Спектакуларна прослава по повод 20 години од независноста

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.958
Поени од реакции
73.842
Што мајка бара декларацијата на независност во музејот на ВМРО? Фашистот Ванчо Михајлов и уште неколку про-бугарски платеници случајно да не се бореле за таа независност?

Ах, државо моја, кога ќе си ги средиш приоритетите?
Исто кога ги набројуваше хероите го спомена и Тодор Алкесандров, што предизвика огромно незадоволство барем во делот каде што се наоѓав јас, па заработи и свирежи...
Дефиниитвно не му требаше на Грујо таков говор...
Али како што кажав во мојот претходен пост, сетоа тоа го занемарувам пошто и онака ретко кој го слушаше. Мило ми беше што имаше толку многу среќни лица на едно место, кои ја прославуваат независноста на нашата држава.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Што мајка бара декларацијата на независност во музејот на ВМРО? Фашистот Ванчо Михајлов и уште неколку про-бугарски платеници случајно да не се бореле за таа независност?
Правиш разлика помеѓу Музеј на македонската борба и Музеј на ВМРО, или не? Доста со трескање глупости, ако сте неинформирани - информирајте се, не само да се напише нешто.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.412
Поени од реакции
16.681
Организацијата беше на високо ниво.

Но, веќе кажав, со партизирање на целиот настан (и блатантно лажење за некакво си национално обединување), за бришење од програма се она што не е поврзано со нивната власт (колку пати беа спомнати првиот и вториот претседател на оваа држава? НУЛА пати).

Ах, државо моја, кога ќе си ги средиш приоритетите?
Koга народот ќе си ги среди приоритетите.

И те молам, немој на погрешно место да си бараш одговор на прашањата кои си ги поставил. Ако не се лажам има тема на форумов за Ванчо Михајлов дебатирај таму за неговата платеничка работа.

И да, од кај тоа дека декларацијата е во Музејот на ВМРО ? Декларацијата се наоѓа во Музејот на Македонската борба, каде видно е поставена за сите да можат да ја видат, а не да седи по подруми и да фаќа прашина да ја гризат молци.

Аманте со овие замерки, на погрешно место ги пласирате.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Исто кога ги набројуваше хероите го спомена и Тодор Алкесандров, што предизвика огромно незадоволство барем во делот каде што се наоѓав јас, па заработи и свирежи...
Дефиниитвно не му требаше на Грујо таков говор...
Али како што кажав во мојот претходен пост, сетоа тоа го занемарувам пошто и онака ретко кој го слушаше. Мило ми беше што имаше толку многу среќни лица на едно место, кои ја прославуваат независноста на нашата држава.
60 години со сила во глава им го врежувале како негативна личност. Нормално е да има таква реакција. Со тек на време ќе биде поинаку.

Патем како што приметив хејтерите останале дома та од нивната кривогледност не ги забележаа среќните и весели лица кај народот

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Јас сеуште не можам да се соземам од убавината што ја видов вчера. На Плоштадот имаше еден куп насмеани лица кои се среќни поради тоа што се случува во Македонија.

Ќе посакам што почесто да има вакви моменти и што почесто господ да ни дарува ваква среќа.

Вечна да си Македонијо! Наша, една и единствена.

Еве една моја фотка:

Коловрт

Озимандија
Член од
12 април 2010
Мислења
4.015
Поени од реакции
9.165
Реално, нашиот народ плаче за вакви моменти! :)
Кога имаме вистинска причина за славење треба да се зграпчи моментот и да се прослави на вистински начин, баш како сношти!
Е вака треба да се слави. Наша организација. А иначе, најлесно е да се викнат Здравко Чолич или шо ти знам кој....

