ЈСП - случки, прашања, дискусии

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
12.004
Поени од реакции
7.161
А жичарава гледам не работела до 3-ти. Значи на 4-ти во недела продолжува со работа? И овај автобусот шо е специјално за жичарата тргнува од железничка и те носи до средно водно и оттаму почнува жичарата, така?

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.510
Поени од реакции
8.115
Значи од неваспитани патници полошо, здравје!
Се враќам од град накај дома, а напред седнала една плавуша со своето плаво синче кое беше околу 2 години по слободна проценка, ама вадеше еден пиштав глас, едни децибели УПМ високи, и вриштеше, вриштеше, и ми прекурчи и викнав АМАН ГОСПОЃО. После тоа таа се обидуваше да го смири детето да не вришти толку, али јебига универзумот и глупоста... како и да идеше. Да имав камера што снима видео ќе ги снимев и ќе ги ставев на ЈуТјуб. Гарант ќе направев миљон прегледи пошто такво одвратно створење немате чуено во животот.

С

сашенко

Гостин
Значи од неваспитани патници полошо, здравје!
Се враќам од град накај дома, а напред седнала една плавуша со своето плаво синче кое беше околу 2 години по слободна проценка, ама вадеше еден пиштав глас, едни децибели УПМ високи, и вриштеше, вриштеше, и ми прекурчи и викнав АМАН ГОСПОЃО. После тоа таа се обидуваше да го смири детето да не вришти толку, али јебига универзумот и глупоста... како и да идеше. Да имав камера што снима видео ќе ги снимев и ќе ги ставев на ЈуТјуб. Гарант ќе направев миљон прегледи пошто такво одвратно створење немате чуено во животот.
Добро си поминал штом не ти вратила па да се расправаш со неа.И такви случаи има.Ја еднаш за накај дома идев и ромка една и пискаше детенцето у автобус па побара да седне и и стана еден чиче така постар и оваа со цел памет извади цицка да го дои у сред автобус.Ок, го смири ама човече со кој памет такво нешто бе.Навака за накај селава има доста такви работи, уште кози да стават во автобус има луд народ еј.Иначе има 66 и 63 од новите автобуси пуштено како што разбрав.Ти со 66ка идеш така?

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.510
Поени од реакции
8.115
Дап 66. Во сабота наутро го чекам првиот бус за да си идам накај дома и гледам ЛАЗ. И си викам... чек малку... јас испив... само три пива... Отвора шоферот врата, покажувам слободна, седнувам, палам wi-fi на телефонот, отворам ФБ и пишувам статус и таков целиот УАУ.
Во автобусот имаше и уште еден човек, најверојатно вработен од ЈСП си идеше дома после трета смена и го прашува шоферот: ЛАЗ?
-Да, така пишуваше во распоредот за денес.
Обично спијам во тој автобус, ама добар дел од патот го поминав на ФБ и Твитер :)

С

сашенко

Гостин
Мислев дека ке бидеме последни шо ке ни пуштат од новите автобуси и дека ке се изначекаме додека сите ги донесат ама ете не изненадија пријатно.Се немам возено со ниедна уште, 63ка ја видов случајно а за 66ката oд маало разбрав пошто таа покрај улица ми минува.Мислам дека само по еден автобус е пуштено на тие две линии, тешко во скоро време да видиме повеќе.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.465
Поени од реакции
5.881
Ипак иди со 60-ка, пешки одењето ти е низ АлКаеда-УЧК маала. Глеам дека тој мал факт не ти беше кажан.
И што ако? Нека оди , нека го гледа својот правец нема никој да го дира. Ако наумил некој ќе те мава и во автобус.

Ако одете во Матка повише лица (3-4) мислам дека подобро е до Сарај со автобус , па после со такси едно 200 денари до Матка. (за оние кои не ги знаат автобусите , слези таму , качи се онаму.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.542
Поени од реакции
85.099
И што ако? Нека оди , нека го гледа својот правец нема никој да го дира.
Така е. Еве ви кажуе од прва рука.
Кога поминуете од тамо, немој да се вртите лево-десно, ни случајно! Може да биде сфатено како чин на агресија.
А да прашам само за посигурно: - Главата треба наведната да биде, кога се минува од таму? (онака со невесел израз на лицето) или доволно е само да не глеам лево десно туку само во патот пред мене?

Сеа ќе се јави некој ко Гладиус и ќе каже како ете он поминуел од таму не глеал ни лево ни десно, туку само пред себе и никој не му напраил ништо.

Ако наумил некој ќе те мава и во автобус.
Стварно? Е ова е нешто ново. Никад чуо, дека и у аутобус напаѓале каури.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.745
Поени од реакции
27.744
Добро си поминал штом не ти вратила па да се расправаш со неа.И такви случаи има.Ја еднаш за накај дома идев и ромка една и пискаше детенцето у автобус па побара да седне и и стана еден чиче така постар и оваа со цел памет извади цицка да го дои у сред автобус.Ок, го смири ама човече со кој памет такво нешто бе.Навака за накај селава има доста такви работи, уште кози да стават во автобус има луд народ еј.Иначе има 66 и 63 од новите автобуси пуштено како што разбрав.Ти со 66ка идеш така?
не се викаат тие ромки, циганки се :)
оние кои не ги дојат во автобус се ромки :)

али секоја втора циганка го дои.... имам видено 100 пути

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
Од школо до дома патував скоро 2 саата. Земале пензија сеа овие и лом праат по автобусиве. Немаше место за да влезеш. Тие па од ЈСП глупаците пуштаат 2 единечни по ред во најголемата гужва. Битно преживеав...

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Од школо до дома патував скоро 2 саата. Земале пензија сеа овие и лом праат по автобусиве. Немаше место за да влезеш. Тие па од ЈСП глупаците пуштаат 2 единечни по ред во најголемата гужва. Битно преживеав...
Со кој автобус идеш?
јас знам за 41 од Драчево до Железничка,борба за живот и смрт е.Гужва,ако е дупол -.-

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Со кој автобус идеш?
јас знам за 41 од Драчево до Железничка,борба за живот и смрт е.Гужва,ако е дупол -.-
Јаоо иста мака делиме. Сабајле беше Танго и Кеш. Ја играв „танго“, они идеа по кеш. :)

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Јаоо иста мака делиме. Сабајле беше Танго и Кеш. Ја играв „танго“, они идеа по кеш. :)
Сабајле не е до толку,ама кај 1 ипол,коа ќе се накрцаат од кај мене у школо,нема место да се дише.

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
Со кој автобус идеш?
57 братче. По хард кор нема. И тоа пуштивме два да поминат пошто неможеше да се влезе. Пола сааат на автобуска окапав.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
12.004
Поени од реакции
7.161
Абе...нели е утре празник, оти на страната возниот ред за утре е како за делничен ден, ни празник, ни недела...?

Kajgana Shop

На врв Bottom