Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Аман бре како 50 утакмици да минаа, па не може да игра. 3 утакмици има се на се изиграно, и од клупа влегуваше...

Абе у ред е да го одмара Фабре секако имаме најдобра средина, само зборот ми беше Валенсија не е мал тим и треба да игра па нека го одмара понатакај :)

Ако ја пратиш Барса од натпреварот со Наполи, тогаш да...

Фабрегас дава голови и далеку од тоа дека не е корисен, али неможеш да кажеш дека е измислен за Кеита, затоа што тој доведува баланс во тимот... погледни колку акции запре против Милан. Трча човекот, се труди, не му е за џабе миленик на Пеп.

Ако ја пратиш Барса од натпреварот со Наполи, тогаш да...

Фабрегас дава голови и далеку од тоа дека не е корисен, али неможеш да кажеш дека е измислен за Кеита, затоа што тој доведува баланс во тимот... погледни колку акции запре против Милан. Трча човекот, се труди, не му е за џабе миленик на Пеп.

Запре акции, како при голот на Пато...миленик му е на Пеп поради карактерот, не поради фудбалските способности. Има моменти кога е на рамниште со остатокот од тимот, но вообичаено е едно ниво подолу. Бускец/Маскерано се далеку подобри ДМФ од него, за Иниеста, Фабрегас итн да не зборуваме на позиција ЦМ. Корисен е за ротација, но таа ротација не треба да се случува против првопласираната Валенсија. Најмногу од се ќе се изгуби на поврзаноста и креативноста во средината...далеку е Кеита од организатор на игра.

Инаку најдобрата опција според мене би била формација слична како онаа во Саботата.

Валдес​
Алвес----Пујол----Маскерано----Абидал​
Бускетс​
Тиаго-----Чави​
Фабрегас​
Меси-----Виља​

Еден од Тиаго, Фабрегас или Кеита ќе биде на клупа. Не верувам Педро да не игра 2 натпревари по ред. Веројатно Пеп го одмараше против Осасуна. Во таква ситуација кога имаме МВП во нападот, средината би сакал да биде Бускец, Чави и Фабрегас. Доколку се обезбеди комотна предност може да ги пушти Тиаго и Кеита.

Запре акции, како при голот на Пато...миленик му е на Пеп поради карактерот, не поради фудбалските способности. Има моменти кога е на рамниште со остатокот од тимот, но вообичаено е едно ниво подолу. Бускец/Маскерано се далеку подобри ДМФ од него, за Иниеста, Фабрегас итн да не зборуваме на позиција ЦМ. Корисен е за ротација, но таа ротација не треба да се случува против првопласираната Валенсија. Најмногу од се ќе се изгуби на поврзаноста и креативноста во средината...далеку е Кеита од организатор на игра.

А кој рече дека Кеита е организатор на игра? Чави ќе игра, тој ја организира играта во пакет со Меси па и донекаде Бускетс. А и улогата која ја има Кеита кога игра не е ниту класичен ДМФ, ниту организатор на игра... тој е конекцијата помеѓу одбраната и нападот, пресекува топки и акции.

И да, Бускетс и Маскерано се подобри од него, но од кога го немаш видено ти Маскерано во таа улога? До пред некој натпревар и Бускетс играше стопер. Во недостаток на играчи на одредени позиции мора да се прави компромис. Поентата ми е дека Кеита не е толку лош играч како што го правите.

Првопласираната Валенсија? Друже, до кога мислиш дека Валенсија ќе биде првопласирана? И да бидеме искрени, не поминале 25 кола па да донесуваме заклучоци дали Валенсија направиле стварно добар тим или е ова само некоја низа која што овие тимови ја имаат скоро секоја сезона.

ФУЛ РЕСПЕКТ МОМАК ИСТО РАЗМИСЛУВАМЕ ;)

А кој рече дека Кеита е организатор на игра? Чави ќе игра, тој ја организира играта во пакет со Меси па и донекаде Бускетс. А и улогата која ја има Кеита кога игра не е ниту класичен ДМФ, ниту организатор на игра... тој е конекцијата помеѓу одбраната и нападот, пресекува топки и акции.

Тоа е опис на класичен ДМФ. Како и да е, сите имаме различни вкусови, па и за фудбалери. Не дека имам нешто против Кеита - напротив, заслужен е за секој успех на Барса како и останатите. Само не сум убеден дека е на исто ниво со останатите од тој дел на теренот и мислам дека другите можат повеќе да допринесат. Околу Валенсија - доколку одиме со потценување тогаш ниту ние нема да бидеме први на крајот на сезоната. Секоја година имаме проблеми со нив, посебно на Местаља. Тоа што моментално се први не треба да значи ништо за нивниот квалитет, но треба да биде мотив за Барса и доказ дека играат против тим кој е над нивото на еден Сосиедад или Осасуна.

Како сакаш стави го... ако игра вечерва примети и ќе видиш дека не игра класичен ДМФ, ниту пак креатор на игра ( недај боже)... туку нешто како Ball winning midfielder.

А за потценувањето... сум кажал во претходни прилики дека Пеп нема шанси да дозволи да влезат опуштени во дуел и да мислат дека победиле уште пред да почнат. Додека сум сигурен во тоа, ние фановите можеме да потценуваме било кој тим.:icon_lol:

Еден од Тиаго, Фабрегас или Кеита ќе биде на клупа. Не верувам Педро да не игра 2 натпревари по ред. Веројатно Пеп го одмараше против Осасуна. Во таква ситуација кога имаме МВП во нападот, средината би сакал да биде Бускец, Чави и Фабрегас. Доколку се обезбеди комотна предност може да ги пушти Тиаго и Кеита.
Со Бускетс како деструктивец и Кеита заедно со Чави како креатори на играта ,добро бе до кога Пеп ке го форсира Кеита не ми е јасно ? Златен Фабрегас !

