Европратеник брка македонски новинари од дебата

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 септември 2011
Мислења
11
Поени од реакции
4
Ако има правда,до гробот на А1 треба да биде погребана и Сител и народот ќе биде ослободен од труење на свеста.

John Lenon-Imagine a world without mass media.
Druze na Makedonija ne i treba mediumski mrak. Na Makedonija i treba i A1, Sitel, kanal 5, Telma, Alfa i.tn. Nezamislivo e vo 21 vek da se zatvaraat mediumi samo zatoa sto ne se po keif na vlasta.

Ted Dettman4e

Real Optimist
Член од
25 јуни 2007
Мислења
1.697
Поени од реакции
56
Така викале и Турско, и Бугарско и Српско кога било па денес имаме држава !!!
Не го негирам тоа, ама дај малку да размислуваме со сопствена глава !?!? Кој фактор сме ние во Европа да можеме да пресудуваме на гигантна организација !!?!!? Па дај бе малко луѓе престанете со овој лажен национализам, дај гледајте малку реално на работите. Зошто кога Мирка, Латас и компанија го пратија тоа дотичното писмо до ЕУ никој не се буни ?!?!? Зошто тие не ги контактирале своите колеги новинари околу ситуација на медиумите во Македонија !?!?!!? Од како ја затворија А1 и дневните весници од Перо Наков...Ситуацијата во држава е перфектна...секаде тече мед и млеко така !!?!!? Е за жал тоа е само фатаморгана.Мирка си кажа јасно и гласно која била целта на ова непокането влегување во Европски Парламент, па каузата е препознатлива.

Член од
31 декември 2007
Мислења
441
Поени од реакции
111
Teмата била општо за македонското новинарство.
Нека било и за тоа овие биле поканети другиве не ,за што Миленко и Мирка би разговарале на тема македонско новинарство кога нив единствена тема им е предавници ,државни непријатели, а и нивните муабети нон стоп ги слушаме, нека се слушне и другата страна

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Druze na Makedonija ne i treba mediumski mrak. Na Makedonija i treba i A1, Sitel, kanal 5, Telma, Alfa i.tn. Nezamislivo e vo 21 vek da se zatvaraat mediumi samo zatoa sto ne se po keif na vlasta.
Прочитај ја убаво реченицата на Ленон-мојот збор беше за масс медиумите А1,Канал 5 и Сител.Телма и остала багра се разумни.

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Зошто не чини бре пријателе! Зошто не чини!!!

Зошто во земјава нема ниедна дебата?
Зошто во земјава, во Александар Палас или во Холидеј Ин не седнат Миленко и Секулоска, Мирка и Борјан па нека дебатираат?
Зошто во земјава не седнува Груевски контра било кој (а тој да не се вика Латас или Миленко) и да дебатира дали има или нема слобода на медиуми?

Овие тројца се потегнале до Брисел да седнат на иста маса со истите што ги избегаваат овде во Македонија... нарекувајќи ги предавници...
Зошто?
За да имаме причина да ја нарекуваме курва ЕУ.
Зошто ниеден досега нема направено колку тој што направи за МАКЕДОНЕЦОТ ДА СЕ ЧУСТВУВА МАКЕДОНЕЦ СО СВОЈАТА ЗЕМЈА !!! А за партија на бошњаци, Власи итн да ми кажува за македонски интереси немој молимтисе !!! Зошто се предавници ??? Погледни ги што прават во Брисел и како пренесуваа лажно за ситуацијата тука !!! Сликите ти се поназад а ако сакаш да испаднеш тука паметен пред сите ја неам намера да те убедувам во нешто што си имаш у главата ти !!!

Член од
31 декември 2007
Мислења
441
Поени од реакции
111
Една од малкуте работи за кои ја почитувам оваа моментална влада.

И луѓе...Ај кажете ако темата била за македонското новинарство (не била за А1 или Сител и нивните меѓусебни препукувања) ,зошто не викнале новинари од Телма ,Алфа кои се многу попрофесионални од сите овие заминати во Брисел или нивните две телевизии.
Или и на тие во Брисел така им одговарало скандали.Па во секој случај ќе не прикажат во лошо светло 10 пати од реалното полошо ,ама ова со Мирка им дојде ко кец на десетка ,чисто за поголем скандал и поголемо можност да јадат пити бурек за нас.
Да се прашаш и зошто овие кои ги споменуваш не се упатиле непоканети кон Брисел ,а тоа го сториле Мирка и Миленко

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.129
Поени од реакции
790
Една од малкуте работи за кои ја почитувам оваа моментална влада.

