Toecutter
Biafran Baby
- Член од
- 12 мај 2009
- Мислења
- 5.243
- Поени од реакции
- 2.444
Не треба да се меша самиот атеизам со некаков недефиниран нео-либерален поглед кон светот кој постои и каде атеизмот е само дел од него. Обично во таа програма која се даунлодира во умовите на одредена раја се вметнати многу фолдери како права на ѓејој, права на животињи, веганизам, квази-феминизам и некакви левичарски ставови, заедно со соодветна облека и однесување. Иако има отстапувања од една до друга особа, обично наведените ставови им се заеднички.1. A scientific theory can be thought of as a model ofreality, and its statements as axioms of some axiomatic system.
Од друга страна
In traditional logic, an axiom or postulate is a proposition that is not proven or demonstrated but considered to be either self-evident, or subject to necessary decision. In other words, an axiom is a logical statement that is assumed to be true. Therefore, its truth is taken for granted, and serves as a starting point for deducing and inferring other (theory dependent) truths.
Тоа е тоа. Надаље веќе треба да навлеземе во потешки филозофии и толкувања.
2. Ако сам си се наоѓаш, ондак да се однесува и за тебе. Сега кажи ми што мислиш за милитантните верници, и анти ЛГБТ популација? Ако ми кажеш негативен став ти паѓа во вода она pro-choice и по логика си лицемер. Ако ми одговориш со позитивен став ондак нема потреба да дискутираме повеќе. Ти си ајде така да те кажам (само да не излезе дека пак ме сфаќаш грешно) радикал, немаш гајле со спротивни радикали. Live and let live принцип што е ок принцип. Не маваш со јајца по другите така да ги кажам закоравеници затоа што биле закоравеници, кога и ти си таков само од спротивната страна на оската.
Што се однесува на последното прашање, не те разбрав баш најдобро (особено делот поистоветиш), претпоставувам што мислиш ама за секој случај ако може да го преформулираш па ќе ти одговорам и на тоа.
Можеби зборот хипстер е соодветен а можеби и не. Иако има и конзервативни хипстери...
Друга работа е однесувањето на декларираните атеисти на форумот, каде повеќето се склони на навредување на декларираните верници.Зошто е тоа така не знам баш, Дибек објасни од негова гледна точка зошто атеистите користат таков речник, до некаде се согласувам но би додал и дека виртуелната анонимност си го прави своето во начинот на комуникација.
Сосема трета работа е христијанската теологија и Писмото. Католичката теологија на пример е на став дека земјата е стара 6014 години, за месец и кусур на 23.10 ќе го слави својот 6015-ти роденден...
И спротивно од популарните заблуди, никаде во писмото не е дозволено верување во други богови, туку тоа лично Бог го забранува и е еден од најтешките гревови. Толку од толеранцијата...