Зошто атеистите се толку опседнати со Бог и религијата?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
се надевам вакви оценки :confused:сам себе да се величаш преку вакви проценки ќе те нахранат доволно до некој друг ваков бесцелен муабет...предлагам да се сокријат сите огледала во Македонија и пошироко.
Потврда повеќе за она што го пишав за теми за хомосексуалците и верниците.
Се извинувам ако ти го повредив егото, но за еден христијанин егото и вака и онака е неважно...

така да, крцкај си...

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Зошто биле опседнати од религиите?!
А од што друго би биле опседнати?
Еднаш наркоман засекогаш наркоман.
Еднаш верник засекогаш верник.
Има и одредени отстапки понекогаш, ама како што гледам на форумов не ќе да има.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.164
Поени од реакции
12.147
Алал да Ти е! Ти симињам капа на Твојата експертност...
--- надополнето: Sep 20, 2011 8:58 AM ---

Да, навистина, можеш да кажеш било што, чак и ова погоре напишаново и да останеш жив, нели? :icon_lol:
--- надополнето: Sep 20, 2011 8:59 AM ---

Не, не сум поп, само обичен анонимен верник во Црквата Христова.
--- надополнето: Sep 20, 2011 9:00 AM ---

Мммм, да...
Значи, ти како верник и никаков експерт, дрдориш наоколу за христовата црква, за која секој има различно толкување и мислење...
Штета што јас не можам да ти симнам капа за твоето познавање на темитие на кои зборуваш...
И остануваш жив... Тоа е така, бидејќи има закони по се изгледа... :) Нема ништо метафизичко тука :)

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Зошто биле опседнати од религиите?!
А од што друго би биле опседнати?
Еднаш наркоман засекогаш наркоман.
Еднаш верник засекогаш верник.
Има и одредени отстапки понекогаш, ама како што гледам на форумов не ќе да има.
Каде си бе Игорче? Кој ник ти е овој по ред? 3402?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.164
Поени од реакции
12.147
....:pos:....
--- надополнето: Sep 20, 2011 8:56 AM ---

Тоа кое Ти го нарекуваш „заебавање„, не само што е категорија на која не и придавам внимание, туку е „нешто„ кое силно ми потврдува дека сум на добриот-Христовиот пат. Ако можеа Христа Бога да Го искушуваат, понижуваат и конечно, да Го убијат, овие, како ги нарекуваш, „заебавања„, за мене се лесна и беспредметна категорија...:icon_mrgr:
Дефинитивно има премногу закони, инаку и последното може од наведеново да помине :)

P.S. И ако некогаш бил овде тој ваш спасител и сме го распнале (кои и да се тоа „ние“) можеме пак да го направиме тоа... Не си играј со луѓето :) Опасна работа е тоа :)

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Човекот е бескрајно забавен ко ќе видиш. Не знам што толку жолчно сте се фатиле за него, имате сатанисти, евреи муслимани, атеисти, ама очигледно и покрај триста излупани зелени овде од сите страни Мики е најголем хит. Дури ме изненадува како на повикување мајки, шајки, користење епитети како Глуп, ниеднаш не реплицирал со таков јазик ( бар јас колку што ги имам читано темиве, демантирајте ме ако грешам). Мислењата му се јуник :D Али барем не шири негативизам, бар јас не го гледам низ таа призма.
Ама ај кога веќе правиме муабет за човекот ( Мики извини друже, овака што те ставам у пост, ајл брн и хел фор дет :D) и а про по темава интересно е тоа што колку и да употербувам сарказам реално овде пишуваат 99% атеисти и Мики. Другите се попатни посетители. Не навлегувам во другите теми, ама во оваа насловот сосем одговара на тоа што се пишува овде.

