Дежурна Ординација! #2

• Креатор на темата Креатор на темата Ѓорѓески
  • Време на започнување Време на започнување
Кога си во ваква болка правиш се што е логично да ти помине. Со каранфилов не помага, со мразот исто. Шробав и со ракија на местото, да се здрви или нешто... The pain is still there...
Земи аналгин ампула и раствори ја во вода, па испиј ја. За пола саат ќе ти помине. Само немој да земаш од капките за забоболка, пошо од нив се распаѓа нервот на забот и може да се заебеш, стоматолози не го препорачуваат воопшто.

Ми потечеее забот како аирбег од кола сум :mad: дајте некој совет за апче некое друго нешто да се смири а и плус болка имам ааааа

Незнам дали некој претоа прашал, али еве јас пак. Секогаш после капење горниот дел од телото ме иритира и ме тера на чешање, едно 10-15 неподносливи минути, како некој со иглички да те боцка, и не можеш мирен да седиш мора стално да се чепкаш, дали некој знае од што е тоа мада ја се смоневам во 2 работи водата или сапунот, ама не верувам, и на различни места каде сум престојувал ( братучеди, одмори ) секогаш така ми прае, и дали има некој посебни сапуни, масла,млека и други работи .
Веројатно си алергичен на нешто, а дали ти се јавуваат кожни промени, некаков осип ?
--- надополнето: Sep 11, 2011 2:45 PM ---
Ми потечеее забот како аирбег од кола сум :mad: дајте некој совет за апче некое друго нешто да се смири а и плус болка имам ааааа
стоматолог !!!!!

Веројатно си алергичен на нешто, а дали ти се јавуваат кожни промени, некаков осип ?
--- надополнето: Sep 11, 2011 2:45 PM ---

стоматолог !!!!!

Цел месец одам прво ми рекоа ке го спасат забот 4 е ама ништо потечееее и сеа ке го вадам

Црвенило или некакви промени не ми се забележуваат, освен од долготрајно чешање ке се направи црвено, инако од почеток не

Црвенило или некакви промени не ми се забележуваат, освен од долготрајно чешање ке се направи црвено, инако од почеток не
Смени го сапунот,зами некој друг,или пробај со гел за туширање :)

Decki aj ako moze malku pomos...
Neznam dali sum go pogodil mislenjevo za ovde ali spored mene mislam deka tuka m ue mesto.

Sakam da ve prasam sto da jadam za da se popravam malku i za da mi bidat racete malku taka podebeli....
Visok sum, ne sum mnogu slab ali dobro bi mi doslo da se popravam malce zoso sakam da pocnam da idam vo teretana, ama strav mi e nemoj da oslabnam use tolku...
Znaci sakam da sum popraven i posle da vezbam za da bidam taka malce pogolem kao so ja bi rekol! :D
I nejkam da bidam taka slab kako bruce lee a celiot so muskuli nekako grdo mi e ne stoi toa za visoki kao mene 1.90.....
68 kg sum tezok...

Eve vaka sakam da izgledam slicno na ovoj :D samo ne crn :D soncanjeto na strana :D

120631605279OmFg.jpg

Ja imam visinata i sum za nijansa (10-15kg) poslab od ovoj tuka gore ^^
Ae pomos...

цело време мислам на јадење, ќе се прејадам и за пола саат пак ми се јаде а неможам да јадам зошто не ми собира. На пример накај 11 саат јадев се прејадев сега неможам да престана да мислам да јадам нешто. И цело време сум прејаден и неможам да бидам ефикасен поради тоа. А килажата ми е .. како и во последниве 4 5 години.. 70 кила не мрдам.
ко труден се осеќам ебате мислам само нешто да ставам во уста.

Зошто ? што може да биде ?

цело време мислам на јадење, ќе се прејадам и за пола саат пак ми се јаде а неможам да јадам зошто не ми собира. На пример накај 11 саат јадев се прејадев сега неможам да престана да мислам да јадам нешто. И цело време сум прејаден и неможам да бидам ефикасен поради тоа. А килажата ми е .. како и во последниве 4 5 години.. 70 кила не мрдам.

Ќе добиеш :D

aj da ve prasam nesto i jas vreca cel den setav po zeskoto jadov edna pica i edno pivo otidov kaj edni prijateli doma posedov okolu 1 saat vnatre izlegovme nadvor 15 min pa pak vnatre 15 min pa pak nadvor i koga izlegov vtoriot pat osetiv steganje vo usite i se prepotiv ziva voda ne mi se slose ili da mi se vrtese ama neprijatno mi bese pa si oditov doma pak peski na 40 stepeni legnav 1 saat stanav super sega nemam nisto ama mi bese neprijatno i iskreno se uplasiv sportist odam na bazen skoro sekoj den trcAM vezbam sum nemam nekoja maka nekoe vreme bev pod mala depresija i imav nesto problemi inace krvna analiza pravev mart mesec bese super ajde nekoj neka kazde dali treba da posetam lekar ili bese od zeskotonema potreba od lekar pozdrav

aj da ve prasam nesto i jas vreca cel den setav po zeskoto jadov edna pica i edno pivo otidov kaj edni prijateli doma posedov okolu 1 saat vnatre izlegovme nadvor 15 min pa pak vnatre 15 min pa pak nadvor i koga izlegov vtoriot pat osetiv steganje vo usite i se prepotiv ziva voda ne mi se slose ili da mi se vrtese ama neprijatno mi bese pa si oditov doma pak peski na 40 stepeni legnav 1 saat stanav super sega nemam nisto ama mi bese neprijatno i iskreno se uplasiv sportist odam na bazen skoro sekoj den trcAM vezbam sum nemam nekoja maka nekoe vreme bev pod mala depresija i imav nesto problemi inace krvna analiza pravev mart mesec bese super ajde nekoj neka kazde dali treba da posetam lekar ili bese od zeskotonema potreba od lekar pozdrav
веројатно од топлото време ти паднал крвниот притисок

Зголемена потреба од јаглехидрати во организмот може да е симптом на депресија.
--- надополнето: Sep 16, 2011 3:01 PM ---
Земи аналгин ампула и раствори ја во вода, па испиј ја. За пола саат ќе ти помине. Само немој да земаш од капките за забоболка, пошо од нив се распаѓа нервот на забот и може да се заебеш, стоматолози не го препорачуваат воопшто.

За забоболка има две опции првата е ампула лидокаин(никако да не ја голтате течноста) и гарантира дека мќе немна болка бидејќи е анестетика,втора опција е налгесин-от.

Зголемена потреба од јаглехидрати во организмот може да е симптом на депресија.
--- надополнето: Sep 16, 2011 3:01 PM ---

не мора да значи депресијата посебно онаа ендогената, се манифестира со губење на желба за исхрана, но зголемена потреба од јадење може да се јави кај дијабет и кај некои синдроми од кои не верувам дека боледуваш

се немам обратено за помош во темава
се надевам некој ќе знае да ми каже нешто..било што:)

проблемов ми е следен
кога јадам одредени овошја како на пример благи јабоки, праски, кајсии, сливи и еден куп други овошки целата уста ме чеша. значи зборувам внатрешно
некогаш ме чешаат и усните
мн. ретко (1 во 20 можеби) се случува да немам реакција
од зелени јаболки на пример немам проблеми
портокали исто така...

пред некое време го правев оној стандардниот тест за алергии и ми рекоа дека се е ок.

знае ли некој нешто околу ова?

не ми смета многу, но престанав да јадам овошје поради проблемов а порано постојано јадев, па сакам да си продолжам...ако се средам:)

Благодарам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom