Македонија - Грција, 3. септември, ЦАРЕВИТЕ ПОБЕДИЈА!!!! (72:58)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Менталитет Аграр!
Браво, успеавте да ја уништите темава со ваши комплекси. Алал нека ви е.
Еден прееска ја споредува утакмицава ко битка на Александар. Браво.
Дотолку сте ослепени од секојдневниот политичко-пропагандски измет што ви се сервира на тацна секој ден што не можете од носот подалеку да гледате и да уживате во спортот, којшто сигурно не е наменет за лечење на нечиви комплекси.

Ако сте толкави херои, земете пиштол и освојувајте го Солун, нели, Солун е ваш!

Или идете по ‘око за око, заб за заб‘ менталитетот и малтретирајте грчки туристи.
Ама не го правите тоа. Затоа што немате храброст, комплекси исфрлате само на форум.

Се извинувам за оф-топикот.
Abe decki povtorno vie i nie. Kompleksot ocigledno ti go imas, a jas ne gledam pricina da ne navivam i da ne veruvam vo MOJATA reprezentacija. Aleksandar ocigledno "VIE" slaba tocka no mene mi e motiv vo zivotot deka nikogas ne treba da se predadam, taka da jas kazav ke veruvam vo mojata reprezentacija do posledniot svirez. A ti ako si tolku golem pacifist bi te molel da skoknes do nekoj Grcki forum pa da vidis sto pisuvat tie za "NAS" (ne za tebe). Daj razbude se, ne zivees na Skandinavskiot tuku na Balkanskiot poluostrov. Makedoncite nikomu nikogas ne napravile loso i sekogas sme prvi koga se raboti za fer i korektnost, no istovremeno nemozam da gledam kako me gazat , vregat i omalovazuvat a jas da izigruvam Shveganec.
No aj Gejovite so niv ke rascistime tuku so ke pravime so "VAS" koi skokate od tema na tema sekoj vtor zbor vi e "NIE" i "VIE" a na kraj se bunite deka "NIE" go delime narodot.
Bedno...pobedno zdravje...

P.S. Se izvinuvam za latinicata

M

Mario Gómez

Гостин
Што е темата на недоразбирање последниве неколку страни?

Сите се свесни дека Грција е победлива репрезентација, штом се ослабени па дури и Босанците им дадоа тежок дуел. Но во исто време сите се свесни дека не сме физички доволно потготвени и ротираме само 9 играчи.

Грција може да се победи ако играме како со Хрватска, јака одбрана и напред со најјак тим. Тошо, Перо, Војдан, Владо и Бо.

Но финтата е друго, сите се серат у ѓаќи од помислата од тесен пораз во кој треба да ги критикуваме репрезентативците откога не израдуваа плус помислата дека сите би биле уморни и би имале проблеми утре со брзите финци ве наежува. : )

Ова е наша репрезентација и затоа ги браниме, но ниедна друга земја не се предава на пред еден тежок натпревар. Тоа чување СИЛИ, е само мит кој го имаат измислено нашите репрезентации на тешки натпреварувања.

Почнувајќи од песимистички изјави на нашите тренери дека шансата си ја бараме против само одредени репрезентации , ги деградира психички и воопшто не ги мотивира спортистите.

Денес мора од почеток најсилно шо може да се игра, зашо да си набиваат комлекс дека неможат да ги победат па тој КОМПЛЕКС останува и на други натпреварувања кога треба пак да играме со нив.

Одморања само кога ќе биде +20 за нив, (а нема да биде) :D

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Abe decki povtorno vie i nie. Kompleksot ocigledno ti go imas, a jas ne gledam pricina da ne navivam i da ne veruvam vo MOJATA reprezentacija. Aleksandar ocigledno "VIE" slaba tocka no mene mi e motiv vo zivotot deka nikogas ne treba da se predadam, taka da jas kazav ke veruvam vo mojata reprezentacija do posledniot svirez. A ti ako si tolku golem pacifist bi te molel da skoknes do nekoj Grcki forum pa da vidis sto pisuvat tie za "NAS" (ne za tebe). Daj razbude se, ne zivees na Skandinavskiot tuku na Balkanskiot poluostrov. Makedoncite nikomu nikogas ne napravile loso i sekogas sme prvi koga se raboti za fer i korektnost, no istovremeno nemozam da gledam kako me gazat , vregat i omalovazuvat a jas da izigruvam Shveganec.
No aj Gejovite so niv ke rascistime tuku so ke pravime so "VAS" koi skokate od tema na tema sekoj vtor zbor vi e "NIE" i "VIE" a na kraj se bunite deka "NIE" go delime narodot.
Bedno...pobedno zdravje...

