Спектакуларна прослава по повод 20 години од независноста

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Колку неблагодарно кога ќе се разбудиш после една убава вечер во реалната Македонија, онаа на поделби, вреѓања и слично. Ајде, немој да доцните многу! Надополнете и за вчера!

Член од
31 декември 2007
Мислења
441
Поени од реакции
111
Туку може некој да ми ја најде песната што ја пееше вчера Каролина во воздух горе?
Ми спомнаа дека била постара,од некој си Јане Хаџабашиев(?).Ептен ми се допадна песната и изведбата на Каролина.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
hahaah momce ...ja nemozam da svatam ............se lazete sami ili ??? koja parada koja bakraca .....smeski vo boja ...so da slavam ??? so ima 10000dusi bez rabotaa ?? i pola od tie mladi so baraat a nemozat da najdat rabota ...ebati paradata koa u moja drzava sum kao stranec koa sponski kurtoni koi ne rabotat a zimaat plata na drzaven grb ....ili so ispoubile necii tatkovci brakja i sea se amnestirani i si ladat K po doma .....ne sum ni partiski ni nikako opredelen AMA SO E KRAJ E KRAJ ..800.000.000E za spomenici ?? koja logika momce ..pa use za kriza ke zborat..hahaha kakva blamaza ..dojde kriza nema ova dojde kriza nema ona ..op ima 800 milioncinja za spomenici..... narodot gladuva dok PARTIJA CARUVA .....samo do koga

premotaj film ke ti stane se jasno .....

slusaj
што не го премоташ ти филмот до 1991 - за да ти стане уште појасно?

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.062
Поени од реакции
24.972
Ќе го парафразирам Викса од една друга тема, поголеми тупаџии од ултра-хард-кор ''куро ми е голем'' националисти, можат да бидат само овие најчесто со unresolved mental issues ванаби квазифилозофи, квазинтелектуалци и плукачи, на кои и родната мајка не им чини а камо ли нешто друго.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Абе не поминаа ни 24 часа од прославата а ме влечете да ви ја затворам. Прекинете со политика и препукување, зачувај боже луѓе како вас ни тоалетна хартија неможе да изберете а да не се испокарате.

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Дел од заслепените следбенции на лицето БЦ заедно со својот господар од јајцата ќе си гризнат од мака, ама ако бе пукнете :icon_lol:
Е да, во болдот се крие тајната на македонскиот неуспех во обединувањето. Пукни ти, не пукни ти.

Јас не ја поддржувам политиката на оваа влада, не ми се свиѓаше вчера што настанот беше исполитизиран, не го поддржувам проектот Скопје 2014.
Тоа ме прави комуњар, следбеник на лицето БЦ (па колку и малоумно да звучи она ,,комуњар'' кога и 99% од тие што го користат тој израз не знаат што всушност значи е комуњар) ?
Ако не ми се допаѓало тоа што се случуваше вчера значи дека треба да пукнам?

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Член од
14 октомври 2009
Мислења
431
Поени од реакции
295
Човече, толку време да збориш и да не кажеш бар едно Р.(мала шала не рипајте одма)

Шала на страна, прекрасна прослава освен митингот на Грујо.:D

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.172
Поени од реакции
30.340
дајте бе видео од Каролина на кранот!