И луѓе...Ај кажете ако темата била за македонското новинарство (не била за А1 или Сител и нивните меѓусебни препукувања) ,зошто не викнале новинари од Телма ,Алфа кои се многу попрофесионални од сите овие заминати во Брисел или нивните две телевизии.
Или и на тие во Брисел така им одговарало скандали.Па во секој случај ќе не прикажат во лошо светло 10 пати од реалното полошо ,ама ова со Мирка им дојде ко кец на десетка ,чисто за поголем скандал и поголемо можност да јадат пити бурек за нас.
Во секој европски извештај за Македонија, од кога сме кандидат за преговори, ситуацијата во однос на медиумската слобода е посочувана феноменално реално и непристрасно. Прочитај ги извештаите и ќе видиш за што зборувам.
Сега друго е што ние сакаме таму да изгледаме како примерни ученичиња а имаме се кецови и неоправдани... Европа подобро не скенира од нашите родители...
За објективноста на извештајот не се секирајте ич. Јас се секирам зошто дома не правиме ништо за таквото нешто да се промени...

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.821
Поени од реакции
10.177
Моментот во сета ова ситуација не е дали е Миленко или Мирка или Игорче, моментот е кому лижат газови гнидине. Кај докажан непријател на државава, човек што јаде г***а нон-стоп. И ај после кажи дека не работат против интересите на државата.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Само за 20 милиона криминал. Недозволиво навистина..

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.822
Поени од реакции
1.576
Не го негирам тоа, ама дај малку да размислуваме со сопствена глава !?!? Кој фактор сме ние во Европа да можеме да пресудуваме на гигантна организација !!?!!? Па дај бе малко луѓе престанете со овој лажен национализам, дај гледајте малку реално на работите. Зошто кога Мирка, Латас и компанија го пратија тоа дотичното писмо до ЕУ никој не се буни ?!?!? Зошто тие не ги контактирале своите колеги новинари околу ситуација на медиумите во Македонија !?!?!!? Од како ја затворија А1 и дневните весници од Перо Наков...Ситуацијата во држава е перфектна...секаде тече мед и млеко така !!?!!? Е за жал тоа е само фатаморгана.Мирка си кажа јасно и гласно која била целта на ова непокането влегување во Европски Парламент, па каузата е препознатлива.
Жити се немој да ми кажеш дека намерно ја затвориле А1 еве ти ја алфа уште еден пример каде само се плука по власта! Факт е дека во Македонија немаме независно и објективно новинарство. Може би не тече мед и млеко ама не е и толку црно како што опишуваа овие медуми така што треба да се запрашаме во каква држава сакаме да живеме ние а не во каква ќе ти наметнат! Токму затоа има такви квази новинари за да создадат проста маса која политичарите лесно ќе ја владеат

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Да ама незамсливо е и во 21 век да даваш пари на рака и да правиш смоки у Телевизиски студија :)
Незамисливо е ,ама ете во Брисел седиштето на "гигантската организација" има неколку преставници од таа екс-телевизија па дискутираат за слободата на медиумите кај нас.На журката им упаѓаат Мирка и комп. и им ја уништуваат забавата. :)

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Znaci koga se nemaat argumenti se skoka od tema na tema. Znaci tema na debatata ne e FIROM i znameto tuku skandalot vo EU. Ama vie patriotive od sto raspolagate so "duzina dokazi i argumenti" za temava psiuvate komentari od tipot 6 pati po red. PA dobro be rasipani ploci neli osekate oti ste dosadni i oti reba da razlikuvate na koj komentar kajde mu e mestovo. Ili vi bapnale eden teks od stab i na sekoja replika isti tekst klavate? Ne mi se veruva.
Јас незнам како воопшто имаш храброст тука да продаваш му*а за бубрези и да џвакаш жила за текучи проблеми (или како да беше таа на К-15)!!! Човек гледај с ГРКОН ШТО ПРАВИ ОНАА БИЉАНА ИМАШ СЛИКА ВИДЕО ДОКАЗ АЛООО ГЛЕДАШ ЛИ ТИ БЕ !!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom