Македонија - Грузија, 8 септември 14:30

Статус
Затворена за нови мислења.

OdMitico

Rajko Mitic
Член од
4 мај 2008
Мислења
1.376
Поени од реакции
325
Verojatno se raboti za vesta za obid za potkup na sudiite od strana na grcite za natprevarot so Makedonija..

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Мене друг момент не мачи. Победиве прават еуфорија и ни бегаат од очи некои детаљи, како на примеп ужасот што се Соколов и Мираковски, мислам дека Ќњазев или Мирза поубаво да ги замолеле да се вратат од пензија и да го изиграат првенствово....или еве ај да не бегаме до крајности- Шуш за двајцата е доктор, не можам да разберам зошто бар него не го зеле!

Овие двајца се тука чисто да не потсетат колку долу ни е домашното првенство, ако се знае дека се едни од подобрите во државава, а се убедливо најлоши таму, едноставно не можеш да се потпреш на нив и од старт ја уништуваат секоја помисла за ротација, затоа не може и да му се замери на Марин зошто не ја практикува. Проблемот е поголем ако се знае дека на нив, и слични на нив треба да падне репрезентацијава во иднина.
Како и да е, од сега натаму како и до сега, само со срце и муда, па што биде - нека биде!
Од Соколов очекував повеќе, бидејќи на претходното првенство играше добро. Но сепак, тој е играч за тројки, незнам и зошто не го користат повеќе за тоа. За влез под кош е катастрофа, видовме два пати блок му закачија, многу споро се ослободува од топката.

Мираковски е океј, далеку е под нивото на Владо и Бо, али не се очекува нешто многу од него. Сепак кратката клупа е еден од најголемите проблеми кај нас, асални замени момемтнално се само Дамјан „меката рака“, Самарџиски, па ај и Соколов...

Но, не заборавајте дека против Грузија ја направивме разликата кога играа резервите, и Грузијците немаа дадено кош 10 минути. Не дека ние бевме нешто поарни...

OdMitico

Rajko Mitic
Член од
4 мај 2008
Мислења
1.376
Поени од реакции
325
Igor Trpeski
Прекрасна работе е новинарската, ама не е за секого ...
Веднаш по денешниот пренос )Шпаниоја - Србија) добив милион телефонски позиви и порази.
- КАНАЛ 5 ТВ - ЕКСКЛУЗИВНО - Скандав во Македонската кошаркарска репрезентација !!!!!
... Срамно е за некој да има 2-минутна гледаност на вестите, да ја нарушува пред се победничката атмосвера која владее во редовите на нашиот тим, но и победничкиот и славенички дух присутен деновове во секог граѓанин на Р.Македонија....
-- ЕКСКУЗИВНАТА ВЕСТ е објавена пред 4-5 дена и се однесува на суспензијата на делегат на грчката репрезентација кој се јавивал на судиите пред натпреварот МАКЕДОНИЈА - Јужен Сосед, за што тој е суспендиран на Јужниот Сосед (Ј.С.) заработи казна од 20.000 Евра ...
-- ЈАВНО - заради вакви сензационалисти од новинари се сремам што ја имам најбагодарната работа во светот ...
СРАМНО, МИЗЕРНО, ОЧАЈНО ...

Kako sto i predpostavuvav vo odnos na vesta na Kanal 5...Znaci nisto strasno@

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.339
Поени од реакции
5.370
Перо Антич прв ДАБЛ БАБЛ :pos:

Sokolov e 192 cm a Tskitishvili 112 cm што е многу повисок од нашиот играч :pos::pos::pos:

хахаха ахх Игорче, Игорче :icon_lol:

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Фер плеј во неколку чекори

( поднаслов: како да го испочитуваш противникот, противничките навивачи и домашната публика)

Предавач: Македонска Кошаркарска Репрезентација.

Навикната сум со годините да читам зајадливи коментари за нашава земја. Навикната сум наводно подадената рака на братските ни југословенски народи, да ја видам со нож во рака и со пелин во уста секој пат кога ќе издвојуваме било каква победа на било кое поле. Да се разбереме не сум ултранационалист, мајке му повеќе сум космополит од било што друго, ама коментариве на сметка на нашиве момци почнуваат да ме гаѓаат во срж, срце... До кога бре Браво Македонци ќе се вика само до моментот кога некој некого ќе победиш на Балканов. Гледам Србиве на големо се исмејуваат со нашиве, а Хрватите лечат комплекси преку политиканство ( ај да видам дали можат подолу од ова) само затоа што Македонија како ретко кога претставува вистинска сензација. Само Босанците коректно го примија поразот и ми беше драго да ги видам нашиве навивачи како викаат Босна на сиот глас. Е така се гради пријателство меѓу народи. Вистината е следна: Сите очекуваа дека ќе бидеме камен за прескокнување, уште една репрезентација во низа која ќе служи да отскокнат други. И види мајката, Македонија отскокна над сите. И сите ги боли. Па сега видете колку се искрени честитките.

Едно не ми е јасно. Во сите овие победи и порази што ги имаме доживеано низ годиниве во било кој спорт, не паметам македонецот да бил отровен кон својот противник, немало зајадливост, немало потсмев, сме победиле океј подаваме рака на послабиот честитаме на нашите и сите по дома. Кога губиме пак подаваме рака и никому ништо. Макар што во мала земја национализмот е непишано правило, никогаш не го почувстував како да е насочен кон останативе земји. Навивачите ни се за почит и секаде ама баш секаде се добредојдени. Не знам дали знаете, ама во хотелот кај што се сместени нашиве, литванците се тепале за автограми и обожавале да се дружат со нашиве. Финците спортски ни честитаа, само браќава ни наши имаат против. Па слаба ни била групата, па сме играле ко трета лига, а никој не признава дека не сметаа за недостојни. Најсмешни ми се коментарите на сметка на Бо. Странец ни бил најдобар играч. Ајде бе, ја откривме Америка? Само ние ли имаме натурализирани играчи? Сите имаат, ама ние го имаме Бо.

