[quote="
--- надополнето: Sep 6, 2011 9:11 PM ---
со просечна плата ете за германија ке ти кажам пошто лани бев, а ти дали си бил или по кажвање незнам ,слушај од прва рака.
просечна плата во германија во фабрика за лекови конкретно со работен стаж од 30 години ако не и повеќе( роднината кај што бев на поседок) и е верувал или не 1200 евра!!!
од кој 750 евра за кирија ,150 евра за струја и гас, 50 евра телефон, 50 евра интернет , за мобилен незнам колку им идеше.тоа се само 1000 евра за давачки.
е сега тука додај кредити( сите имаат инаку од каде кола од 30 000 евра), и сигурно има уште некој даноци и давачки сега да не ја тупам.
значи цела еднаплата на роднининте мои оди само за обични даноци и давачки, збораме за просечна плата а не за директорска.
е сега за илустрација само ке ти кажам дека кило цреши беше 8 евра а една љубеница да купиш треба да си ненормален ( затоа сите земаат на парче), пакета цигари 6 евра, макиато 3 евра па направи само споредба онака.
значи ако не работат двата да им се собере некаде 3000 евра плата плус нешто оддоколу , кучињата со маст нема да те јадат.
значи ова ти го кажувам од прва рака ,а не некој бил се фалел вака така. бев видов така да муабетот со една плата ке си платиш се и башка за кола ке ти остани то не би рекол, ама ете сега е слободно оди види како е да не се инаетиме џабе.[/quote]
Добро, шо сакаш да ми кажиш, дека во Германија се живеј полошо одколку кај нас???
Абе лошо е ко ќе те лажи некој, ама сам да се лажиш е најлошо...