P.S. Se izvinuvam za latinicata
Не реков да не се бориме, постот беше наменет за одредени членови кои признаа дека победа против Грција им е поважна од пласман понатаму, дека единствена цел на Европсково е да ги победиме Грците, а не да се избориме за што повисок пласман, дека попрво би избрале да испаднеме од група во замена за победа против Грците.

Е, тоа пријателе, е менталниот склоп на одредени членови тука.

Tiveriopol

Струмичанец
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.199
Поени од реакции
959
Мое мислење за овој натпревар. Читам некои бараат да се одкажат да играат без најдобрите играчи. Па ајде да не излеземе на овој натпревар!!! Ајде еве нека седат сите на клупа да не се изморат- глупости.
Треба да се тргне храбро и Хрватска беше фаворит па успеавме да ги совладаме и Црна Гора беше подобра па излеговме и игравме... Треба да се почне да се игра. Можеби се фаворити, дури можеби и ке не победат, но битно е да изиграме машки... Во нареден круг дај боже да се пласираме сите се силни репрезентации па што треба да се одкажеме уште сега. Тоа е европско првенство секој на секого може да победи па зошто ние да неможеме да ги победиме Грција.
Инаку малку за натпреварот Македонија со добра игра во одбрана како што играше на претходните два натпревари и за разлика од натпреварот со Хрватска го подобриме нападот т.е. реализацијата на нападот и без избрзани шутеви за три имаме и тоа како големи шанси за победа. Финска до 5-6 мин пред крајот имаше едноцифрена негатива, без некоја си игра, Босна загуби само со 9 поени разлика... Имаме шанси со подобрен напад

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Ако не приметивте првите 2 кола само ние ги заебавме кладилниците... Нерешено со Ц.Гора 30 коефициент, победа над Хрватска 4,20 коефициент... ЗАШТО И СЕГА НЕ ГО НАРПАВИМЕ ИСТОТО ??? И да,И ЈАС би мењал пласман понатаму, само за да ја тепаме ГЕЈција ...

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Ако не приметивте првите 2 кола само ние ги заебавме кладилниците... Нерешено со Ц.Гора 30 коефициент, победа над Хрватска 4,20 коефициент... ЗАШТО И СЕГА НЕ ГО НАРПАВИМЕ ИСТОТО ??? И да,И ЈАС би мењал пласман понатаму, само за да ја тепаме ГЕЈција ...
Што не кажаа однапред, да се опаревме и ние. :ROFLMAO:

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.825
Поени од реакции
30.711
Ако ги тепаме Грција имаме поголеми шанси за повисок пласман бе како не ви е јасно, овој па вика на некои членови им е поважна победата против Грција отколку висок пласман, колку само не логично.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Не реков да не се бориме, постот беше наменет за одредени членови кои признаа дека победа против Грција им е поважна од пласман понатаму, дека единствена цел на Европсково е да ги победиме Грците, а не да се избориме за што повисок пласман, дека попрво би избрале да испаднеме од група во замена за победа против Грците.

