Дежурна Ординација! #2

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Абе сношти од баскет ко си дојдов, ме искина полојната од болење. Вероватно почна да ме боли ради то шо чекав ред за да се истуширам, и се здрви потта на мене. Денес не мом да се испрам ко чоек, ко некој дедо се осеќам. Некое чаре да кажите ? Масажа нешто , вежби ... ?
мене ми помага:шише топла накај жешка вода на местото,ќе го држиш некое време,би требало да помгне.
а ако сакаш хемија,имаш Бенгај маст,исто помага.

R

Roten 96

Гостин
Momce Toa e slezenkata se polni so krv gi pritiska dr organi i ide do mala bolka kako so noz secenje so tek na vreme i kondicija steknuvanje solidna nemas maka a toa vreme e odprilika 15tina dena
знам јас како боли слезината ние поуларно велиме не боли страната кога многу трчаме но кај мене слезината не беше проблемот :)

Decoturf

Базинга
Член од
30 октомври 2010
Мислења
504
Поени од реакции
74
Абе сношти од баскет ко си дојдов, ме искина полојната од болење. Вероватно почна да ме боли ради то шо чекав ред за да се истуширам, и се здрви потта на мене. Денес не мом да се испрам ко чоек, ко некој дедо се осеќам. Некое чаре да кажите ? Масажа нешто , вежби ... ?
масажа брат некоја женска викни си ...

R

Roten 96

Гостин
да прашам..вака значи и од двете страни на долниот дел од стомакот ми се познаваат вените и тоа многу дали е тоа вообичаено бидејќи сум слаб еве имам 65 кила или пак е нешто друго во прашање.. кила.. ?? значи од двете страни ми се познаваат вените чудно..кај препоните и над нив..

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
да прашам..вака значи и од двете страни на долниот дел од стомакот ми се познаваат вените и тоа многу дали е тоа вообичаено бидејќи сум слаб еве имам 65 кила или пак е нешто друго во прашање.. кила.. ?? значи од двете страни ми се познаваат вените чудно..кај препоните и над нив..
Ништо страшно не е,само одмарај повеќе :)

R

Roten 96

Гостин
Ништо страшно не е,само одмарај повеќе :)
баш така и лагав инаку нека каже некој друг можеби има друго мислење ..али доста вежбам трчам и се останато..па до тоа да не е стварно не знам . :)
--- надополнето: Sep 10, 2011 9:44 PM ---
да напоменам дека тоа е така и над коленото и таму ми се познаваат вените не знам шо ке да е
--- надополнето: Sep 10, 2011 9:44 PM ---
и плус на рацете и тоа претерано многу

G

galaxy

Гостин
Вака?

http://en.wikipedia.org/wiki/Caput_medusae

Decoturf

Базинга
Член од
30 октомври 2010
Мислења
504
Поени од реакции
74
ех сеа ити вака , па ова го имаат пијаничишта стари и некои со откажана црнодробна функција, деф лепард не ми се веруе да има вакви, веројатно не е ништо дека си слаб ти се познаваат, едноставно предиспониран си за тоа и тоа е тоа

Doktor1

Doktor
Член од
3 јули 2010
Мислења
364
Поени од реакции
73
Ако се работи за пределот близу папокот(dg.caput medusae), можно е да е нарушен порталниот крвоток т.е. тоа е место каде што анастомозираат притоките од горната шуплива вена (v.cava superior) и v.portae, не е на одмет да си направиш испитување, без разлика каде и да се и да се консултираш со лекар бидејќи ние вака можеме само да погодуваме треба да се види за да се оцени

R

Roten 96

Гостин
неее не вакво нешто и ако се познаваат не до толку...ова е веќе многу..мене само малку ми се познаваат од колкот па надолу не ни личи на вакво нешто не... :)
--- надополнето: Sep 11, 2011 9:41 AM ---
ех сеа ити вака , па ова го имаат пијаничишта стари и некои со откажана црнодробна функција, деф лепард не ми се веруе да има вакви, веројатно не е ништо дека си слаб ти се познаваат, едноставно предиспониран си за тоа и тоа е тоа
и јас тоа го мислам бидејќи не само таму вените ми се видливи и на рацете и на нозете па можно е затоа што сум слаб да..65 кg

xTheHappy

Смотко
Член од
11 септември 2011
Мислења
8
Поени од реакции
5
Значи вака.... на на 2 август ме болеше малку грлото и осетив дека ќе настинам.... утре дента ми течеше носот и грлото ме болеше уште повеќе.
За 1 недела ми помина.... бев скроз здрав 2 дена, пиев ладно и пак ме поврати од 10 до 15...
негде од 15 до 20 сум бил здрав, но пак осетив некако дека ќе се разболам.... и на 25 пак ми тече нос грло и ми помина за 1 ден...
Од тогаш носот не ми тече многу, само на сабајле, не ме боли грло, но кашлам многу длабоко не цел ден али навечер пред да си легнам и кога пијам нешто ладно...
Не сум бил на лекар, зошто во овој град, многу се безобразни докторите, првин гледаат која партија си, па после ќе те лечат...
Знам дека не е добро што не сум отишол, но верувајте таа што ми е матична ми ја мрази цела фамилија.
Поздрав.

R

Roten 96

Гостин
Ако се работи за пределот близу папокот(dg.caput medusae), можно е да е нарушен порталниот крвоток т.е. тоа е место каде што анастомозираат притоките од горната шуплива вена (v.cava superior) и v.portae, не е на одмет да си направиш испитување, без разлика каде и да се и да се консултираш со лекар бидејќи ние вака можеме само да погодуваме треба да се види за да се оцени
нее блузи папокот нема ништо реков дека само малку од кај колковите па надолу...над и под папокот е чисто не како онаа сликата понагоре тоа нема врска... :)

Член од
14 август 2010
Мислења
18
Поени од реакции
0
Незнам дали некој претоа прашал, али еве јас пак. Секогаш после капење горниот дел од телото ме иритира и ме тера на чешање, едно 10-15 неподносливи минути, како некој со иглички да те боцка, и не можеш мирен да седиш мора стално да се чепкаш, дали некој знае од што е тоа мада ја се смоневам во 2 работи водата или сапунот, ама не верувам, и на различни места каде сум престојувал ( братучеди, одмори ) секогаш така ми прае, и дали има некој посебни сапуни, масла,млека и други работи .

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Значи вака.... на на 2 август ме болеше малку грлото и осетив дека ќе настинам.... утре дента ми течеше носот и грлото ме болеше уште повеќе.
За 1 недела ми помина.... бев скроз здрав 2 дена, пиев ладно и пак ме поврати од 10 до 15...
негде од 15 до 20 сум бил здрав, но пак осетив некако дека ќе се разболам.... и на 25 пак ми тече нос грло и ми помина за 1 ден...
Од тогаш носот не ми тече многу, само на сабајле, не ме боли грло, но кашлам многу длабоко не цел ден али навечер пред да си легнам и кога пијам нешто ладно...
Не сум бил на лекар, зошто во овој град, многу се безобразни докторите, првин гледаат која партија си, па после ќе те лечат...
Знам дека не е добро што не сум отишол, но верувајте таа што ми е матична ми ја мрази цела фамилија.
Поздрав.
За кашлањето купи си Хербион сируп од аптека,или некој друг сируп за искашлување :)

Kajgana Shop

На врв Bottom