Економски факултет (reloaded)

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.373
Поени од реакции
1.596
Втора година...што пропуштив денес? Шуки нова книга издаде?
7-мото издание го издал овој месец и рече да ја купиме , бидејќи нели фотокопирањето е криминал хаха...Кој смер си за да знам кој предмет те интересира :)

Ајде некој ако сака нека го сподели линкот од Студентската Берза ..

Член од
16 октомври 2010
Мислења
72
Поени од реакции
9
Кој предава Дигитална Економија? Калина?
Колку јас што сум упатена...она.

7-мото издание го издал овој месец и рече да ја купиме , бидејќи нели фотокопирањето е криминал хаха...Кој смер си за да знам кој предмет те интересира :)

Ајде некој ако сака нека го сподели линкот од Студентската Берза ..
На кејсовите он се вади, мамата...

Е-Бизнис.
Импресии од финансиски менаџмент, маркетинг и менаџмент, молам = ).

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.373
Поени од реакции
1.596
Колку јас што сум упатена...она.

На кејсовите он се вади, мамата...

Е-Бизнис.
Импресии од финансиски менаџмент, маркетинг и менаџмент, молам = ).
Си наоѓа начини уште повеќе да си се збогати ... ја сум фин.мен. така да незнам за твоите предмети:)

Не бе... нема шанси он да не издаде нова книга. :mad:
Не се нервирај .... не сме ние прва генерација што вака им прави .

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Не се нервирај .... не сме ние прва генерација што вака им прави .
Знам, ама планирав да ја шитнам книгата... секако за успомена не ја сакам.
Па замисли и скратил 100 страни :), која баксуз генерација сме :D
Еее место по 250 за колоквиум, ќе учат по 200. За менаџмент е и те како помош ова.

Член од
18 март 2011
Мислења
172
Поени од реакции
30
Денес некој што бил од финансиски менаџмент 2 година, нешто посебно некој да не има кажано ?? :icon_mrgr: благодарим

Красулка

Replay & Undo
Член од
3 јануари 2009
Мислења
1.508
Поени од реакции
1.157
Денес некој што бил од финансиски менаџмент 2 година, нешто посебно некој да не има кажано ?? :icon_mrgr: благодарим
Јас сум трета година, ама бев на фин.менацмент и можам да ти кажам следно: Од утре почнува официјално со предавања, книгата е Финансиски менаџмент, Сашо Арсов, 2008 година (може да се копира), присуството би било задолжително, пошто знаел да пушти чат-пат список, за поени нормално, има задачи за решавање, покрај теорија, колоквиумите ќе бидат со повеќе точни, на заокружување и задачите нормално, ќе давал домашни и квизови исто за поени, на крај ги собирал поените од прв и втор колоквиум заедно со сите тие горенаведени работи и ако имаш минимум те пушта, ако не ќе се одиш на испит. Мене лично ми се виде како интересен предмет, е сега ќе видиме што и како :)

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Дај една економска собиранка да напрајме... дур не се почнати поголеми обавези :icon_lol:
Со Mummy, Swen, beneamata, Very Nice Girl и Красулка бар еднаш месечно се собираме... Ај од наредна недела ако може да договорите. :)

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.399
Поени од реакции
25.248
Со Mummy, Swen, beneamata, Very Nice Girl и Красулка бар еднаш месечно се собираме... Ај од наредна недела ако може да договорите. :)
Епа ако не да оставам некој од вас да организира?
Или ако не, да пуштам список :icon_lol: па викендов (ако одговара) ако не во работен ден, било како..

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Денес е официјален почеток на новата академска година, па на сите да ви посакам успешна година, со што повеќе положени колоквиуми и што помалку маки околу факултетот :)

За почеток да ги потсетам постарите членови на правилата кои ги имам за темава, а новите членови да ги известам навремено, за да немаме недоразбирање. Многу кратко време ќе биде заклучена темава дур прочиаат сите, па утре ќе почнеме повторно со дискусиите :)

1. Пред да поставите прашање проверете 5 страни поназад дали истото е веќе поставено, а за време на колоквиумски и испитни проверете ги мислењата од последните 3 дена (тогаш се прават и по 6 - 7 страни во еден ден).
Истото важи и за одговорите, не мора на 1 прашање да одговорат 10 души, секако зависно од прашањето.

2. Потрудете се да пишувате кирилица и да користите интерпункција, и простор помеѓу редови кога имате долги постови, со цел попрегледни мислења.

3. Избегнувајте постови во кои само се заблагодарувате на некого што ви кажал некоја информација. За тоа имате пораки на профил, приватни пораки, репутација и слично.

4. Не ја трупајте темата со непотребни дијалози кои веројатно не ги интересираат останатите. Користете што почесто профили, приватни пораки, мсн, скајп, фб :)

5. Кога се чека резултати, не прашувајте на секои 5 саати кога ќе има резултати, бидејќи не верувам дека има тука некој видовит, а доколку некој дознае од прва рака веројатно сам ќе пише на темата.

Мислењата кои се надвор од овие правила ќе ги бришам без предупредување, а ако некој претера може да добие и казнени поени.

Да не испадне дека сум премногу строг, секако ќе дозволам повремен сеир и одење оф топик, не сум до толку лош, ама да биде со мерка :)

п.с. Немој да го цитирате ова мислење, доколку имате предлози, замерки и слично пишете на профил или приватна порака.

Се надевам дека ќе се разбираме како што треба :smir:

S

Sheldon Cooper

Гостин
Мене економија ќе ми предава професорот Предраг, ништо од Таки Фити... добар ли е Предраг за оценување, има некој искуство со него?
ПС. часовите по трговско право се поклопуваат со оние на економија и сметководство во вторник и четврток па изгледа ќе мора да бираме нов предмет, се мислам меѓу деловна етика и англиски? фала однапред :)

Kajgana Shop

На врв Bottom