А да и да не заборавам. Смекси пиши некој содржаен пост молим те, не за друго се шлепаш покрај луѓе кои знаат да дискутираат овде (мислам на атеистите). Твоиве постови ме асоцираат на луѓе кои во толпа се дерат Такаааа е. А што е така и што мислат кому му е гајле. Плус имаш и демотивации на лагер. Абе комплетно разоружување на целосната багра.
Не е проблемот на припадниците на конфесии Атеизмот.
Ниту пак атеистите.

Најголем непријател им е Писмото...

T

Tetro

Гостин
Читајќи ја темава, срце не ми дава да ве одминам без да ви реплицирам на муабетот.
Nessa Alcarin напиша:
Тоа е се убаво Петар, но конкретно во Македонија не постои толеранција и слобода на говор, изразување и вероисповед. Зошто го воведоа само христијанското и муслиманското учење во училиштата, зошто ако сме толку толерантни не направат изборен предмет за сите религии (иако сум против учење религија во училиште сепак го земам како пример дека во Македонија сме ограничени). Јас сега каде што живеам, живееле дечко и девојка вахабисти, барем така кажуваат комшиите. За десет дена петиција потпишале сите комшии во зградава до газдите за да ги избркаат од станот, и ги избркаа. Зошто? Зошто слушале чудна музика и се облекувале чудно. Секој е толерантен спрема неговата религија или „нерелигија“. Ако збориме за толерантност мислам дека неможеме да ја ограничиме на атеисти и теисти. Секој од нас Македонците е толерантен до некој степен, а кон се што е несватливо за него и различно е нетолерантен.​
Ама тоа е причината зошто лично јас ги изедначувам атеистите со дрворед. Глупави се како и сите други, никаква разлика.

blablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablabla

Елементарната глупост исмејувај ја, носи си ја дома ако сакаш :) и глупите луѓе исмејувај ги, твој проблем. Ама ако ги вреѓаш на база на тоа што вервуваат во Господ, е исто како да ги вреѓаш затоа што се црнци, албанци, ниски, дебели, монголоидни, неинтелигентни... ствари за коишто е глупо да нападнеш човек.
Исто како и пред некој ден. Ми станувате чудни по-малку. :eek:
http://forum.kajgana.com/threads/53971/page-21#post-4414390

Патем. Уште еднаш, за забава:
Јас не сум опседнат (требало да гласи темата засегнати), или намерна грешка на авторот е тоа.
Засегнат сум од злоупотребите на искрените верници и секташи кои ќе направат се` за да придобијат верници и да си ја зголемат длабочината на џебот. Засегнат сум од злоупотребата на малолетници за сексуални игри на папата и неговите другарчиња, како и трошењето на народните пари (парите од верниците) на ку*ви. Засегнат сум од неможноста да се договорат со државата наша, стојат свештениците рамо до рамо со државниците, пази сега, заедно фрлаат лопати и удираат темели на странсите инвеститори кога почнуваат погони, заедно сечат ленти, а никако не можат да се договорат да плаќаат данок на протокот на пари, а сакаат пензии.

Опседнати се слепите верници, како при толку светлина од сонцето, не ја гледаат измамата на свештениците.

B

Black Guard

Гостин
Опседнатост е тешка категорија,ако некој е опседнат со религијата тогаш тоа се верниците,они веруваат дека со две риби и корка млеб ќе нараниш 5000 луѓе они веруваат во сите тие контрадикторности и заблуди,ние(атеистите) гледаме дека религијата се НАМЕТНУВА врз луѓето а истата знаеме што предизвика во светот од војни до давање курбан чоечка глаа и.т.н

