Македонија - Грузија, 8 септември 14:30

Статус
Затворена за нови мислења.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Ќе бевме можеби, ама немаше сигурно уште по првото коло да бидеме четврт финалисти.
Не е грев ако признаеш дека Бо ни е преважен играч во тимот. Премногу сме дефицитарни на овиен позиции...
Виде како изигра Мираковски???
замисли да не беше Бо и да требаше со Мираковски да играме, па може и Перо Блажевски ќе го земевме да игра...
Једини хендикеп е што Кире Николовски се повреди, да беше Кире тука место Бо, можеби ќе ја поминевме првата група, али сигурен сум дека ќе влезевме со 0 поени во вторава, и ќе имавме некои минимални шанси за четврт финале...
Бо не вади кога имаме мртва игра, а таков играч Македонец немаме, сакал ти да признаеш или не...
Тпа што признавам некои РЕАЛНИ работи не ме прави помал Македонец од тебе, ако викаш спортивно...
На крај краева ич не ми е гајле кој играл, дали биле македонци или не, битно го носат нашиот дрес. Имаме само еден играч надвор од македонија, а тоа го прави успехот уште поголем. Антиќ, Гечевски и Бојдан прават една друга алка, онаа опдбранбената, ама се гледа дека џабе е одбрана кога во некои моменти кога се крши резултатот се нема смисла за акција, и ако не повлече никој сите напади би ни завршувале со удари за три. Како што каѓав ако не посака среќа ќе победиме, ако не ништо (се докажало сто пати во минатото:)).
Зашто вакви глупости од твоја страна не ми е јасно ... Бо ќе играше на првенствово како и да е, а и Кире исто така али се повреди и место КИРЕ дојде ДИМЧЕВСКИ...

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Мираковски АУТ! Иначе честито на играчите заслужено и со срце изиграа. Честито Македонијо!!! :D
Мираковски изигра доста солидно денеска, тој секако дреме на клупа, али како замена денеска се покажа во добро светло, со втор тим пак држевме разлика.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.985
Поени од реакции
74.054
Зашто вакви глупости од твоја страна не ми е јасно ... Бо ќе играше на првенствово како и да е, а и Кире исто така али се повреди и место КИРЕ дојде ДИМЧЕВСКИ...
Аман бееее:tapp:
Зборев ако Бо воопшто не станеше репрезентативец во македонија, и ако одевме со чисто македонски тим, дека нема некој подобар плеј што би го заменил БО, и воопшто нема некој играч што реално покрај овие би можел да заигра. Уште за Кире има место, и можеби требаше да се земат Тасевски или Гоцевски, или Ристе Стефанов на местото на тотално бескорисните Димчевски и Симоновски...
Да го немавме Бо, ќе играше јане петровски ваљда...
Читај го цел претходен мој пост, а не да заклучиш дека Кире ќе бил замена за Бо...:tapp:

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Мираковски изигра доста солидно денеска, тој секако дреме на клупа, али како замена денеска се покажа во добро светло, со втор тим пак држевме разлика.
Молим? Мираковски од што мораше играше ко прво човекот е преспор немаше ни шут неколку изгубени топки и 3 лични за 2 минути што е ранг на аматер. Меѓутоа не плукаме тоа е реалноста да не е Илиевски ќе бидеме тенки на плеј позиција.

Man-ce-ster

fanatic
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
707
Аман бееее:tapp:
Зборев ако Бо воопшто не станеше репрезентативец во македонија, и ако одевме со чисто македонски тим, дека нема некој подобар плеј што би го заменил БО, и воопшто нема некој играч што реално покрај овие би можел да заигра. Уште за Кире има место, и можеби требаше да се земат Тасевски или Гоцевски, или Ристе Стефанов на местото на тотално бескорисните Димчевски и Симоновски...
Да го немавме Бо, ќе играше јане петровски ваљда...
Читај го цел претходен мој пост, а не да заклучиш дека Кире ќе бил замена за Бо...:tapp:
Е сеа да не беше ............ Па и Чави да не играше у барса ........

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.985
Поени од реакции
74.054
Е сеа да не беше ............ Па и Чави да не играше у барса ........
Ти запна да ти кажам што ќе направевме без Бо, јас само ги разгледав сите опции и се навратив на мечеви од минатото...

P

PewDiePie

Гостин
Мираковски е труп,искрено. Самарџиски и Дамјан од резервите добро изиграа.

Man-ce-ster

fanatic
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
707
Ти запна да ти кажам што ќе направевме без Бо, јас само ги разгледав сите опции и се навратив на мечеви од минатото...
Добро да не тупиме сеа.. Поентата ми беше дека заслугата ја имаат сите.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
имате некоја информација ова грциве ( педериве ) како реагираат на победава???

K.Warrior

Why So Serious?
Член од
25 јануари 2009
Мислења
415
Поени од реакции
675
Молим? Мираковски од што мораше играше ко прво човекот е преспор немаше ни шут неколку изгубени топки и 3 лични за 2 минути што е ранг на аматер. Меѓутоа не плукаме тоа е реалноста да не е Илиевски ќе бидеме тенки на плеј позиција.
Да не е Илиевски?Илиевски е тотално индиспониран...кога беше на клупа направивме предност од 14 разлика.

Зошто?Затоа што Илиевски прави се што не треба да прави еден плеј,тешко ја пренесува топката,ја држи по 15 секунди во раце позади линијата за три,ја подава на 7-8 секунди до крај надвор од рекет и нас ни останува да шутираме 3 од неизградена позиција.Шутот му е катастрофален а не може да погоди ни на влез изминативе 3 меча.

Кога тој беше на клупа,топката се движеше многу побрзо од човек на човек и креиравме чисти чутеви за три кои ги погодивме.Мираковски направи неколку фаули ама како плеј ја изврши работата многу подобро од Илиевски,користеше блок за да создаде играч повеќе,пас до слободен играч и шут.

Да имаме добар плеј којшто ке навлекува двајца и ке состава простор за Бо и за шутерите нападот нема толку да ни биде слаб.Бо е единствен играч којшто може да направи играч вишок,само што тој е shoot first плеј и сам ги завршува акциите.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom