Cannabinoid
Cannabinologist, MMD
- Член од
- 18 јануари 2008
- Мислења
- 597
- Поени од реакции
- 466
Карамфилче.Нешто против забоболка? Пијам чат патВенторама не верувам дека многу помагаат. Стоматолог не ми е опција 2-3 дена, затоа прашувам.
![](http://www.natures-health-foods.com/images/Cloves.jpg)
Карамфилче.Нешто против забоболка? Пијам чат патВенторама не верувам дека многу помагаат. Стоматолог не ми е опција 2-3 дена, затоа прашувам.
Што со каранфилче?Карамфилче.
![]()
Каранфилчето има антисептичко и антивоспалително дејство и е подобро од било кое фармаколошко средство за елиминирање афти и забоболка!Што со каранфилче?
Мислев, што да правам со каранфилче?Каранфилчето има антисептичко и антивоспалително дејство и е подобро од било кое фармаколошко средство за елиминирање афти и забоболка! Научно докажано но и лично проверено неговото дејство.
ПОВЕЌЕ
Па зимаш 3-4 цели зрна и ги џвакаш околу местото каде е забоболката. Откако убаво ќе го изџвакаш, го голташ карамфилчето и готово, чекаш болката да ја снема...Мислев, што да правам со каранфилче?
Фала многу! Имам каранфилче, сега ќе правам магииПа зимаш 3-4 цели зрна и ги џвакаш околу местото каде е забоболката. Откако убаво ќе го изџвакаш, го голташ карамфилчето и готово, чекаш болката да ја снема...
Во рамстор мислам дека кај зачините можеш да најдеш мелено карамфилче, така да можеш пола лажиче од правот да го тркалаш/џвакаш во устата. Цело карамфилче исто така имам видено во рамстор, но не мислам дека е од македонско производство.
"Доколку сред ноќ ве разбуди силна забоболка, болката ќе се смири десетина минути откако ќе го изедете миризливиот цвет на растението. Исто така доколку забележите дека непцата ви се зацрвенети и подуени, направете чај од каранфилче. Сварете 200 милилитри вода, па прелејте ја преку три цвета од каранфилче и оставете ја да отстои 10-ина минути. Со дел од чајот измијте ја усната празнина а преостанатиот дел искоритете го за пиење."
Ова семисли да направам чај и да си ја плакнам устата или има и друга финта?Камилица
Да,со чај,околу болниот забОва семисли да направам чај и да си ја плакнам устата или има и друга финта?
остај му го боцкањето на стоматологот жити се некој такви подвизи, имаш и онака гингивит,ке инфицираш додатно и дупла беља , да не слушнам вакви работи повеќе, ајде пробај тоа каранфилчето па ако е ефикасно пиши !Фала многу! Имам каранфилче, сега ќе правам магиинепцето ми е подуено па мислев да го избоцкам малку да потече крв, да намали притисок. Прво да видам со каранфилчево што ќе биде.
Кога си во ваква болка правиш се што е логично да ти помине. Со каранфилов не помага, со мразот исто. Шробав и со ракија на местото, да се здрви или нешто... The pain is still there...остај му го боцкањето на стоматологот жити се некој такви подвизи, имаш и онака гингивит,ке инфицираш додатно и дупла беља , да не слушнам вакви работи повеќе, ајде пробај тоа каранфилчето па ако е ефикасно пиши !
ауч не би сакал да сум на твое место, а да идеш до аптека аналгин да земешКога си во ваква болка правиш се што е логично да ти помине. Со каранфилов не помага, со мразот исто. Шробав и со ракија на местото, да се здрви или нешто... The pain is still there...
Пробав аналгин, ништо. Сега пијам некои си Вентор. Ни од тоаништо. Прв пат во моиве 24 години пијам апчиња да му се сневиди.ауч не би сакал да сум на твое место, а да идеш до аптека аналгин да земеш
а толку не можеш да отидеш мометално мислам ако си во земјава супер , ама ако си некаде во странство тогаш ...Пробав аналгин, ништо. Сега пијам некои си Вентор. Ни од тоаништо. Прв пат во моиве 24 години пијам апчиња да му се сневиди.
Забов ме болеше вака и пред некој месец, ми го среди забар стави лек и пломба, се опраи ама сеа изгледа немам ни чек ни пломба таму веќе.