Македонија - Русија, (меч за третото место) 18.09.2011, 16:30 часот

Дали ќе победиме ?

• Да!

Гласови: 236 86,8%
  • Да!

Гласови: 36 13,2%

• Вкупно гласачи
    272
Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Поразот од Шпанија ептен ме шокираше а најмногу од се ми е криво што неможев да ја гледам утакмицата. Од тоа што го видов како статситика и дел од играта убеден сум дека можевме и можеме во некоја друга прилика да ги победиме. Нашиот најголем проблем е тенката клупа, но и тоа го надокнадиве со лавовска борба.
За денешната утакмица имам позитивно чувство , особено затоа што Русите ниту во еден елемен не се подобри од нас. Најмногу ме радува што после повредата на Гечевски, Самарџиски успева повеќе од коректно да го замени дури сум и изненаден од неговата самодоверба.
Ајт со среќа денес да го прославиме првиот медал за Македонија.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Денес е голем ден за Македонија како за спортот така и за самата држава.Покажавме во два наврати дека можеме да им парираме на Русите така да денес одиме на медал.

Член од
18 септември 2011
Мислења
5.444
Поени од реакции
5.570
Нека играат кошаркарите денеска за себе да освојат медал,немора за нас и онака веќе сторија многу за нас!

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Се надевам дека ке земеме медал и ке напишеме ИСТОРИЈА !!

Eric The King

Why always us!:)
Член од
21 април 2010
Мислења
3.297
Поени од реакции
1.245
Само смирено и без притисик треба да играат и мислам дека се способни(а тоа го докажаа во повеќе случаи) за медал! И да не освојат медал, секој ќе биде горд на овие момци

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Перо Антиќ, Бо Мекејлеб и Владо Илиевски се најдоа на списокот од 12 играчи кои конкурираат за најдобриот состав, а за кој може да гласаат спортските новинари кои известуваа за натпреварите.

Заслужуваат момците! Само напред!

:cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc:

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Кој ја направил анкетата горе хахахахахахахахах браво

Man-ce-ster

fanatic
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
707
Многу го зборите тој Николовски.Толку ли е добар?
Според мене еден од најнадежните играчи! Во него и во Дарко Велковски (фудбал) ги гледам нашите идни ѕвезди што ке ја дрмаат ЕВРОПА!!

Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
Перо Антиќ, Бо Мекејлеб и Владо Илиевски се најдоа на списокот од 12 играчи кои конкурираат за најдобриот состав, а за кој може да гласаат спортските новинари кои известуваа за натпреварите.

Заслужуваат момците! Само напред!

:cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc:
Дај линк да видам. :)

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
Не е битно дали ќе освоиме бронза, и без медал ќе владее чувство на обединетост, заедништво, среќа, гордост... нешта кои толку многу ни недостасуваат овие 20 години! Сите репрезентации играа за слава, пари и медал, а само нашите јунаци покажаа како се игра за својот народ, за својата држава гордо, машки , храбро, со лавовско срце!

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Според мене еден од најнадежните играчи! Во него и во Дарко Велковски (фудбал) ги гледам нашите идни ѕвезди што ке ја дрмаат ЕВРОПА!!
Кај игра детево не го знам гледам и со другари зборував го спомнуваа требало да го земеле..

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Денес ќе јадам само Руска салата...
и тоа
Made in MACEDONIA :D
--- надополнето: Sep 18, 2011 11:15 AM ---
Не е битно дали ќе освоиме бронза, и без медал ќе владее чувство на обединетост, заедништво, среќа, гордост... нешта кои толку многу ни недостасуваат овие 20 години! Сите репрезентации играа за слава, пари и медал, а само нашите јунаци покажаа како се игра за својот народ, за својата држава гордо, машки , храбро, со лавовско срце!
Еии камо среќа да бевме обединети вака на сите полиња,ќе бевме многу побогата нација и никој ништо не ќе ни може. Ама јас сум оптимист и мислам дека последниве години работите се менуваат,свеста сега е на повисоко ниво за разлика од пред 10 -15 години.. И тоа ме прави среќен

~Bunny

Magic wand...
Член од
13 септември 2010
Мислења
902
Поени од реакции
1.266
Без разлика дали ќе го освоиме третото место или не,сепак ќе бидеме горди на нашите момци кои не преставија во најдобро светло.Можеби немаме историја во европски победи,ниту пак НБА играчи, ама имаме срце колку што имаат сите репрезентации заедно!Напред Македонијааааа:love:

Kajgana Shop

На врв Bottom