Јеах...Леандра, извини ме те молам за офтопиков, задњи е
Јас мислам дека со мали исклучоци, дискусиите во подфорумот религија се пристојни...
И навистина не знам од каде ти е претставата за омразата спрема верниците. Јас на пример, не трпам неколку социјални или возрасни групи, но верниците сигурно не се една од нив...
повеќето од муабетите се класично тролање без интерес да се научи нешто за религиите за кои се поставува прашање...мерење на егото.
за тоа. Само Мики не заприметува кога е заебаван.
ако ова не е тролање, тогаш еодвишок време
Толку модераторке, благодарам за отстапениот простор
За хомосексуалците состојбата е сосем иста. Краен резултат -непризнавање на личните определби ниту колективните потреби на хомосексуалците, христијаните и сите кои се различни од колективнот кој го запоседнал просторот.
Моите размислувања за хомосексуалците (без разлика на медицинските толкувања) доста се изменети низ овие дискусии и времиња.
За жал, ваква флексибилност мањка кај повеќето не-верници...затоа и навидум муабетите се "пристојни", нема таму више верници за дупчење, како и тука хомосексуалци за "бесење"
--- надополнето: Sep 20, 2011 9:35 AM ---
@Lurtz
Хм... не се согласувам. Овде темата е за барови, некои членови злонамерно почнаа да тролаат ..
Да не се лажеме кој е мирољубивиот, а кој тепачот. Срамота е.
Не се поистоветувам со другите мислења...како што сите навијачи не се со безбол палки, како што сите луѓе не се исти, така и јас не можам да одговарам за нивните мислења. Не ги поистоветувам атеистите со ЛГБТ-хејтерите, ниту верниците со лгбт популацијата туку атмосферата таму ја споредив со овдешната, начинот на муабет и слично.
Инаку погоре спомнав, иако верник имам доста сменето во ставот околу хомосексуалноста...не е поврзано верата и хејтањето, него човекот и хејтањето. Иам у канцеларија тотални невернички, али ако им спомнеш "педер", добиваш реакција као да си ги фатил за...