Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
На изглед е истиот и таа серија е Ц650
еве линк каде пишува дека е HD.
Broad, Brilliant Viewing

This PC gives you so much for you money—plus so much to see and do, courtesy of a stunning 15.6” diagonal HD TruBrite® widescreen display. Great for viewing movies or photos, it brings out color and clarity you never knew existed. You’ll find yourself multitasking and tackling spreadsheets without a lot of wasted effort.
Код:
http://us.toshiba.com/computers/laptops/satellite/C650/
и уште еден линк каде има спецификации за лап топот
Код:
http://www.emag.ro/laptopuri/notebook-toshiba-satellite-c650-15h-cu-procesor-intel-174-pentium-174-t4500-23ghz-3gb-320gb--pPSC10E-00L004G5
иначе грешка сум бил со 1600х1200 сум измешал нешто ;) сега е хд така ?

Имам проблем со лаптопот (Асус). Имав инсталирано Windows 7, и вчера сакав да инсталирам и Linux, па затоа со Partition Manager (не ми е првпат да инсталирам Linux на Windows), направив уште една партиција (C, D и F). На крајот бараше рестарт и го рестартирав, но веќе неможеше да се уклучи. Секогаш застанува/замрзнува кај Starting Windows т.е. пред да се појави анимацијата.

10752d1295517222-windows-7-does-not-start-startingwindows_thumb_60fecfb9.png

Го форматирав, работеше убаво, но кога ги инсталирав драјверите, побара рестарт за нив, и пак беше исто. И единствено ми остануваше пак да го форматирам, зошто не можев на ниеден начин да го уклучам. Пробав преку Safe Mode, Last Known Good Configuration, System Restore итн. :)

Некој ???? Ве молам ми треба побрзо !

Ај ве молам казете ми како да си ги вратам битните работи од десктоп ги избришав несекајки тоест му направив формат а заборавив да ги преместам чаре побрзо.
Некој ???? Ве молам ми треба побрзо !
Пробај пак формат и дрјавер по драјвер и рестарт после секој драјвер

Симни Power Data Recovery и врати ги.
Касно е веќе другарче али си ги најдов пак некој работи што ми беа најглавните така да тоа е ;)
--- надополнето: Sep 3, 2011 6:48 PM ---
Касно е веќе другарче али си ги најдов пак некој работи што ми беа најглавните така да тоа е ;)
Ќе се обидам али не ми се верува веќе по формат и инсталирани неколку програм дај боже да ми ги врати ;)
--- надополнето: Sep 3, 2011 7:11 PM ---
Некој друг начин за да ги вратам ми треба само 2 документи да вратам у Пич*у Ма*ер
--- надополнето: Sep 3, 2011 8:11 PM ---
Ништо не успеав до сега ги свртев 10,000 фајлови не најдов ништо ми останаа уште 500 најдов други работи што не ми требаат а ни ги најдов тие што ми требаат дајте нешто друго

--- надополнето: Sep 3, 2011 6:48 PM ---

Ќе се обидам али не ми се верува веќе по формат и инсталирани неколку програм дај боже да ми ги врати ;)
--- надополнето: Sep 3, 2011 7:11 PM ---
Некој друг начин за да ги вратам ми треба само 2 документи да вратам у Пич*у Ма*ер
--- надополнето: Sep 3, 2011 8:11 PM ---
Ништо не успеав до сега ги свртев 10,000 фајлови не најдов ништо ми останаа уште 500 најдов други работи што не ми требаат а ни ги најдов тие што ми требаат дајте нешто друго
Hiren`s Boot CD или DVD..таму имаш едно чудо програми.
schermata20110617a10065.png

Ајде сега ќе се обидам пак па ќе пишам репорт ;)
--- надополнето: Sep 4, 2011 1:20 AM ---
Ништо не ми искача брат сега ќе проверам уште овие 300 фајлови што ми останаа непроверенни да не е тамо документот 10 ГБ ми врати а тоа што треба да ми врати го нема :(
--- надополнето: Sep 4, 2011 1:31 AM ---
Ништо не успеав да ги вратам тие два документи наздравје нека е ;) Нема што тое е тоа

Ајде сега ќе се обидам пак па ќе пишам репорт ;)
--- надополнето: Sep 4, 2011 1:20 AM ---
Ништо не ми искача брат сега ќе проверам уште овие 300 фајлови што ми останаа непроверенни да не е тамо документот 10 ГБ ми врати а тоа што треба да ми врати го нема :(
--- надополнето: Sep 4, 2011 1:31 AM ---
Ништо не успеав да ги вратам тие два документи наздравје нека е ;) Нема што тое е тоа

Јас го форматирав, и после форматот со File Scavenger успеав да го вратам секој можен фајл. Пробај и ти, ништо нема да изгубиш. :)

Сега ќе се бидам и ќе пишам репорт ;)
--- надополнето: Sep 4, 2011 9:19 AM ---
Другар фала тти многу единствено само овој програм ми врати она што требаше остана 4-5 фајлови ама за среќа не ми требаат тие ;). Многу е добро на програмчево што можеш да одбереш што сакаш да ти најде по екстенција. Навистина незнам како да ти се заблагодарам ако некогаш се сретнеме имаш Пиво од мене хехехех ;) Фала уште еднаш. Фала и на останатите него што бидна со предходниот проблем ми остана што да правам да носам на сервис и да ги терам да сервисираат они да средат или ?

ме интерисира постои ли кејлогер кој лог фајловите кој ги зачувал може автоматски да ги прака на маил ?

Ај уште нешто фајловите што ги вратив некој ми ги дава во хероглифи некој не како да ги средам хероглифите ?

значи вака , доколку ставам да гледам некој филм или слично со МАК , БГ , СРБ или сл. писмо на кирилица не ми го дава него дава некој знаци и сл. , инаку не е до плеерот ( пробано и на BS и на GOM ) и кај двата е исто , значи проблемот е во некоја опција во WIndows-от ( windows 7 ) па како да го решам тоа , исто и друг проблем поврзан со тоа го инсталирам bs player-от на македонски што е таму се е со чудни знаци и сл , а англискиот ми е во ред

значи вака , доколку ставам да гледам некој филм или слично со МАК , БГ , СРБ или сл. писмо на кирилица не ми го дава него дава некој знаци и сл. , инаку не е до плеерот ( пробано и на BS и на GOM ) и кај двата е исто , значи проблемот е во некоја опција во WIndows-от ( windows 7 ) па како да го решам тоа , исто и друг проблем поврзан со тоа го инсталирам bs player-от на македонски што е таму се е со чудни знаци и сл , а англискиот ми е во ред

Пробај во бс плеер стави Cyrilic.

http://pic.mk/images/bsmvm.png

Мораш во control panel->region and language->administrative и доле имаш опција system locale, таму намести македонија. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom