Студентски домови

Член од
15 август 2011
Мислења
52
Поени од реакции
14
друже три дена по ред тражам. така ако можеш да ми помогнеш дај ми линк каде што го пишува тоа или кажи ми шо треба да се направи..
Друже сепак човекот е во право, ама ај ете јас ќе ти кажам оти знам и јас како се траштав до пред една недела.
Значи потребни документи за вселување се следните:

- Обврска за жиранти (од тука го симнуваш и го печатиш, треба да се пополни и да се стави печат од фирмата/фирмите каде што работат двата жиранти);
- Фотокопии од личните карти на жирантите;
- Меница од 100 денари (може да се најде по трафики, а со сигурност има во Тутунска банка... е сега во некои студентски бараат празна, во некои пополнета, ти најдобро однеси празна, па ако има потреба ќе ја пополниш таму);
- Документи и уплатници кои се купуваат и пополнуваат внатре во студентскиот (200-300 ден. чинат тие);
- Три слики со големина за пасош (3,5 x 4,5 cm);
- Пари за да уплатиш за станарина и КЗЖ (нешто повеќе од 3 и пол илјади мислам);
- Копија од твоја лична карта.

Btw некаде бараат и индекс.
Стварно ова 100 пати се повтори овде на форумот, ама ете има пак збунети, сепак нигде немаат јасно истакнато кои се потребните документи(мислам на Интернет, како што беше со остатокот од конкурсот), освен во самите студентски домови, а и таму можи да се случи да те вратат за нешто што не истакнале. И така ајде сега да си запаметиме за в година и среќнивесели и чао пријатно :P:LOL:

Петра П.

насмевка
Член од
16 јануари 2008
Мислења
2.724
Поени од реакции
6.297
А шо точно треба да се пиши на меницата и кој се треба да се потпиши на неа ?

Едно Чупе

serial coffee drinker
Член од
6 февруари 2007
Мислења
17
Поени од реакции
1
Некој да не продава соба Пелагонија? ОЧАЈНО БАРАМ соба за пелагонија,било каква информација во лична порака,ве молам :( или некакво чаре,ваше искуство вака? нешо? whatever?!?

Член од
19 август 2010
Мислења
975
Поени од реакции
1.890
А шо точно треба да се пиши на меницата и кој се треба да се потпиши на неа ?
Со скроз празна меница мислам дека најдобро ќе поминеш. Јас дадов скроз празна, и се беше во ред, а на некои им правеа проблеми поради лошо пополнета меница. Носи ја празна, ако не ти ја примат, ќе си пополниш таму на лице место, 5 минути максумум ќе ти требаат. (се пополнува со име и презиме на жирантите, не ти треба ничиј потпис)

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.477
Поени од реакции
9.984
Некој да не продава соба Пелагонија? ОЧАЈНО БАРАМ соба за пелагонија,било каква информација во лична порака,ве молам :( или некакво чаре,ваше искуство вака? нешо? whatever?!?
skoro nevozmozno.ovaa godina mnogu studenti so prestojuvale i poveke godini vo domot nemaat dobieno mesta. sorry :(

Член од
2 јули 2007
Мислења
472
Поени од реакции
27
Дајте кажете дали може да се стави у Гоце асален итернет а не од овие за 400ден 12гб :)) кој провајдер има стаено мрежа у гоце ?

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Дајте кажете дали може да се стави у Гоце асален итернет а не од овие за 400ден 12гб :)) кој провајдер има стаено мрежа у гоце ?
Никој нема, но ти можеш да си побараш кај сакаш нет.

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.405
Поени од реакции
5.962
Нетот во Пелагонија освен Skype и Google ништо друго не отвора. Блокирани портали, форуми, фејсбук...

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Нетот во Пелагонија освен Skype и Google ништо друго не отвора. Блокирани портали, форуми, фејсбук...
И ваму беше, сега не е. Само што е многу спор, јутјуб цел ден се полни клип од 4-5 мин и пак не е наполнет и нема торенти.

Kajgana Shop

На врв Bottom