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Значи, ти како верник и никаков експерт, :)
За да станам експерт, ми требит да го поарчам сето мое слободно времена професионално доградување, а нема такви нерви, оти имам и поинтересни работи.
--- надополнето: Sep 21, 2011 1:43 PM ---
дрдориш наоколу за христовата црква, за која секој има различно толкување и мислење...
а
Ц, то Ти саде дрдориш а ја батка, како што веќе имам напишано, сакам да посведочам за мојата вера и Бог.
А то што секој имал свое мислејне, то ти е последица од т.н. демо(но)кратија, каде секој мојт да кажит шо мислит и да останит жив.
--- надополнето: Sep 21, 2011 1:44 PM ---
Штета што јас не можам да ти симнам капа за твоето познавање на темитие на кои зборуваш...
Хм,, вероватно и немаш капа на немаш шо да симниш. :icon_lol:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
А то што секој имал свое мислејне, то ти е последица од т.н. демо(но)кратија, каде секој мојт да кажит шо мислит и да останит жив.
Така е Мики, дај направи една петиција да ја срушиме ова демонократијава, и ако некој каже то што мисли под итно копачот у глава! Шо викаш а?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.164
Поени од реакции
12.147
За да станам експерт, ми требит да го поарчам сето мое слободно времена професионално доградување, а нема такви нерви, оти имам и поинтересни работи.
--- надополнето: Sep 21, 2011 1:43 PM ---

Ц, то Ти саде дрдориш а ја батка, како што веќе имам напишано, сакам да посведочам за мојата вера и Бог.
--- надополнето: Sep 21, 2011 1:44 PM ---

Хм,, вероватно и немаш капа на немаш шо да симниш. :icon_lol:
Ти немаш слободно време...
Да нема демократија, ти сега ќе беше распнат некаде... Затоа држи се до трулата ни демократија и „сведочи“ :)
Всушност, сведочиш за вера? Се сведочи за нешто реално и опипливо не за вера Мики... Твојот бог, го распнавме(како што велите вие), најди си друг... Ако дојде пак(како што велите вие), имаме начин на нов, подобар начин да го распнеме... За да смените симбол не за друго :)
Имам капа, но не ја симнувам за луѓе што сведочат за нивната вера (на наш јазик: ја наметнуваат својата вера како апсолутна вистина)!

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Edno e da sakas da posvedocis, drugo e da znaes da posvedocis, a treto e da uspees da posvedocis.

Seuste si na prvata tocka - zelba;)

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ценам туѓи ставој, ама нема потреба нит обрска да се сагласам сос нив...А ја би рекол дека ми успеаја сите три точки, ама некој требит и да видит.
--- надополнето: Sep 22, 2011 7:23 AM ---
Да нема демократија, ти сега ќе беше распнат некаде... Затоа држи се до трулата ни демократија и „сведочи“ :)
Аууу, че испаднит дека надовор од демо(но)кратијата, човеците саде распињале други човеци,онака де, чисто од забава, немајќи со шо друго да си го попунат денот...:icon_lol:
--- надополнето: Sep 22, 2011 7:24 AM ---
Всушност, сведочиш за вера?
Не, пишувам кулинарски рецепти.
--- надополнето: Sep 22, 2011 7:25 AM ---
Се сведочи за нешто реално и опипливо не за вера Мики...
Верата е категорија на духот, која се ефектуира во личното и колективното секојдневно живеење од Црквата. Кој е надвор од верата, надвор е и од делата.
--- надополнето: Sep 22, 2011 7:26 AM ---
Т Твојот бог, го распнавме(како што велите вие), најди си друг...
Мојот Бог Го распнавте и секој ден го распнувате, со Вашето поведение, но Он одамна воскресна.
--- надополнето: Sep 22, 2011 7:27 AM ---
. Ако дојде пак(како што велите вие), имаме начин на нов, подобар начин да го распнеме... За да смените симбол не за друго :)
Dream on...
--- надополнето: Sep 22, 2011 7:28 AM ---
Имам капа, но не ја симнувам за луѓе што сведочат за нивната вера (на наш јазик: ја наметнуваат својата вера како апсолутна вистина)!
Кој, кога, каде, зашто и како Ти ја наметнал неговата вера како апсолутна вистина?

Kajgana Shop

На врв Bottom