Јас се гордеам со нашиве. Кошаркарите играат со срце и без ароганција и токму тоа го истакнуваат странските дописници и колумнисти. НБА пишува за нас! Навивачите бодрат со цела сила и не прават никаков проблем, напротив меѓу најомилените се таму. Не заборавајте дека сме единствена селекција која не смее да си го пише името на дресот и арам да им е за тоа. Ама не знам подостоинствен начин да се возврати на сите злобни јазици и сопки од ова што го прикажавме.

Убаво пишал некој, на крајот резултатот ќе се памти.

За крај да не заборавам. Прекрасна колумна за нашата репрезентација.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.622
Поени од реакции
59.465
Фер плеј во неколку чекори

( поднаслов: како да го испочитуваш противникот, противничките навивачи и домашната публика)

Предавач: Македонска Кошаркарска Репрезентација.

Навикната сум со годините да читам зајадливи коментари за нашава земја. Навикната сум наводно подадената рака на братските ни југословенски народи, да ја видам со нож во рака и со пелин во уста секој пат кога ќе издвојуваме било каква победа на било кое поле. Да се разбереме не сум ултранационалист, мајке му повеќе сум космополит од било што друго, ама коментариве на сметка на нашиве момци почнуваат да ме гаѓаат во срж, срце... До кога бре Браво Македонци ќе се вика само до моментот кога некој некого ќе победиш на Балканов. Гледам Србиве на големо се исмејуваат со нашиве, а Хрватите лечат комплекси преку политиканство ( ај да видам дали можат подолу од ова) само затоа што Македонија како ретко кога претставува вистинска сензација. Само Босанците коректно го примија поразот и ми беше драго да ги видам нашиве навивачи како викаат Босна на сиот глас. Е така се гради пријателство меѓу народи. Вистината е следна: Сите очекуваа дека ќе бидеме камен за прескокнување, уште една репрезентација во низа која ќе служи да отскокнат други. И види мајката, Македонија отскокна над сите. И сите ги боли. Па сега видете колку се искрени честитките.

Едно не ми е јасно. Во сите овие победи и порази што ги имаме доживеано низ годиниве во било кој спорт, не паметам македонецот да бил отровен кон својот противник, немало зајадливост, немало потсмев, сме победиле океј подаваме рака на послабиот честитаме на нашите и сите по дома. Кога губиме пак подаваме рака и никому ништо. Макар што во мала земја национализмот е непишано правило, никогаш не го почувстував како да е насочен кон останативе земји. Навивачите ни се за почит и секаде ама баш секаде се добредојдени. Не знам дали знаете, ама во хотелот кај што се сместени нашиве, литванците се тепале за автограми и обожавале да се дружат со нашиве. Финците спортски ни честитаа, само браќава ни наши имаат против. Па слаба ни била групата, па сме играле ко трета лига, а никој не признава дека не сметаа за недостојни. Најсмешни ми се коментарите на сметка на Бо. Странец ни бил најдобар играч. Ајде бе, ја откривме Америка? Само ние ли имаме натурализирани играчи? Сите имаат, ама ние го имаме Бо.

Јас се гордеам со нашиве. Кошаркарите играат со срце и без ароганција и токму тоа го истакнуваат странските дописници и колумнисти. НБА пишува за нас! Навивачите бодрат со цела сила и не прават никаков проблем, напротив меѓу најомилените се таму. Не заборавајте дека сме единствена селекција која не смее да си го пише името на дресот и арам да им е за тоа. Ама не знам подостоинствен начин да се возврати на сите злобни јазици и сопки од ова што го прикажавме.

Убаво пишал некој, на крајот резултатот ќе се памти.

За крај да не заборавам. Прекрасна колумна за нашата репрезентација.
Да ама не си во право за реакциите:
- Хрватите во големо мнозинство на нивните форуми изразија поддршка и симпатии кон нашата репрезентација. Има и такви кои јадат бурек, ама големо малцинство се.
-Србите исто така во мнозинство ни изразуваат поддршка и симпатии. Имаат поголема група која јаде бурек, поточно онаа на која им е криво за нивните браќа православци од југот. На B92 се зелено се означени позитивните коментари, со црвено негативните. Очигледна е голема разлика во корист на зелените.
- Македонците... еден дел од Македонците одат на нивните форуми да видат што се пишува за Македонија. Друг, помал дел, одат да какаат како сме биле сила за нив, заборавајќи дека и едните и другите се за нас поим во кошарка, историски гледано. Со таквите коментари нашите дрва ги провоцираат нивните дрва и ја носат дискусијата у пм...

Да резимирам:
Не сме ништо поарни, ни полоши. И кај нас поголемиот дел знае нормално да комуницира и да покаже респект, и кај нив. И кај нас има говеда, и кај нив. Ама има нешто кај нас сите што се приметува на youtube, заедничко е без разлика на нација или било каква друга поделба: имаш убава песна со 100 000 лајкови и 20 дислајкови... и сите се расправаат за оние 20 што кликнале дислајк. Тоа е силата на будалите, од секоја дискусија знаат да направат каша-попара, без воопшто да вложат труд за истото.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
За каков скандал зборват овие малоумниве од Канал 5 ? ;)
За местењето ама типична новинарска бљувотина - содржината на веста нема никаква допирна точка со насловот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom