Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

Член од
26 јануари 2007
Мислења
828
Поени од реакции
842
Епа чекам резултати, а коа одам на ecourses.ii.edu.mk ме префрла директно на таа страна.
до утре треба да е ок, за резултатите ќе се стрпиш уште малце ;) или пак ако си толку нестрплив пиши mail на професорот

Член од
14 мај 2009
Мислења
1.581
Поени од реакции
1.853
Незнам дали е предходно пишувано, и малку надвор од темата, ама би прашал нешто:
Какво е вашето мислење за факултетот од Битола Фамис - Факултет за информатички системи те, едната струка МИС Менаџмент со информатички системи, другата ИИС Инженеринг со информатички системи? Вреди ли нешто? Рејтингот? Кадрите?

Член од
18 април 2007
Мислења
3
Поени од реакции
0
Да не те лажам ама мислам дека на ПМФ се градеше нова зграда што требаше да биде факултет за Информатика. Најверојатно тоа ќе биде.
Taa zgrada seuste ne e zavrsena i finki ke bide lociran za smerovite od feit na feit za smerovite od pmf na pmf a novite smerovi se na feit
--- надополнето: Sep 6, 2011 2:20 PM ---
Ама чекајте бе луѓе... Значи студентиве против нивна воља се пребацуваат на нов факултет, тие се запишале на ФЕИТ со цел тој факултет да го завршат. Зарем тие немаат право на избор што сакаат да студираат? Најпаметно ќе беше, ако веќе толку инсистираат, од септември да се отвори факултетот ама за нови генерации, ИКИ и ИНФО да се затворат, т.е. нема примање нови, а кој сака да може да се префрли таму. Само во Македонија изгледа никој не ги прашува студентите за нивните права.
Mozes da si ostanes na FEIT nikoj ne e primoran na FINKI da ide :)

Член од
9 јануари 2009
Мислења
188
Поени од реакции
72
„Официјално денес во Службен весник на РМ е објавена одлуката за проширување на квота за студиската програма КНИ. Квотата е проширена за 100 места во државна квота и плус 35 места во квота со кофинансирање. Со ова квотата за студиската програма КНИ е 200+70. Новото рангирање заедно со постапката за потврдување на настанатите промени ќе бидат објавени во Понеделник.“

http://www.facebook.com/FINKI.ukim.mk/posts/233025146749734

Член од
27 ноември 2008
Мислења
1.433
Поени од реакции
341
Леле само ако заебат со ова квотите на КНИ. Јас 8ми излегов на листата со кофинансирање и само ако не ме префрлат во државна ке ебам некој

Член од
9 јануари 2009
Мислења
188
Поени од реакции
72
Викат дека ќе не префрлат :)) Ја бев 9ти на листата за со конфинансирање

S

StormRage

Гостин
Викат дека ќе не префрлат :)) Ја бев 9ти на листата за со конфинансирање
море племето нивно... сега кажаа ќе се пријавев втор уписен ко прв за КНИ а ја ојдов на компјутерска едукација да се префрлам втора година... слепци

Член од
12 септември 2011
Мислења
2
Поени од реакции
0
me interesira dali nekoj ke aplicira na postdiplomski studii na finki, i aku ima takov me interesira d ami kazi za potvrdata za poznavanje na stranski jazici sto se bara od kade treba da se zeme dali od faks ili od skolo za stranski jazici? jas imam uverenie za zavrseno visoko-sredno nivo na angliski jazik ama od 2003? i me interesira dali moze da go prilozam toa kako potvrda? pisete aku znae nekoj

Член од
2 август 2009
Мислења
975
Поени од реакции
380
Има ли некој од кајганџииве на мрежни технологии ?

Kajgana Shop

На врв Bottom