Н

нихилист

Гостин
Реално, секоја парада во било која држава е кич и непотребно трошење на народни пари. Ама ајде, Македончето е научено да го прима до бели дробови и да си ќути, затоа 517 години Турско ропство од кое други не "ослободија". Македонецот никогаш не бил борбен, затоа еден од нашите најголеми празници е пропаднато востание. Па така си навикнавме ние, требаше невино дете да биде претепано до смрт за да барем малку се дигнеме на нозе, а не е првпат! Жртви на полициско насилство имало и порано за тој што се сеќава, како што рекол чичкото на мојот аватар "државата го нарекува насилството на индивидуата криминал, а своето насилство - закон!". И излеговме на протести ама тешко дека нешто променивме, тие што се обидоа да го заташкаат случајот си останаа на истите позиции зошто се корисни марионети.

И така Грујо наш си ја откри формулата за успех која гласи рекламирај се што ќе направиш и се што нема да направиш. Си продава муда за бубрези со некаков си патриотизам, тие кич споменици не прават горди Македонци додека тонеме во беда. Повеќето патриоти овде се деца претпоставувам, значи живеат на туѓа сметка ама ајде, тој што е патриот а нема партиска книшка брзо ќе си го промени мислењето, гарантирам!

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Значи неможам да сватам какви се луѓе има по форумот, само гом.а да се јадело и кога треба и кога не треба!!! Која нискост, себичност, лицемерност.
Незам што човек може да го натера да не е среќен и да не си го слави денот на независноста, да го плука и да го куди освем ако таа независност му пречи, ако си ја нејќе државата и својот народ.
Друго не ми текнува.
Сите требаше да бидиме горди сплотени на овој ден, барем на овој
ден, има уште 364 дена да се делиме и да се мразиме ама зарем и на овој ден!!!!
Какви сте вие луѓе, од каква мајка родени своето да си го мразите и презирате.
Или различно читаме или имам проблем со очите но во ниту еден пост не прочитав некој да го плука денот и независноста. Абе да ве прашам ова вежбате од говорите или секој ден што го слушате па затупавувате?

В

Вори

Гостин
Мрчев за споменикот ама морам да признаам дека заедно со фонтаната се нешто невидено.Ептен убаво и грандиозно изгледат,секоја чест.И само тоа требаше да биде на плоштад,а не Цар Самуил и останатите работи,затоа што изгледа многу начичкано и нема простор.

Иначе организацијата беше на високо ниво.Ме нервираше тоа што озвучењето беше многу слабо.Јас бев кај споменикот и оттаму ништо не се слушаше.Појако озвучење имам дома.Исто така ме нервираше тоа што премиерот зборуваше саат и нешто.Не отапе.Јас го гледав пола саат,отидов да мочам и да купам вода низ таа гужва.Барав не знам колку време,се вратив назад и тој уште збореше.Па не е митинг мајку му стара.
Ме нервираа некои фаци кои беа дојдени со партиски бележја и ме нервираше тоа што сакаа да го исполитизираат настанов,но добро...

Исто напнаа малце кај музејот но добро.Јако беше тоа со војската,јака беше фонтаната,јаки беа топовите и огнометот.
Луѓето малце беа како статични,ко на театар да се.И само се гураа и бараа простор,како мочот да им беше допрен јеботе.
Криво ми беше што не останав до покасно затоа што автобусите тргаа во 11.Тоа беше пропуст на организацијата од мојот град,но што е тука е.
Интересно беше,споменикот е многу добар.Си честитавме 20 години независнот и си заминавме дома.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Dvaeset godini tonenje,
slavenje sto izvrsiteli ti pretat voa noa
sto nemas pari da ebes da ubodes (bez pari ko bez kur)
sto nemas da im daes na decata
sto dazbe ucela fax a raboti rabota za so osmo...

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Реално, секоја парада во било која држава е кич и непотребно трошење на народни пари. Ама ајде, Македончето е научено да го прима до бели дробови и да си ќути, затоа 517 години Турско ропство од кое други не "ослободија". Македонецот никогаш не бил борбен, затоа еден од нашите најголеми празници е пропаднато востание. Па така си навикнавме ние, требаше невино дете да биде претепано до смрт за да барем малку се дигнеме на нозе, а не е првпат! Жртви на полициско насилство имало и порано за тој што се сеќава, како што рекол чичкото на мојот аватар "државата го нарекува насилството на индивидуата криминал, а своето насилство - закон!". И излеговме на протести ама тешко дека нешто променивме, тие што се обидоа да го заташкаат случајот си останаа на истите позиции зошто се корисни марионети.