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.941
Поени од реакции
23.368
Или различно читаме или имам проблем со очите но во ниту еден пост не прочитав некој да го плука денот и независноста. Абе да ве прашам ова вежбате од говорите или секој ден што го слушате па затупавувате?
Многу ми е жал што добив ваква реакција од тебе иако знаеш дека твоето мислење го ценам многу , а и одговорите на други теми ти се прилично добри и човек може многу да научи посебно од економската област. Искрено ме навреди со тоа што ме етикетира како пропагатор на одредена политичка партија иако најискрено не сум член на ниедна и во многу наврати ја имам критикувано оваа влада за работи за кои сум сметал дека не се во ред.
Едноставно себеси се сметам за патриот и си ја сакам својата земја каква таа и да е со сите свои мани и доблести, затоа што и немам друга.И најискрено жалам што мојата реплика ја свативте на начин на која ја свативте, воопшто тоа не ми беше поентата.
За делот каде никаде не прочита дека го плукаат и вреѓаат денот на независноста воопшто не можам да се согласам, затоа што и самато плукање на прославата за истиот е плукање на самата независност , барем според мене. Мислам дека е нелогично и лицемерно да се цени независноста а да се плука прославата за истата.
Но во секој случај немам намера да се препукувам со никој барем не за ваков значаен ден од нашата историја и нашата државност и организацијата на истата без разлика кој ја организирал таа беше наменета за сите и сите треба да се гордееме на истата без разлика на партиските бои и дневнополитички настани.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Сите зборат како било организирано а никој не кажа некое инфо колку сето тоа чини :D
Со малку познавање колку чини пиротехника, и она вчера што го видов кое траеше отприлика 35 до 45 минути чини 100.000 евра. А останатите пропратни елеменити кога ќе се додадат цифрата ќе биде енормно голема трошење државни пари.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Многу ми е жал што добив ваква реакција од тебе иако знаеш дека твоето мислење го ценам многу , а и одговорите на други теми ти се прилично добри и човек може многу да научи посебно од економската област. Искрено ме навреди со тоа што ме етикетира како пропагатор на одредена политичка партија иако најискрено не сум член на ниедна и во многу наврати ја имам критикувано оваа влада за работи за кои сум сметал дека не се во ред.
Едноставно себеси се сметам за патриот и си ја сакам својата земја каква таа и да е со сите свои мани и доблести, затоа што и немам друга.И најискрено жалам што мојата реплика ја свативте на начин на која ја свативте, воопшто тоа не ми беше поентата.
За делот каде никаде не прочита дека го плукаат и вреѓаат денот на независноста воопшто не можам да се согласам, затоа што и самато плукање на прославата за истиот е плукање на самата независност , барем според мене. Мислам дека е нелогично и лицемерно да се цени независноста а да се плука прославата за истата.
Но во секој случај немам намера да се препукувам со никој барем не за ваков значаен ден од нашата историја и нашата државност и организацијата на истата без разлика кој ја организирал таа беше наменета за сите и сите треба да се гордееме на истата без разлика на партиските бои и дневнополитички настани.
И мене ми е жал што понесен од емоции постираше таков пост. Никој апсолутно никој во овие 47 страни не плука по денот на независност ниту по својата земја. Како што ти си ја сакаш земјата, исто толку ја сакам и јас и сите овде на форумов. Нема некој што повеќе ја сака, а некој помалку тоа го има само во политичките штабови за ситни души и прости мозоци.
Секој има право да каже како ја доживеал прославата тоа не значи дека плука по 8 Септември ниту по Македонија. Генерално сите се согласивме дека прославата беше навистина спектакуларна и одлично организирана. Главен момент кој сите го плукаат е митингот на премиерот на кој не му беше ни место ни време, тоа не е дел од прослава на независност туку редовна лекција до своите клатодршци како пред него ништо после него пролет. Сите кој барем малку одат по земја го искритикуваа говорот и треба да се критикива бидејќи е прост потег. Исто како што се критикуваше моронската изјава пред прославата за паралелна прослава и неприсуство. Тоа е непристрасност.Следната прослава ќе му напишат говор од 5 минути ако ја научи лекцијата. Ако не ќе се даде предлог и кревети да се постават на плоштад.
Нашата историја е долга, но гледам дека ни се случува најстрашното - различно читање и толкување. Тоа страшно ќе ни се одрази понатаму.
Е сега критики од типот зошто на Каролина не и била убава косата и слични работи се муабети за на маса и не и влијае на генералната слика дека имавме фантастична прослава за 20 години независност на Македонија.
Ќе се научиш да не се вреѓаш лесно е. Секој ден по еден ќе те нарекува комуњар или глупа овца па ќе ти стане сеедно.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom