Спектакуларна прослава по повод 20 години од независноста

Статус
Затворена за нови мислења.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Прослава во која по обраќањето на премиерот беше извадено огромно знаме на голема Македонија и ѕвездата од Вергина. БРАВО, БРАВО, до каде ќе одиме вака само се чудам...
И ДА, АЛЕКСАНДАР УБАВО КАЖАЛ: НЕ СЕ ПЛАШАМ ОД АРМИЈА ЛАВОВИ ПРЕДВОДЕНА ОД ОВЦА, СЕ ПЛАШАМ ОД АРМИЈА ОВЦИ ПРЕДВОДЕНА ОД ЛАВ!
Токму второто и ни се случува. Да живее Македонија!
добро шо се деси со тоа знаме зашо го собраа одма? и од каде искочи.. некој од граѓаните го донел или?

Член од
11 декември 2010
Мислења
51
Поени од реакции
7
добро шо се деси со тоа знаме зашо го собраа одма? и од каде искочи.. некој од граѓаните го донел или?
Не знам како се случи да се појави, но биди сигурен ТОЛКАВО знаме сигурно не е по грешка донесено од некој граѓанин од дома и протнато туку така на плоштадот.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Не знам како се случи да се појави, но биди сигурен ТОЛКАВО знаме сигурно не е по грешка донесено од некој граѓанин од дома и протнато туку така на плоштадот.
не реков по грешка ни случајно... незнам само дали е донесено од некој обичен граѓанин или од некоја партија е донесено пошто премногу е големо ( а и скапо е тоа ) за да го има обичен граѓанин.. тоа ми беше муабетот

П.С и ја сакам такво !!! кој прави знамиња каде има кажете да си прашам за цена !

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Прослава во која по обраќањето на премиерот беше извадено огромно знаме на голема Македонија и ѕвездата од Вергина. БРАВО, БРАВО, до каде ќе одиме вака само се чудам...
И ДА, АЛЕКСАНДАР УБАВО КАЖАЛ: НЕ СЕ ПЛАШАМ ОД АРМИЈА ЛАВОВИ ПРЕДВОДЕНА ОД ОВЦА, СЕ ПЛАШАМ ОД АРМИЈА ОВЦИ ПРЕДВОДЕНА ОД ЛАВ!
Токму второто и ни се случува. Да живее Македонија!
Што конкретно ти пречи, сонцето од Кутлеш, картата на Етничка Македонија или и двете?

Член од
16 јули 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.034
Извинете вака што ќе прашам (пошто не ја читав цела тема - 51 стр. е ffs) може некој да ми каже колку е официалната/неофицијална бројка на излезени за 8 септември.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Благодариме до сите албанци кои не собраа храброст да го честитаат,а камо ли па да прокоментираат околу прославата....епа после коезија,соживот....абе ај.
:) за информација. јас бев на прославата со девојката уште еден пар .... имаше 2ца албанци со нас.. едниот е дефинитивно соовремен со модерни сваќања и искрено не го ни семтам.. другиот е апла затуцан може 100 години уназад со сваќања... они барем мене и двајцата ми честитаа + ја се изненадив кога го побараа знамето да го веат ( а големо знаме носев ).

;) чудно ама вистинито! :)

Член од
31 декември 2007
Мислења
441
Поени од реакции
111
Извинете вака што ќе прашам (пошто не ја читав цела тема - 51 стр. е ffs) може некој да ми каже колку е официалната/неофицијална бројка на излезени за 8 септември.
во Вечер пишува 100000,мене ме чуди што излегоа со информацијата дека прославата чинела само 90000 евра:unsure:

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Знамето се вади често кога има собири или натпревари, беше и на Пела во 2008 ма.
А го збираат одма оти е големо и стои на многу глави.

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Ќе го парафразирам Викса од една друга тема, поголеми тупаџии од ултра-хард-кор ''куро ми е голем'' националисти, можат да бидат само овие најчесто со unresolved mental issues ванаби квазифилозофи, квазинтелектуалци и плукачи, на кои и родната мајка не им чини а камо ли нешто друго.
:cuc::cuc:

Член од
16 јули 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.034
во Вечер пишува 100000,мене ме чуди што излегоа со информацијата дека прославата чинела само 90000 евра:unsure:
Сега слушнав на Сител кажаа 150 000 ооооООО.

А за тоа колку чинела,стварно е чудно...Мене ме чуди каде одеа овие пари порано???
Ни прослави,ни манифестации,ни градби,ни споменици,ни бутур - ооо да..... ми текна,завршија во нечиј џеб.

Може си бил мал па непамтиш,ама некој го памти тоа време
http://www.youtube.com/watch?v=obIBctmYi-w

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Знамето се вади често кога има собири или натпревари, беше и на Пела во 2008 ма.
А го збираат одма оти е големо и стои на многу глави.
Искрено тогаш на плоштадот Пела ми се виде поголемо, затоа што тогаш имаше помалку народ. Дефинитивно за вакви прилики знамето е премало и треба да се сошие поголемо и тоа со син „боливач во средина„. А ќе треба едно и на Границата со Гејлада кога ја блокира границата Националистичката Гејска Педерана да им го залепат во фаца.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.943
Поени од реакции
23.369
И мене ми е жал што понесен од емоции постираше таков пост. Никој апсолутно никој во овие 47 страни не плука по денот на независност ниту по својата земја. Како што ти си ја сакаш земјата, исто толку ја сакам и јас и сите овде на форумов. Нема некој што повеќе ја сака, а некој помалку тоа го има само во политичките штабови за ситни души и прости мозоци.
Секој има право да каже како ја доживеал прославата тоа не значи дека плука по 8 Септември ниту по Македонија. Генерално сите се согласивме дека прославата беше навистина спектакуларна и одлично организирана. Главен момент кој сите го плукаат е митингот на премиерот на кој не му беше ни место ни време, тоа не е дел од прослава на независност туку редовна лекција до своите клатодршци како пред него ништо после него пролет. Сите кој барем малку одат по земја го искритикуваа говорот и треба да се критикива бидејќи е прост потег. Исто како што се критикуваше моронската изјава пред прославата за паралелна прослава и неприсуство. Тоа е непристрасност.Следната прослава ќе му напишат говор од 5 минути ако ја научи лекцијата. Ако не ќе се даде предлог и кревети да се постават на плоштад.
Нашата историја е долга, но гледам дека ни се случува најстрашното - различно читање и толкување. Тоа страшно ќе ни се одрази понатаму.
Е сега критики од типот зошто на Каролина не и била убава косата и слични работи се муабети за на маса и не и влијае на генералната слика дека имавме фантастична прослава за 20 години независност на Македонија.
Ќе се научиш да не се вреѓаш лесно е. Секој ден по еден ќе те нарекува комуњар или глупа овца па ќе ти стане сеедно.
Можеби и си во право не велам не, но сепак сметам дека не е етички вакви коментари за прославата.

ova me potseti na nacisticka germanija i fasisticka italija samo sto nie neame muda samo digame calam!

повеќе на вакви коментари мислев и искрено сметам дека се навредливи не само за мене туку генерално секој би се навредил кога се прават вакви споредби.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom