Економски факултет (reloaded)

Член од
26 октомври 2009
Мислења
172
Поени од реакции
38
Колеги дали Аграрна политика дава плус поени од присуство и дали дозволува стручен труд без презентација? Ви благодарам

Красулка

Replay & Undo
Член од
3 јануари 2009
Мислења
1.508
Поени од реакции
1.157
Колеги дали Аграрна политика дава плус поени од присуство и дали дозволува стручен труд без презентација? Ви благодарам
Дозволува стручен труд, минатата година не презентиравме бидејќи немаше време, а за присуство не дава поени.

Имаку, да си прашам, на барања на еден мој многу драг колега, кој е многу срамежлив по природа, би ве замолила, совет за Методи на продажба , благодариме однапред :))

Член од
2 март 2011
Мислења
72
Поени од реакции
4
Здраво колеги, ќе ги замолам колегите што студираат по стара програма-четврта година да пишат дали Управувачко сметководство е во зимски семестар, и да ми дадат препорака за изборен предмет. Благодарам многу.

Член од
15 септември 2010
Мислења
74
Поени од реакции
2
Колеги дали ке ми дозволат да запишам год. и надвор од предвидениот рок, значи после 16ти(завршно со уписот на тие од 4та год) и ако да, колку казна се плака???

Член од
24 септември 2010
Мислења
67
Поени од реакции
2
Дали некој знае кога и каде ќе се даваат оценки Економика на претпријатие? Има резултати на веб страната на Економски, ама нема наведено термин за оценки

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Колеги дали ке ми дозволат да запишам год. и надвор од предвидениот рок, значи после 16ти(завршно со уписот на тие од 4та год) и ако да, колку казна се плака???
За давање секако ќе ти дадат, нема да те остават незапишана :) Би требало да е 500че.

Член од
2 мај 2010
Мислења
188
Поени од реакции
2
Колеги ке може ли да ми каже некој нешто повеке за финансиски менаџмент??? Каков предмет е-лесен, тежок? :) дали има задачи, каков му е принципот на полагање?? Задолжителни ли се предавањата и дали има вежби? Па што знаете тоа напишете.:icon_lol:

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Дечки да ве прашам ...како можам да го сменам изборниот од 1рв семестар сеа ко ќе запишувам трет семестар ?

Исто и да ве прашам дали можам да запишам предмети што не сум ги положил од 2р семестар во 3ет ... или само ги запишувам тие од 1рв па продолжувам со задолжителните од 3ет ?
Зимските семестри одат заедно, а летните се друга комбинација. Не можеш сеа да запишуваш од 2ор.

Член од
18 март 2011
Мислења
172
Поени од реакции
30
Колеги на кои од следниве предмети не мора да сме на настава секој час Макрекономија, Финансиски пазари и институции и Финансиско сметководство, освен Основи на менаџмент што не смееме ни да помислиме??? xD

Член од
9 октомври 2008
Мислења
90
Поени од реакции
3
Колеги кои се прашањата кои најчесто се паѓаат на допонително полагање МСС?
--- надополнето: Sep 12, 2011 10:29 PM ---
Колеги ке може ли да ми каже некој нешто повеке за финансиски менаџмент??? Каков предмет е-лесен, тежок? :) дали има задачи, каков му е принципот на полагање?? Задолжителни ли се предавањата и дали има вежби? Па што знаете тоа напишете.:icon_lol:
Финансиски менаџмент е спој од управувачко сметководство,статистика,финансиски пазари,економска математика...на заокружување е...има задачи...нема прашања со поделби...треба да учиш со разбирање за да ги одговориш прашањата...полесно е на испит него на колоквиум...

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.215
Поени од реакции
939
Дали тие што се вонредни треба и оваа година повторно да донесат лекарско при упис?

Член од
16 февруари 2010
Мислења
54
Поени од реакции
2
Ако некој ме сфати алал нека му е, еве ми ја маката:
запишувам 7 семестар (по стара програма сум).
Во старата програма предметот "Користење апликации преку интернет" е во 7ми,
а во новата програма во 8ми семестар.
Според распоредот на часови за 7ми семестар е-биз, овој предмет го нема никаде.

Што значи ова сега, дека иако сум по стара програма, морам да го запишам овој предмет како што ми налага новата? I'm conmused со ова уписиве мајката, џабе искуството..
Види убаво да не е ставен во изборни...Ако го нема и таму види дали е во летен.Ако е во летен не можеш сега туку во 8-ми семестар ке го запишеш
--- надополнето: Sep 13, 2011 1:40 PM ---
Постои ли потврда дека си вонреден студент и дали исто треба да се уплати 100 ден

Член од
22 август 2009
Мислења
124
Поени од реакции
13
polagal nekoj MIS dopolnitelno?? aj ako ima nekoj takov neka kaze nesto sto dava kako e polaganjeto ???

Kajgana Shop

На врв Bottom