Економски факултет (reloaded)

Красулка

Replay & Undo
Член од
3 јануари 2009
Мислења
1.508
Поени од реакции
1.157
Мене економија ќе ми предава професорот Предраг, ништо од Таки Фити... добар ли е Предраг за оценување, има некој искуство со него?
ПС. часовите по трговско право се поклопуваат со оние на економија и сметководство во вторник и четврток па изгледа ќе мора да бираме нов предмет, се мислам меѓу деловна етика и англиски? фала однапред :)
Трговско право не бара присуство, така да одете си на економија, претпоставувам дека сметководство е Љибиша така да и него можете да го рипнете и не го мењајте трговско, полесен предмет, амин!

Член од
1 јули 2008
Мислења
741
Поени од реакции
76
Ајде сега да ги прашам постарите колеги нешто:
1.За кои од предметиве од прв семестар мора да се купува книга, а за кој може копија?
2.Како се одвиваат консултациите со професорите, еден по еден се оди или може на пример двајца во исто време да се консултираат со професорот за иста работа што им е нејасна?

П.С. Ако правите економска собиранка во текот на наредната недела, count me in :)

S

Sheldon Cooper

Гостин
Трговско право не бара присуство, така да одете си на економија, претпоставувам дека сметководство е Љибиша така да и него можете да го рипнете и не го мењајте трговско, полесен предмет, амин!
мора да се смени за жал, така рекоа од студентски.. не смеело да имаме предмети што се поклопуваат

Красулка

Replay & Undo
Член од
3 јануари 2009
Мислења
1.508
Поени од реакции
1.157
мора да се смени за жал, така рекоа од студентски.. не смеело да имаме предмети што се поклопуваат
Нас не ни правеа проблем на времето, е сега ако мора да се смени англиски дефинитивно бирај го.
--- надополнето: Sep 20, 2011 4:24 PM ---
Ајде сега да ги прашам постарите колеги нешто:
1.За кои од предметиве од прв семестар мора да се купува книга, а за кој може копија?
2.Како се одвиваат консултациите со професорите, еден по еден се оди или може на пример двајца во исто време да се консултираат со професорот за иста работа што им е нејасна?

П.С. Ако правите економска собиранка во текот на наредната недела, count me in :)
Математика, збирка и таблици, пошто ги носиш со тебе на колоквиум, другото се копирај!И за консултациите, се зависи до професорот, ама не би требало да има проблем да влезат двајца, тројца, за една иста работа, значи не е толку битно и важно тоа, не се замарајте со такви формалности :)

Член од
25 септември 2010
Мислења
116
Поени од реакции
41
Дали има некој кој бил на првото предавање по Основи на маркетингот? Нека ми пише во П.П. сакам да прашам нешто..

Член од
9 август 2011
Мислења
18
Поени од реакции
2
Може некој од постариве да ми каже дали може да се иде на истиот предмет друго време или така нема да имам + за предавањата а морам нешто такво да напраам бидејќи ми се поклопува изборниот со останативе предмети што ми се...и дали некој може да ми каже англиски дали е лесно?

Член од
20 септември 2011
Мислења
48
Поени од реакции
1
Треба да го сменам изборниот,кој да го изберам англиски I или основи на е-бизнис?

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.373
Поени од реакции
1.596
Продавам Математика Збирка и Таблици , супер сочувани ... кој е заинтересиран ПП :)

Член од
20 септември 2011
Мислења
48
Поени од реакции
1
Може некој од постариве да ми каже дали може да се иде на истиот предмет друго време или така нема да имам + за предавањата а морам нешто такво да напраам бидејќи ми се поклопува изборниот со останативе предмети што ми се...и дали некој може да ми каже англиски дали е лесно?
Ако ти се поклопува ќе мора да го смениш,така денес ни кажаа и мене исто ми се поклопува

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Па нормално дека така ќе ви кажат зашто демек секое предавање е задолжително.
Не верувам дека оваа годиа по трговско ќе се направат промени за присуство, зашто многу луѓе го имаат изберено, а никој не сака да предава во преполн амфитеатар.

Член од
20 септември 2011
Мислења
48
Поени од реакции
1
Па нормално дека така ќе ви кажат зашто демек секое предавање е задолжително.
Не верувам дека оваа годиа по трговско ќе се направат промени за присуство, зашто многу луѓе го имаат изберено, а никој не сака да предава во преполн амфитеатар.
Електронски индекс ќе има и ќе се бележи присуството затоа мора да се смени,ова ни го кажаа

Член од
30 мај 2011
Мислења
86
Поени од реакции
16
Дали некој е информиран дали има нови книги по Финансиски менаџмент и Маркетинг менаџмент ?

filipmakedonski

Македонец
Член од
25 ноември 2007
Мислења
1.278
Поени од реакции
31
Продава некој од следниве книги за 1 година :
1) Основи на сметководство
Збирка на задачи
2) Трговско право - Александар Николовски
3) Економија - Таки Фити

Понуди по ПП

Член од
20 септември 2011
Мислења
32
Поени од реакции
31
Колеги ај некој нека даде совет како полесно се поминува дигитална економија ,на македонски или на англиски ?

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.001
Поени од реакции
5.635
Мене економија ќе ми предава професорот Предраг, ништо од Таки Фити... добар ли е Предраг за оценување, има некој искуство со него?
Aман бе, ти уште не си почнал, прашуваш како оценува :) Веројатно му е прва година кај што предава, јас еднаш сум бил кај него на предавање (ми предаваше Таки Фити) и беше ок.

Kajgana Shop

На врв Bottom