И така Грујо наш си ја откри формулата за успех која гласи рекламирај се што ќе направиш и се што нема да направиш. Си продава муда за бубрези со некаков си патриотизам, тие кич споменици не прават горди Македонци додека тонеме во беда. Повеќето патриоти овде се деца претпоставувам, значи живеат на туѓа сметка ама ајде, тој што е патриот а нема партиска книшка брзо ќе си го промени мислењето, гарантирам!
Стварно не сакам ама ич да се препукувам на форуми ама кога ќе почне некој вака да се просерава мора да му се одговори.

Прво одговори која држава од Балканов се одлободила сама од турската империја која очигледно била толку моќна да го држи потчинет цел Балкан повеќе од 5 века. Дека Македонецот не бил борбен тоа е типично комуњарска пропаганда, што сам ја демантираше во истата реченица. Да, нашите востанија многу пати биле задушувани и знаеле нашите претци дека нема да бидат успешни и сепак се решавале да покажат дека нема да се откажат од борбата за самостојна Македонија. Во многу народни песни се опеани јунаштвата на нашите херои каде се борат против далеку поброен противник или се предадени, веројатно од некој твој предок... ти препорачувам да преслушаш некои од нив.

Полициската бруталност е честа појава во сите капиталистички земји а тоа е сосема различна тема и не е за тука.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Реално, секоја парада во било која држава е кич и непотребно трошење на народни пари. Ама ајде, Македончето е научено да го прима до бели дробови и да си ќути, затоа 517 години Турско ропство од кое други не "ослободија".
Знаеш што..ај уствари вози..

Америка секоја година организира вакви паради,прослави итн итн на 4 Јули
Франција исто на 14 јули,моќна парада,со авиони врагови чуда
секоја нормална земја си има своја прослава

И сега дојде некој си нихилист, копија на оној нихилиста само на латиница,може е истиот кој го знае ...и ќе мрчи ,ќе сере,ќе мрчи од некое дувло, а не бил да види вчера на плоштад и по град колку народ имаше , весели лица ,родители со мали деца,баби дедовци,странци, големи и мали , дури и албанци и турци...

Него возиииии, шишај брат

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.707
Поени од реакции
13.379
Бев...
За организирано ќе речам да.
за програмата ќе речам солидна
За плукање имам некои потточки.
- фонтаната беше половично потребна. Као што рече Џену, би рекол дека не беше потребен нејзиниот колорит.
- Спомениците што се на самиот плоштад се непотребни. Фонтаната е сосема во ред.
- Говорот на Груевски е ништо повеќе од политички митинг.
И долг, повеќе од потребното.

Е сеа другово.. Војската и маршот беше интересно. Сепак читам дека немало синхронизираност. Јас не ја забележав (од балкон ја набљудував поворката) но ќе речам како времетраење беше сосема во ред.
Настапот на сите ѕвезди... Одлично. Мала грешка во редоследот но тоа не е толку страшно. Џајковски не го гледав не е мое поле на дијапазон на слушање, но читам интересен помин.
Суперхикс ми го доправија денот.
Исто и Ареа и Гаро со Влатче. И Четкар беше интересен.
Се` на се` добра организација (без делот на озвучувањето и Николче.
Непотребен детал се милијардата споменици просеани низ плоштадот кои му даваат минорна вредност.
Од мене, 8ка за настапот.

В

Вори

Гостин
Туку може некој да ми ја најде песната што ја пееше вчера Каролина во воздух горе?
Ми спомнаа дека била постара,од некој си Јане Хаџабашиев(?).Ептен ми се допадна песната и изведбата на Каролина.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom