeys) na wi-fi moze ti e disable, posle formatot ako si instaliral 7ca nema potreba od nikakvi driveri za wi-fi
Све е уклучено,ама пак си стои not conected. Изгледа ми е цркната катичката. Колку пари е нова да ставам? :)

B

BrunoFresh

Гостин
Сакам да земам некоја графичка добра па најдов една која ми ја препорачаа повеќе души.
Се работи за EVGA GeForce GT 520 1024 MB DDR3

• GeForce GT 520 with 810 MHz core clock
  • PCI Express 2.0
  • 1024 MB 64-bit DDR3 memory
  • 1400 MHz Effective memory clock and 1620 MHz shader clock
  • Microsoft DirectX 11 Support
  • Blu-ray 3D Support

Сакам да слушнам ваше мислење околу ова, посебно од тие повеќе што се разбираат околу графички :)

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Сакам да земам некоја графичка добра па најдов една која ми ја препорачаа повеќе души.
Се работи за EVGA GeForce GT 520 1024 MB DDR3

• GeForce GT 520 with 810 MHz core clock
  • PCI Express 2.0
  • 1024 MB 64-bit DDR3 memory
  • 1400 MHz Effective memory clock and 1620 MHz shader clock
  • Microsoft DirectX 11 Support
  • Blu-ray 3D Support
Сакам да слушнам ваше мислење околу ова, посебно од тие повеќе што се разбираат околу графички :)
Low End graficka e ova samo za slika da ti dava na monitorot, nekoe filmce da izgledas i toa e. Ako ti e za igri ne se zamaraj ova ne e graficka za tebe, ako ti e za se drugo (osven igri) ondak e OK.
--- надополнето: Sep 22, 2011 2:12 PM ---
Све е уклучено,ама пак си стои not conected. Изгледа ми е цркната катичката. Колку пари е нова да ставам? :)
ne mi se veruva da e izgorena ako rabotela prethodno togas treba da e vo red ama nesto si utnal, kako i da e vidi si kakvi slotovi imas na lap topot mozes i nadvoresna da kupis sto vleguva vo slotot od strana nesto slicno na ova -

B

BrunoFresh

Гостин
@JimmyHoFa
Баш за игри ми требаше но сеа се одлучив за една подобра.
Што велиш за оваа ?
EVGA GeForce GT 440 1024 MB DDR3
  • GEForce GT 440 with 810 MHz core clock
  • 1024 MB 128-bit DDR3 memory
  • DirectX 11 Support Done Right
  • Blu-ray 3D Support
  • NVIDIA CUDA Technology
  • HDMI 1.4a Connector
  • NVIDIA PhysX Technology
  • PCI-Express 2.0

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
@JimmyHoFa
Баш за игри ми требаше но сеа се одлучив за една подобра.
Што велиш за оваа ?
EVGA GeForce GT 440 1024 MB DDR3
  • GEForce GT 440 with 810 MHz core clock
  • 1024 MB 128-bit DDR3 memory
  • DirectX 11 Support Done Right
  • Blu-ray 3D Support
  • NVIDIA CUDA Technology
  • HDMI 1.4a Connector
  • NVIDIA PhysX Technology
  • PCI-Express 2.0
potpolno istata graficka so razlicno ime... u prevod marketinska finta na GeForce... ako sakas graficka koja sto ke tera igri izvesen period togas baraj graficka od GTS450 pa nagore ili GTX550 pa nagore ili od modelite na Radeon 5770 pa nagore ili 6770 pa nagore.... Ili moj sovet e da si kupis polovna (veteran) graficka Radeon 4870/90 ili 9800GTX+/GTX260

Kajgana Shop

На врв Bottom