Македонија - Русија, 12.09 - 20:00 ч.

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
Бевме подобри,многу подобри од Русиве.Јебига немавме воопшто среќа.Јас не разбирам оти толку се самоподценуваме против Литванија(играла дома,публиката,ташаците ова она),литванија мислам дека ќе биде многу лесен залак.Еве зошто:Играњето дома е и мотив повеќе но и многу поголем притисок врз нив.Многу е важно да се биде смирен на таков меч,да не дозволиме да ни избегаат бодовно т.е да ја држиме играта во некаков баланс.Доколку ова се случи,само прашање на време е кога Литванците ќе попуштат пред самиот притисок.Ние нема што да изгубиме,играме феноменално не ги преценуваме...Јас типувам дека Литванија ќе го јаде на суво,некаде 3 четвртина :)

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Моња како и да се викаше дечкото кој би требало у гз со мочка да е праен не може да смени ништо.Стигнавме до тука и нека и влагаме како тотални аутсајдери што премногу ни одговара.Сеа не смееме да се откажеме.Најдобра одбрана имаме.Војдане момче пуздер ги направи,Антич пресолиден денес а Самарџиски дрво недоделкано искрено.Топка од раце му бега подвижност никако 215 еднаш не закуца.Шутот да речам ни тргна денес па и на Илиевски кога беше најпотребно.Солидна игра јас мислам дека имаме шанси против Литванците.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Зашто добија 2.5 место 1.7 секунди ??? Тоа сакам да знам .... како може 0.3 стотинки да биде изведување на аут , одбивање од Бо и тапкање пред аут пред да излезе ???

СЕ ЖЕНСКО ДА ИМ ИЗНАЕБАМ НА ТОА ДЕЛЕГАТИТЕ ОДВРАТНИ (кај шо десна рака ќе даам дека има или некој бугар/грк или некое проруско гоВно)

БРАВО МАКЕДОНЦИ !!!!!!!!!!

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
2 пати погаѓаат таков шут на ова првенство. Така победија и против Словенија.
Два пати по ред шансите се 1 према 1000 но ете се случува.
Како и да е јас воопшто не сум потресен. Верувам во нашите момци и какошто реков оди ме на победа со Литванија.

M

Mario Gómez

Гостин
Натпреваров сами го изгубивме, глупи грешки и слаби слободни удари, и Илиевски секако. Не е лошо шо изгубивме лошото е шо никој нема да дозволи Литванија да изгуби дома.
Вчера глеав со Германија, го отепаја на Новицки, чоек до реноме и ништо не судеа судиите. Нема ФИБА да дозволи Литва да испадне во 1/4 финале од многу причини.

A

Auditore

Гостин
И покрај несреќниот пораз и штетата нанесена од судиите, јас лично ова не го сметам за пораз туку за голема ПОБЕДА, се државме рамо до рамо без Гечевски на големата Русија, во која играат НБА Ѕвезди, игравме со уморниот и нерасположениот Мекелеб кој да беше во вистинско светло не знам кај ќе им беше крајот, јас сум горд на играта денес, горд сум што сум македонец, МАКЕДОНИЈА Е СИЛА АМА ЛИТВАНИЈА Е НАША ЌЕ ГИ ЈАДЕМЕ !

M

macgowan

Гостин
Браво дечки!!!Не `натокмија` судиите на крајот,им подарија време...
Нема врска,Литванија не е ништо појака од Русланите...е играат дома ама ништо не се знае!
Нив ќе им се тресат појќе нозете од нас...прпа им е!!!

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.750
Поени од реакции
12.093
Е па добро де......сега Литванците да ги средиме.Уште подобро. Домаќинот да го спастриме па да видат колку сме силни.Само судиите ќе заебаваат ќе им помагаат. Како и да е одиме на победа. Инаку за Србите ќе навивам да ги победат рускиве гниди.И уште една работа
ТЕМАТА ЗА ЛИТВАНИЈА --- МАКЕДОНИЈА ДА ЈА ОТВОРИ ЧЛЕНОТ ВИДИ ФОТОС

Член од
11 јуни 2007
Мислења
1.505
Поени од реакции
1.302
Нема што да се нервираме ова ќе им биде мотив плус против Литванците !

Сепак според мене што и да се случи до крај и да завршиме осми или да стигнеме во финале ова ќе биде НАЈГОЛЕМИОТ УСПЕХ НА РЕПРЕЗАНТИВНИОТ СПОРТ НА МАКЕДОНИЈА !
Кошарката после фудбалот е најдобар спорт !

Само напред и храбро !

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
Се спасија сите Србишта и Србомани од ремет ! - Ради ова ми е најмногу криво. :mad:

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Таман да бидне оргазам ... un-fuckin-believable -.-

In Soviet Russia basketball plays you.
Тамам оргазам, cockblocker ебаго. Праени се во задник ова Русиве, ама и ние сме криви последниот напад можеше кош да се даде, да си олесниме малку. Ама ајде здравје. Важно Русиве не да го испотија задникот, пуздер им се направи.

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
И СУДИИТЕ И ТОЈ ШТО ДАДЕ 3КАТА СВЕ ДА ИМ ЕБАМ !!

Kajgana Shop

На врв Bottom