Во Албанија 1,1 милијарда долари странски инвестиции

Член од
14 август 2006
Мислења
45.366
Поени од реакции
84.600
Една третина се малцинства(Македонци,Грци,Власи кои се Христијани) и 40% од етничките албанци се православни.Провери си со математиката да ни си утнал нешто.
И сами се иселуваат никој нив не ги иселува.Незнам зашто тоа тебе те буни.И кај нас масовно се одселуваат низ белиот свет дали некој и нив ги одселува?
Абре, овој по горе тврди дека интенцијата на политичарите во Албанија била да ја исчистат земјата од Муслимани.
:icon_lol:

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426
Па што ако Албанија е мнозинство Муслимани? Турција што е ?

Потоа овие подоле да не се христијани?

Тие што се обидуват да го мешат развојот на една држава со религијата се верски фанатици.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Хотмаил зависи каков тип на Муслимани. Значи имаш муслимани од типот на Пакистан , Авганистан , Иран ( иако и во овие држави има супер луѓе) а имаш и муслимани од типот на Турција , голедм дел и Албанија. За жал дел од нашите Муслимани во Македонија, оние од Косово и Босна го фатија правецот на оние првите а таму нема развој.
Албанија очигледно повеќе се држи кон втората група. И верувај имам пријателка од Тирана и ми вика дека никако не ги поднесуват Косоварите иако типката е ептен патриотка.
Зборот ми е дека религијата треба да се разбере правилно само така се оди напред.

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426
Хотмаил зависи каков тип на Муслимани. Значи имаш муслимани од типот на Пакистан , Авганистан , Иран ( иако и во овие држави има супер луѓе) а имаш и муслимани од типот на Турција , голедм дел и Албанија. За жал дел од нашите Муслимани во Македонија, оние од Косово и Босна го фатија правецот на оние првите а таму нема развој.
Албанија очигледно повеќе се држи кон втората група. И верувај имам пријателка од Тирана и ми вика дека никако не ги поднесуват Косоварите иако типката е ептен патриотка.
Зборот ми е дека религијата треба да се разбере правилно само така се оди напред.
Мешате религија со култури на народите, или држави а тоа е многу лошо.

Има само еден тип на муслимани. Секој човек кој верува во Исламот како вистинска религија, верува дека Алах е еден и единствен господ, верува во куранот како единствена светата книга напишана од него, може слободно да се нарекува Муслиман. не е важно дали си од Саудиска Арабија или си од КИНА, Америка, Македонија, Турција...

Пакистан, Авганистан, Иран, Турција, Катар и другите Народи, на тој дел од светот немаат ништо заедничко со нас Албанците, или Косоварите, Босанците(гледам ги спомна) освен што можеби поголемиот дел од Албанците веруват за истата религија, а тоа е Исламот.

Мене стварно ми е жал, што вие(некои) уште не сте во можност две очигледни работи да ги сваќате. Не знам колку години имат членовите што пишуваат тука, но очигледно е дека премногу се неуки.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.366
Поени од реакции
84.600
^ Не какај. Вие сте тие кои први и редовно се конектирате на религиозни шини.
Толку многу ви завршија работа Американците и пак сте на страната на исламскиот екстремизам и против американската "војна против теророт".

Член од
28 јануари 2010
Мислења
493
Поени од реакции
117
Религиата е важна. нека хотмаил да ми каже една исламска земиа со развиена наука, технологии, ноу-хау.
Ама нивни, не земени од другаде. А и како се однесува исламот кам другите религии и жените? Дали са толко толерантни како Европианите?

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426
Религиата е важна. нека хотмаил да ми каже една исламска земиа со развиена наука, технологии, ноу-хау.
Ама нивни, не земени од другаде. А и како се однесува исламот кам другите религии и жените? Дали са толко толерантни како Европианите?
Парите се важни.

Член од
3 август 2011
Мислења
523
Поени од реакции
105
^ Не какај. Вие сте тие кои први и редовно се конектирате на религиозни шини.
Толку многу ви завршија работа Американците и пак сте на страната на исламскиот екстремизам и против американската "војна против теророт".
ne teraj ist muabet koga mnogu dobro sum ti objasnil za ova, znam deka znaes i ne si glup

Член од
14 август 2006
Мислења
45.366
Поени од реакции
84.600
ne teraj ist muabet koga mnogu dobro sum ti objasnil za ova, znam deka znaes i ne si glup
Да. Тоа беа твоите ставови, ги сфаќам. Арно ама, твоите ставови не се баш исти со ставовите на мнозинството Албанци тука и секаде.
Тенденциите за приклонување кон исламскиот фундаментализам се очигледни, без разлика на големата американска помош, која ја примивте.