Аман бе, поголеми стручњаци од Пеп сте станале. :P

Јас не прогнозирам состави, ама да сум на место на Пеп вака би играл:
Valdes​
Puyol-Mascherano-Abidal​
Busquets​
Thiago - Xavi​
Fabregas​
Alves-Mesi-Villa​

Пошто Алвес ни е како коњ, ќе се бара од него играње напред-назад, т.е. кога сме во напад, стандардно Алвес ќе си игра десно крило, а кога топката е кај играчите на Валенсија, Алвес ќе игра во одбрана и веројатно ќе се претвори во 4-3-3 формацијата.

Доколку имаме водство, некаде кај 70та минута, излегува Виља(и успут можеби добива аплаузи од Местаља), место него влегува Педро, а Алвес се враќа како бек. :)
Прогноза за победник и резултат овојпат не давам, оти со Милан кикснав.:(

--- надополнето: Sep 21, 2011 1:12 PM ---

1316547912805.jpg

Оваа формација ја предвидува Спорт. Мада незнам зошто, но мислам дека ќе биде Цеск на местото на Кеита.
А, на Спорт им тргна годинава со погодување на составите, упм. :icon_mrgr:

Него, Валенсија стварно добар состав имаат сезонава. (y) Гледајте во прв состав какви играчи имаат, па и на клупата(Мехмет Топал, Каналес, Парехо) се одлични.

Аман бе, поголеми стручњаци од Пеп сте станале. :P

Јас не прогнозирам состави, ама да сум на место на Пеп вака би играл:
Valdes​
Puyol-Mascherano-Abidal​
Busquets​
Thiago - Xavi​
Fabregas​
Alves-Mesi-Villa​

Пошто Алвес ни е како коњ, ќе се бара од него играње напред-назад, т.е. кога сме во напад, стандардно Алвес ќе си игра десно крило, а кога топката е кај играчите на Валенсија, Алвес ќе игра во одбрана и веројатно ќе се претвори во 4-3-3 формацијата.

Доколку имаме водство, некаде кај 70та минута, излегува Виља(и успут можеби добива аплаузи од Местаља), место него влегува Педро, а Алвес се враќа како бек. :)
Прогноза за победник и резултат овојпат не давам, оти со Милан кикснав.:(

--- надополнето: Sep 21, 2011 1:12 PM ---

А, на Спорт им тргна годинава со погодување на составите, упм. :icon_mrgr:

Него, Валенсија стварно добар состав имаат сезонава. (y) Гледајте во прв состав какви играчи имаат, па и на клупата(Мехмет Топал, Каналес, Парехо) се одлични.

Жити се само ти не кажувај прогноза, негативен ефек имаш врз тимот : ))))) Би требало да игра Педро прва постава, одмараше една утакмица за таман да се испука оваа. Очекувам Пеп да излезе со

Валдес
Алвес Машерано Пујол Абидал
Бускетс
Чави Фабре
МВП

Не дигам глас за Кеита се додека Пеп не го става ДМФ! Кеита е добар за позицијата што Спорт предвивдува дека ќе игра.
Секоја чест за Кеита,се е точно тоа дека трча мнофу,освојува многу топки...но на важни натпревари да го ставиш Кеита како ДМФ тоа значи дека средниот ред едно 40-50% е послаб од стандардниот.
За мене на позицијата деструктивец предност има Маскерано пред Кеита во ситуација кога Бускетс не игра.Сме виделе дека Маскерано има многу точни додавања,запира многу акции,освојува топки.А Кеита на таа позиција делуваше како изгубен на натпреварот против Реал,немаше идеја каде да ја додава топката цело време си ја враќаше назад.

Се на се имаме одличен склопен тим,поседуваме секакви играчи кои сите други тимови посакуваат да ги имаат во своите редови.

Денес прочитав една изјава на Пеп за вечерашниот меч каде што велеше дека во утрешниот(денешниот) натпревар влегуваме чуствувајќи се многу силни! Е кога Пеп ќе изјави вакво нешто тогаш значи дека стварно вечерва ќе делуваме моќно,играта ќе биде на ниво и верувам дека ќе дадеме над 2 гола!

Не дигам глас за Кеита се додека Пеп не го става ДМФ! Кеита е добар за позицијата што Спорт предвивдува дека ќе игра.
Секоја чест за Кеита,се е точно тоа дека трча мнофу,освојува многу топки...но на важни натпревари да го ставиш Кеита како ДМФ тоа значи дека средниот ред едно 40-50% е послаб од стандардниот.
За мене на позицијата деструктивец предност има Маскерано пред Кеита во ситуација кога Бускетс не игра.Сме виделе дека Маскерано има многу точни додавања,запира многу акции,освојува топки.А Кеита на таа позиција делуваше како изгубен на натпреварот против Реал,немаше идеја каде да ја додава топката цело време си ја враќаше назад.

Се на се имаме одличен склопен тим,поседуваме секакви играчи кои сите други тимови посакуваат да ги имаат во своите редови.

Денес прочитав една изјава на Пеп за вечерашниот меч каде што велеше дека во утрешниот(денешниот) натпревар влегуваме чуствувајќи се многу силни! Е кога Пеп ќе изјави вакво нешто тогаш значи дека стварно вечерва ќе делуваме моќно,играта ќе биде на ниво и верувам дека ќе дадеме над 2 гола!

Значи Машерано е 3 класи појак од Кеита, Кеита е горе-доле просечен, не поседува некоја посебна техника.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom