Во Албанија 1,1 милијарда долари странски инвестиции

Член од
29 јануари 2008
Мислења
821
Поени од реакции
410
Зашто сте глупи нели гледате дека ги градат тие патишта за да бегаат побрзо коа ке ги фатат у пљачка :)))

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Зашто сте глупи нели гледате дека ги градат тие патишта за да бегаат побрзо коа ке ги фатат у пљачка :)))
Ваков тунел немаш видено ни во автомобилските игри пиратерија што ги купуваш на пазар.

V

viktora

Гостин
Во Албанија првите семафори беа поставени во 90год,и големо чудо што изградиле,па ние пред 40год ја имаме инфраструктурата што денес ја има Албанија.
А, и за Тирана, Скопје е Менхетен.БЕВ,ВИДОВ,И НИКОГАШ ПОВЕЌЕ не идам!!!

Член од
24 март 2010
Мислења
15.329
Поени од реакции
26.278
Зошто ме терате да споредувам ?
Секоја чест за тоа што го изгради Албанија, а и за директните странски инвестиции, но сепак не можеме да занемариме дека патот Драч-Морина беше клучен за Косово. Албанија овој автопат го изгради со американска помош. Да не ме сфатиш погрешно, нема ништо лошо во тоа. Се надевам дека и Македонија ќе искористи некоја централа за производство на ел. енергија. Американците се решени да го направат и ќе го направат Косово држава со сите нишани, Албанија одлично си го искористи тоа. Сепак не е се така совршено како што напиша во постот.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Само странските инвестиции и градене на инфраструктура можат да дадат силен тласак на една икономика от балкански тип (каквито имаме сите ние на Балканот-изклучок прави само Словениja,коja е на Балканот е там приказката е друга).
Браво за Албаниja,коja врви со големи чекори напред ком своjaта модернизациja.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Треба да се создадат услови и за домашните инвеститори.

Еве еден пример , една општина во близна на Тирана , некогаш еден од најсиромашните делови , денеска на секој чекор има работилници за мебел , сиромашните селани станаа газди.

S

Sheldon Cooper

Гостин
Мило ми е за Албанија, затоа што тамошните албанци се многу фин народ, низ цела Албанија среќаваш само 2 џамии додека при влезот на Ќафасан до Скопје имаш наезда од џамии. Затоа Албанија ќе оди напред, затоа што муслиманите ги тргна од своја територија и ги стационираше во Косово и Македонија. (муслимани немојте да се навредите воопшто, немам лоши намери туку само констатирам моментална состојба, Европската Унија не сака муслимани а Албанија реши да чекори кон европскиот пат).

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Излезот на море Албанија многу добро го користи.Ние немаме излез на море,ама затоа имаме стратешка позиција на Балканов.Време е и ние да почниме да го користиме тоа.
Во Охрид летово запознав многу италијански туристи.На сите Албанија им беше главна дестинација.Македонија само попатна дестинација(за ден-два).На секој мора да му биде драго за развојот на Албанија,посебно за развојот на туризмот.

sasha4fiercef

Титула по желба
Член од
9 август 2011
Мислења
167
Поени од реакции
64
Во Албанија првите семафори беа поставени во 90год,и големо чудо што изградиле,па ние пред 40год ја имаме инфраструктурата што денес ја има Албанија.
А, и за Тирана, Скопје е Менхетен.БЕВ,ВИДОВ,И НИКОГАШ ПОВЕЌЕ не идам!!!
You need this!

Член од
14 август 2006
Мислења
45.366
Поени од реакции
84.600
Мило ми е за Албанија, затоа што тамошните албанци се многу фин народ, низ цела Албанија среќаваш само 2 џамии додека при влезот на Ќафасан до Скопје имаш наезда од џамии. Затоа Албанија ќе оди напред, затоа што муслиманите ги тргна од своја територија и ги стационираше во Косово и Македонија. (муслимани немојте да се навредите воопшто, немам лоши намери туку само констатирам моментална состојба, Европската Унија не сака муслимани а Албанија реши да чекори кон европскиот пат).
Ало космополиту!
За каков тоа напредок со иселување на Муслимани збориш?
(башка што очигледно благе везе немаш за религиозната структура на Албанија)

S

Sheldon Cooper

Гостин
Ало космополиту!
За каков тоа напредок со иселување на Муслимани збориш?
(башка што очигледно благе везе немаш за религиозната структура на Албанија)
ај пошто ти имаш благе везе објасни ја религиозната структура и кажи ти што мислиш

Член од
14 август 2006
Мислења
45.366
Поени од реакции
84.600
ај пошто ти имаш благе везе објасни ја религиозната структура и кажи ти што мислиш
Околу 60% во Албанија се Муслимани, никој не ги исселил никаде.
Него, батали тоа.
Кажи ми ти со твоите космополитски погледи, како тоа го глеаш напредокот како резултат на религиозни чистки?

И на крајот на краиштата нели ти било супер у Чаир и си немал проблем со никој? Епа зашто тогаш кенкаш заради тоа што "Албанија ги населила Албанците Муслимани тука"?

S

Sheldon Cooper

Гостин
Него, батали тоа.
Кажи ми ти со твоите космополитски погледи, како тоа го глеаш напредокот како резултат на религиозни чистки?

И на крајот на краиштата нели ти било супер у Чаир и си немал проблем со никој? Епа зашто тогаш кенкаш заради тоа што "Албанија ги населила Албанците Муслимани тука"?
ај да не одиме off-topic знаеш дека се казнува..пиши ми ПП да разјасниме некои работи јас и ти, оти гледам нешто сум ти на „пик“...

Член од
9 март 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
220
Има една земjа на Балканот, коjа прави вистински голем развоj и тоа е Албаниjа. И те като другите си имат внатрешнополитически проблеми, но насоката и визиjата jа имат и работат здраво. Отлични са!!!

V

viktora

Гостин
Него, батали тоа.

Една третина се малцинства(Македонци,Грци,Власи кои се Христијани) и 40% од етничките албанци се православни.Провери си со математиката да ни си утнал нешто.
И сами се иселуваат никој нив не ги иселува.Незнам зашто тоа тебе те буни.И кај нас масовно се одселуваат низ белиот свет дали некој и нив ги одселува?

Kajgana Shop

На врв Bottom