Економски факултет (reloaded)

S

Sheldon Cooper

Гостин
Aман бе, ти уште не си почнал, прашуваш како оценува :) Веројатно му е прва година кај што предава, јас еднаш сум бил кај него на предавање (ми предаваше Таки Фити) и беше ок.
па да знам на што сум затоа што сите го очекувавме Фити и овој не изненади

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Колеги ај некој нека даде совет како полесно се поминува дигитална економија ,на македонски или на англиски ?
Мој совет ти е да си го земеш на англиски, затоа што преводот може да те збуни, а и нормално ако читаш од англиска книга полесно во меморија ќе ти остане некој англиски термин :) Е сеа ако си камен англиски, тогаш што да ти кажам, земај на македонски :pos:

А кога веќе гледам спомнавте и поназад за собиранка, здравје наредна недела може да се направи нешто такво. Заинтересираните нека ми пишат на профил да видиме колку сме и нешто ќе средиме.
п.с. Предност се дава на колешките :pos:

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.001
Поени од реакции
5.635
па да знам на што сум затоа што сите го очекувавме Фити и овој не изненади
Епа Таки Фити треба да оди за некоја година во пензија ;) Нема тука изненадувања, Трпески е поранешен заменик министер за финансии, долго време му беше асистент на Таки Фити, јас мислам дека ќе биде доста успешен професор.

Член од
20 септември 2011
Мислења
32
Поени од реакции
31
Ахам,ок фала, а уште нешто,пошто читајќи наназад приметив дека си на надворешна,па случајно да не ти се наоѓаат некои прашања по меѓународни организации и интеграции ? ме интересира како изгледаат прашањата по тој предмет за да знам на кој начин да учам (кога ке почнам да учам) :)

Член од
7 јули 2011
Мислења
133
Поени од реакции
31
бидејки и јас имам избрано трговско право и како што кажаа другиве колеги требало да се менја ако може некој од поголемите да препорача некој изборен лесен освен англиски бидејки не ми оди бас најдобро :)

Член од
3 март 2009
Мислења
288
Поени од реакции
31
Дали некој е информиран дали има нови книги по Финансиски менаџмент и Маркетинг менаџмент ?
Финансиски менаџмент е истата, 2008г.
Маркетинг менаџмент во четврток 14-16ч. ќе каже.

Член од
31 август 2011
Мислења
16
Поени од реакции
2
луѓе а што мислите за драги математика како се поминува кај него

Член од
24 септември 2010
Мислења
67
Поени од реакции
2
Приемно време на Кирил Постолов знае некој? Оценка економика немам земено
--- надополнето: Sep 20, 2011 10:05 PM ---

Член од
20 септември 2011
Мислења
48
Поени од реакции
1
Ке може ли некој од постарите колеги да ми каже дали основи на е-бизнис е тежок или еден од полесните.И какви испити дава Проф.Драги Јанев,од збирката ли вади задачи или како?Зошто треба неа да ја носиме?Фала однапред

Sawyer

Only God can judge me!!!
Член од
26 август 2009
Мислења
723
Поени од реакции
154
Kolegi,ima nekoj sto denes bil na agrarna politika,da kaze od sto treba da se uci,dali se bara prisustvo,i neso drugo sto kazal profesorot.Blagodarime:):):)))))

Член од
7 јануари 2011
Мислења
34
Поени од реакции
1
Продавам збирка и таблици математика скоро нови :) ..заинтересираните нека пишат пп
--- надополнето: Sep 21, 2011 2:37 PM ---
Ке може ли некој од постарите колеги да ми каже дали основи на е-бизнис е тежок или еден од полесните.И какви испити дава Проф.Драги Јанев,од збирката ли вади задачи или како?Зошто треба неа да ја носиме?Фала однапред
не е воопшто тежок..а и интересен е ..имаш вежби и од таму си собираш бодови..оцената ти е 60 % од колоквиуми 40% од вежби..математика некад може да се деси да даде од збирка ама немој мн да очекуваш зошо може и да не ти се падне..обично се слични на испитните комбинации од збирка ..некад и од напред од збирка ама поретко.. а некој си ги вади од пета ..е за нив ке се помачиш..математика треба да имаш голема срека . иначе збирката ја носиш демек да ти олесни ама ако не си учел нишо не ти вреди..не дека ако знаеш па ке ти помогне ..само време губиш додека најдеш нешто...добро може на некој им помогнала..мене не :)

Член од
6 јули 2010
Мислења
52
Поени од реакции
0
Кој знае детали за предметите - Економија на инвестиции, Регионална економија и Економски развој, од типот оценување, било да е колоквиум или испит,задолжително присуство, тежина на материјал, употребливост на книга за време на колоквиум...?Секое инфо е добредојдено .. Благодарам:)

Kajgana Shop

На врв Bottom