Економски факултет (reloaded)

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.800
Поени од реакции
1.547
Колеги, некој совет за Економија на инвестиции?! Каков е предметот?
Тежок е оди си на предавања за да си ги земаш вежбите и гледај да ја разбереш задачата таму или сама или да ти објасни некој друг без неа не поминуваш. Нека каже некој за Методи на продажба како е дали да земам

Член од
28 јануари 2010
Мислења
63
Поени од реакции
1
Од 146 страна читам и не најдов одговор на моето прашање затоа ќе си го поставам.. Како е е-бизнис во трета? Интернет архитектура, Менаџмент на Е-бизнис 1 и Маркетинг менаџмент? Треба да се оди на предавање на сите, вежби едно друго? А, да и некој совет за изборен молам.. Демографија лесен бил викаат, ме интересира само дали треба да се оди на предавања и се разбира доколку некој има друг изборен да предложи, feel free :)

Член од
16 септември 2010
Мислења
63
Поени од реакции
2
Тие што запишавте година и што требало да презапишете некој предмет од претходната год., исфрливте ли некој предмет од овој семестар??Неколку страни поназад прочитав некоја напишала дека не се исфрлало предмет повеке туку се пишувале сите и плус заостанатиот. Ајде нека каже некој што запишал година??

Член од
30 ноември 2010
Мислења
53
Поени од реакции
3
Ај пак да прашам знае некој каде се наоѓа кабинетот на ЛЕОНИД НАКОВ???

Член од
24 септември 2010
Мислења
67
Поени од реакции
2
Тие што запишавте година и што требало да презапишете некој предмет од претходната год., исфрливте ли некој предмет од овој семестар??Неколку страни поназад прочитав некоја напишала дека не се исфрлало предмет повеке туку се пишувале сите и плус заостанатиот. Ајде нека каже некој што запишал година??
Да, исфрлаш предмет дефинитивно. Јас така запишав.

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.800
Поени од реакции
1.547
Од 146 страна читам и не најдов одговор на моето прашање затоа ќе си го поставам.. Како е е-бизнис во трета? Интернет архитектура, Менаџмент на Е-бизнис 1 и Маркетинг менаџмент? Треба да се оди на предавање на сите, вежби едно друго? А, да и некој совет за изборен молам.. Демографија лесен бил викаат, ме интересира само дали треба да се оди на предавања и се разбира доколку некој има друг изборен да предложи, feel free :)
земиси англиски нека не те лажат за демографија ако несакаш англиски поарно земи аграрна
--- надополнето: Sep 10, 2011 6:21 PM ---
Ако ти е заостанатиот предмет во зимски тогаш го пишуваш него , а после преметите од следната година во зимски што ти се до 35 да имаш збир а ако имаш просек 8,5 може да пишеш и 40 кредити во еден семестар

Sawyer

Only God can judge me!!!
Член од
26 август 2009
Мислења
723
Поени од реакции
154
Kolegi,sea vaka,jasno mi e sto i kako se desava vo vrska so prezapisuvanje,krediti,presmetki,bla,bla,bla,no ne mi e jasno ova,znaci jas imam ostaveno eden zadolzitelen od vtora,bidejki nemozev da go zapisam zaradi matematika,i sea toj zadolzitelen,ke si go zapisam ovaa godina,i prasanjeto mi e,dali za ostanatite krediti treba da zapisam zadolzitelni predmeti od 3ta,ili mozam da zapisam izboren,bidejki koa ke vidime,jas izboren ne polagav minatata godina,i na nekoj nacin i toj mi e izostaven kako i zadolzitelniot :D Ajde da vidime dali ima nekoj dovolno upaten za da ja odgatne ovaa zagatka ili ke mora da go prasam nepismeniot personal na fax :P Blagodarime odnapred :):):))))))

Vk111

B4 I FU RU 18
Член од
2 јули 2010
Мислења
118
Поени од реакции
6
земиси англиски нека не те лажат за демографија ако несакаш англиски поарно земи аграрна
--- надополнето: Sep 10, 2011 6:21 PM ---

Ако ти е заостанатиот предмет во зимски тогаш го пишуваш него , а после преметите од следната година во зимски што ти се до 35 да имаш збир а ако имаш просек 8,5 може да пишеш и 40 кредити во еден семестар
Ова не е целосно точно , јас имам еден заостанат предмет и имам просек над 8,5 , но не ми даваат да запишам предмети до 40 кредити (32 ми се новите 4 задолжителни + 8 од тој што сакам да го презапишам) , под образложение дека за да запишеш 40 кредити , покрај просек повисок од 8,5 треба и да ги имаш сите предмети од паралелниот семестар положени.

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Kolegi,sea vaka,jasno mi e sto i kako se desava vo vrska so prezapisuvanje,krediti,presmetki,bla,bla,bla,no ne mi e jasno ova,znaci jas imam ostaveno eden zadolzitelen od vtora,bidejki nemozev da go zapisam zaradi matematika,i sea toj zadolzitelen,ke si go zapisam ovaa godina,i prasanjeto mi e,dali za ostanatite krediti treba da zapisam zadolzitelni predmeti od 3ta,ili mozam da zapisam izboren,bidejki koa ke vidime,jas izboren ne polagav minatata godina,i na nekoj nacin i toj mi e izostaven kako i zadolzitelniot :D Ajde da vidime dali ima nekoj dovolno upaten za da ja odgatne ovaa zagatka ili ke mora da go prasam nepismeniot personal na fax :P Blagodarime odnapred :):):))))))
Мислам дека треба да си запишеш пак задолжителни предмети, па на крај да речеме во 9ти семестар ќе имаш само изборни.

Sawyer

Only God can judge me!!!
Член од
26 август 2009
Мислења
723
Поени од реакции
154
Мислам дека треба да си запишеш пак задолжителни предмети, па на крај да речеме во 9ти семестар ќе имаш само изборни.
Da de,i jas taka mislev deka e,i uste mislam,ali me zbuni nesto eden drugar,pa si rekov da ne slucajno moze izboren da se zeme,da ne se maltretiram sve so izborni,fala vo sekoj slucaj:):):)

Член од
27 април 2011
Мислења
2.308
Поени од реакции
3.064
Дечки да ве прашам ...како можам да го сменам изборниот од 1рв семестар сеа ко ќе запишувам трет семестар ?

Исто и да ве прашам дали можам да запишам предмети што не сум ги положил од 2р семестар во 3ет ... или само ги запишувам тие од 1рв па продолжувам со задолжителните од 3ет ?

Член од
11 септември 2011
Мислења
1
Поени од реакции
0
Zdravo kolegi, da prasam dali nekoj gi ima slikano rezultatite od ispitot po ekonomika na pretprijatie kaj Bojadziev? gi nema na stranata na fakultetot za da gi vidime...blagodaram.

Член од
31 јули 2010
Мислења
111
Поени од реакции
23
Колеги да не имал некој искуство со "директен маркетинг" и "маркетинг преку повеќе канали".. ???

Член од
22 август 2009
Мислења
124
Поени од реакции
13
ima nekoj sto polagal MIS na dopolnitelna??? da kaze nesto?iskustva i kako e polaganjeto, dali e na ist nacin kako ispitot???? kolku prasanja dava??

Kajgana Shop

На врв Bottom