Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Е сега, прашањето ми е до тие попрофесионалните билдери што дигаат големи тежини, а исто така еве и до power lifters , дали користите некаква заштита за зглобовоите на лактите ? некои совети? да се купат ли стегачи за зглобови и да се користат додека се дигам на вратило ?
Joint repair.
--- надополнето: Sep 11, 2011 8:37 PM ---
Ме интересира колку пари месечно е теретана?
Прашањето не ти е поставено како што треба.

Прашуваш колку пари е месечна чланарина или нешто сосем друго?

Член од
14 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
162
малце офф топик од препукувањата...

значи, имам од време на време мал проблем со лактите, т.е. после многу дигања на вратило и вежбање на справите на кеј ме болат зголобовите во лактите. Знам дека тоа е од згибовите затоа што при таа вежба целата сила од самото дигање ја поднесува зголобот на лактот ( не толку зголобовите на рамењата и рацете) исто така знам дека од нормални сетови на згибови нема да има проблеми со лактите НО јас не идев цело лето во теретана туку вежбав на кеј и правев по многу повторувања секој ден, нешто како овааа статија:

http://www.t-nation.com/free_online_article/most_recent/13064_pullups_in_5_months

(сосема случајно статијава ја прочитав пред некое време и во неа исто така е објаснето зошто и како зголобивте ке рокнат ако се прават многу згибови)

Е сега, прашањето ми е до тие попрофесионалните билдери што дигаат големи тежини, а исто така еве и до power lifters , дали користите некаква заштита за зглобовоите на лактите ? некои совети? да се купат ли стегачи за зглобови и да се користат додека се дигам на вратило ?
Тебе болката ти е од ротација на зглобовите така да стегачи нема да ти помогнат. Во таа статија е објаснето како да ги заштитиш зглобовите кога вежбаш на вратило, т.е. како да им овозможиш природна ротација.

Now, if for some unforeseen reason you absolutely can't get access to rings or TRX straps, the next best option is to do the high frequency pull-ups with a neutral, fat grip. The hammer grip is easiest on the elbows and fattening the grip takes more stress off them. However, you'll still likely run into problems, even with a fat, neutral grip, if you do enough of them.

Член од
9 октомври 2010
Мислења
191
Поени од реакции
29
Nekoj da mi kaze kolku deca durabolin inekcii se potrebni da se postigne efektot na podmackuvanje na zglobovoi tetivi ligamneti i sl stvari...

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Квалитетни ракавици за вежбање тука кај нас да се најдат? Некој со искуство? Гледав во гладијатори и во гет реди само, за друго место незнам многу.

Член од
8 февруари 2009
Мислења
911
Поени од реакции
173
Квалитетни ракавици за вежбање тука кај нас да се најдат? Некој со искуство? Гледав во гладијатори и во гет реди само, за друго место незнам многу.
Сум користел од тие ракавици што ги продаваат во продавниците, сум користел и ракавици што ги користат градежниците што може на пазар да се најдат, нема никаква разлика освен цената

Rooney's Temper

in front of Old Trafford
Член од
14 јуни 2009
Мислења
2.888
Поени од реакции
2.653
Види во Флекс во Дебар Маало, јас последните ги земав од таму, Мед Макс се, маста им ја извадив, одлично се покажаа.

Член од
13 септември 2011
Мислења
9
Поени од реакции
0
Eve eden sovet za kako da so go pocnete denot , so kakov dorucok :

Dorucok od ovesni snegulki

Ova za mene e eden od najbrzite , najkorisnite i najekonomicnite obroci so koi moze da se pocne denot . Bogati se so kompleksni jaglehidrati koi ovozmozuvaat energija votekot na denot , imaat niski koncentracii na masti i bogati se so vlakna . 500 g od ovesnite snegulki kaj nas gi ima za 40 denari , a so 500 grama moze da se napravat 5-6 obroci .
Moze da se jade i so proteinski dodatoci , moze da se jade i so jogurt , voda , mleko , dzus . Za podobar vkus moze da se dodade malce kafeav seker .

Vareno jajce

Edno od najdobrite zivotinski produkti za bodibilderi . Edno jajce vo prosek sodrzi okolu 6 grama cist i visokokvaliteten protein. Sodrzat i dovolni kolicestva na vitamini A,E,K i B12 . Gi sodrzat site 8 esencijalni aminokiselini koi se potrebni za pravilna regeneracija i pravilna gradba na muskulot posle trening . OD mineralite sodzraz kalcium , zelezo i cink.
Belkata ne sodrzi voopsto masti , dodeka zolckata ima okolu 5 grama masti , no samo 1.6 g se zasiteni masti t.e nekorisni , "losi"masti. Sodrzi holesterol , no ovoj holesterol ne go zgolemuva nivoto na holesterol vo krvta i moze da se koristi za dobivanje na masa i energija ( mastite davaat najgolemo kolicestvo na energija pr sogoruvanje).
Jajcata brzo se resorbiraat i digestiraat , sto gi pravi dosta vazni za ishranata na eden bodibilder.

6 belki od vareni jajca i 2 zolcki , nautro davaat :

- 26.5 g proteini
- 0 g jaglehidrati
- 5.20 g masti , od koi 2.7 se nezasiteni "dobri" masti
- 155 kalorii

Dovolno dobar nacin da se zapocne denot , teloto gi dobiva site potebni nutritivni faktori za da moze da funkcionira optimalno vo tekot na denot .
me interesira ako edno jajce ima 6 g protein kako togas 6 jajca imaat 26.5 g.

Член од
17 јули 2008
Мислења
704
Поени од реакции
260
me interesira ako edno jajce ima 6 g protein kako togas 6 jajca imaat 26.5 g.
Eдно јајце има 6гр. протеин(4гр. во белка,2гр. во жолчка)

Значи 2 цели јајца(2x6) + 4белки(4x4) = 12 + 16 = 28гр. протеин..лошо пресметал дечкото :)

Rooney's Temper

in front of Old Trafford
Член од
14 јуни 2009
Мислења
2.888
Поени од реакции
2.653
Ama cela sema od 6 nedeli sakas da kazes da isteram so po 100 mg nedelno ?
Ако користиш Дека само поради зглобовите тогаш и сам ќе си видиш како ќе ти реагира, баш зборував со човек што користел Дека баш за оваа намена и тој ми рече дека користел 200 мг неделно и резултати видел веќе по изминувањето на втората недела и дека не ја зголемил дозата.

Член од
1 февруари 2011
Мислења
49
Поени од реакции
10
Ama cela sema od 6 nedeli sakas da kazes da isteram so po 100 mg nedelno ?
ако мислиш да земаш само Дека, делува после 3та недела а завршува 10 дена после последното инјектирање. Така да пак ќе ги имаш старите проблеми (под претпоставка дека затоа ќе ја користиш) :)

Kajgana Shop

На врв Bottom