-Зошто се случи Форт Дикс и Франкфурт?
-Пет шест години немавме ниту една вехабистичка џамија, а денес - пет.
-Навивачите Албанци кои викаат "Албанството е религија", истакнуваат пароли и пишуваат по ѕидови во Тетово - "Смрт на каури". Веројатно мислат на сите оние каури и во Албанија:)
-Преку ноќ се мобилизираа сите Албанци и одма срушија објект на Кале кој само личи на црква. А камоли да беше стварно црква.
-Црквите во западна Македонија постојано се мета на напади и пљачки. Редовно и обавезно.

И да не набројувам понатаму, ти знаеш и по добри примери од мене. Е сега ако сакаме да ја претставуваме состојбата нереално можеме да се лажеме, ама настаните не' демантираат. Едно е ти како сакаш да биде, а друго е како стварно е.

Како што кажа еден Албанец (на ИЦ форумот мислам беше)
- Повеќе се радувам на Србин кој клања, одколку на Албанец Каур.

Така да, тие муабети со Кастриот, Лека Дукаѓини и "Албанството е религија", можеби важеле некогаш, ама денес веќе не. Барем за вас од Македонија и Косово.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Да. Тоа беа твоите ставови, ги сфаќам. Арно ама, твоите ставови не се баш исти со ставовите на мнозинството Албанци тука и секаде.
Тенденциите за приклонување кон исламскиот фундаментализам се очигледни, без разлика на големата американска помош, која ја примивте.

-Навивачите Албанци кои викаат "Албанството е религија", истакнуваат пароли и пишуваат по ѕидови во Тетово - "Смрт на каури". Веројатно мислат на сите оние каури и во Албанија:)
-Преку ноќ се мобилизираа сите Албанци и одма срушија објект на Кале кој само личи на црква. А камоли да беше стварно црква.
-Црквите во западна Македонија постојано се мета на напади и пљачки. Редовно и обавезно.

И да не набројувам понатаму, ти знаеш и по добри примери од мене. Е сега ако сакаме да ја претставуваме состојбата нереално можеме да се лажеме, ама настаните не' демантираат. Едно е ти како сакаш да биде, а друго е како стварно е.

Така да, тие муабети со Кастриот, Лека Дукаѓини и "Албанството е религија", можеби важеле некогаш, ама денес веќе не. Барем за вас од Македонија и Косово.
Знам дека целите на вахабизмот!!! Но дали знаете дека Албанците муслимани како се противат на таа секта,низ сите џамии се протерани или игнорирани.
Чист пример ќе ти кажам во моето маало како беше пред 3-4 години.Се појавиа некои вахабисти 7-8 со бради,покуси панталони од обичните,кои не се молеа како нас.После тие почнаа да соберат другари во нашата џамија од други места,од Куманово,Скопје...и еден ден им дојде преку глава на жителите на моето маало и се собраа ги избркаа,вакви акции имаше низ неколку џамии во Тетово.
Сега кај нас вахабисти не знам дали се 2-3.

Сега да се надоврзам за тоа за навивачите.Ако не си знаел а веројатно не знаеш Балистите имаат многу добри односи со ТКЗ навивачката група на Репрезентацијата на Албанија,а таму повеќето се католици.Исто и навивачката група од Корча,од Скадар и други места имаат само пофални зборови за Балистите,каде и да одат во Албанија Балистите се пречекани најдобро што може.
А тие натписи и јас и ти и сите други многу добро знаеме за кого се наменети така да нема потреба да се правиме на Тошо.

Сега и тоа со црквите...кои цркви бе се мета на напади!? Па има и македонци кои пљачкаат цркви.
За црквата на Кале тоа го предизвикало гневот што се случи со црквите во Прилеп и Битола.И во овој случај знаеме зошто тие цркви се нападнати.Во Албанија ниту една црква или џамија не е нападната од муслимани или христијани.

И немојте веќе со таа приказна дека Албанците во Албанија не не сакаат нас.Лично јас сум бил многу пати во Албанија и со навивачите и лично па никогаш не сум наидол на негодувања,туку напротив кога сме биле со Балистите сите не пречекале како херои,сите се воодушевиле,сме поминале и покрај цркви и покрај џамии од сите сме биле поздравени.
Освен тоа и кај нас дошле гости од Албанија чисто католици ама и тие биле пречекани најдобро што може.

Не го мешајте вахабизмот со Албанците пошто Албанците се против таа проклета секта.Не велам дека нема вахабисти но мнозинството е против нив.А верувај вахабистите се многу малце во споредба со нас сунитите.И повеќето од тие што се вахабисти се платеници!

Член од
3 август 2011
Мислења
523
Поени од реакции
105

izgleda ne si me svatil koga ti objasniv, nema vrska
ja ti kazav kako i zosto, ne ti rekov deka nisto ne se slucuva, i ako ima eden albanec koj podrzuva vehabizam (i toa platenik) vo druga strana ima iljada koi se protiv, nemoj da generaliziras.

Kajgana Shop

На врв Bottom