Е, тоа пријателе, е менталниот склоп на одредени членови тука.
Toa e ok i go delam mislenjeto deka treba da se misli i na ostanatite dve utakmici, no Gejovite gi imat istite problemi. Dali se pojaki od nas toa ke se vidi prvite tri cetvrtini ako do togas napravat golema razlika togas nema potreba da se "gine" na terenot, no odnapred predavanje toa ne, isto taka nema ni biranje na zborovi koga se raboti za Gejovite, ako sakas da znaes zosto ti rekov vlezi vo nekoj nivni forum togas nasite komentari ovdeka ke ti bidat duri i preblagi. No ona sto mene me pogodi najmnogu vo tvojot post e onaa so "NIE" i "VIE", daj luge izlezete od toj politicki serviran kosmar i prestanete veke so vakvata retorika.
I uste nesto okolu samata utakmica ako gi znaete pravilata vo slednata faza se prenesuvat samo bodovite od onie ekipi koi odat ponatamu. Taka da eventualna pobeda bi znacela deka imame prednost pred Gejovite i Eventualno Hrvatska sto avtomatski znaci povisok plasman.
No ocigledno e deka site onie koi dva saata pred pocetokot na pocnaa da vadat beli zmaninja se zadovolni so 12 to mesto, sto se odnesuva do mene jas ne sum. I iskreno ne mi menuva mnogu dali sum 12 ti ili 24.

Спасев

Партизан, Мајами Хит
Член од
30 април 2009
Мислења
1.947
Поени од реакции
239
Најдобар совет не се надевајте на ништо вечер, така нема да се разочарате. :D Имаат доста промени во составот но треба да влеземе со максимални сили со огромна мотивација и поддршка од публиката. Нека не не залажува толку победата против Хрватска. Грција и Хрватска се работи за класи во разликата...
Овие состави што ги имаат на Европското јас мислам дека Хрватска е поквалитетна !

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.204
Пријателе голема репрезентација калкулира со НАЈСЛАБИОТ противник у групата, не со најсилниот.
Како барате голем пласман така !? После у 2ра фаза каде што сите се посилни, шо !? Ќе „калкулираме“ против сите !?
Натрпреваров со Грчка треба да биде тест, за тоа колку сме јаки, и колку висок пласман можеме да направиме. Исто како што беше тест натпреварот против Хрватска.
Викаш, цитирам : MORA DA SE DOBIJAT FINSKA I BOSNA. Toa e najbitnoto na ova EP. Пријателе, ако е тоа најбитното, значи ние се задоволуваме со победи врз аутсајдер и репрезентација која заради нас отпадна од првичните квалификации...
МОРА да се проба да се одигра силно и со фаворитот во нашата група, откажување од старт НИКАКО. А потоа реков, ако на полувреме е голем дефицитот, слободно нека ги одмара главните играчи.
Е вакво размислување е за респект ! :cuc:
Не е толку јака Грција колку шо ние немаме ротација и несериозно би пристапиле на еден таков двобој со мислење ''па појаки се,не е страшно и да изгубиме''...
Напишав и во некоја друга тема и пред Македонија - Хрватска дека ако сме доволно дрски ќе ги средиме.Нека си бидат тие фаворити,а ние да си играме по наше!

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Уф трема ме фаќа уште отсега за натпреваров. Ќе биде тешко, ама имаме мотив. А ако изиграат момците како пред 2 дена тогаш нема да имаме проблем.
Во 17 часот ќе нема некој кој не е пред екраните ;)
Сите ја бодрат Македонија

Тетекс фан ^

100% МАКЕДОНЕЦ
Член од
24 јануари 2009
Мислења
2.394
Поени од реакции
881
Оваа утакмица мислам дека ќе биде најгледана у историја на телевизииве низ Македонија :). Колку само малку спортски успех ни треба на нас Македонците, за да бидеме горди што сме МАКЕДОНЦИ ! Во овие моменти знаеме да се сплотиме и да се обединиме. Тоа е доказ колку ја сакаме државава. Тоа е тоа. Само едно ќе кажам: НАПРЕД МАКЕДОНИЈА !!!

Член од
14 март 2010
Мислења
16.941
Поени од реакции
16.257
Па добро бе луѓе спортски е да се бориш или не?
Што глумите лудило :sick:
Спортски е да се бориш, ама утре нема да знаат кај им е главата денеска ако се борат...реално немаме ние сила, а и долга клупа, па да се бориме со сите репрезентации, составот ни е со 6-7 играчи, и тие едни истите ротираат..другите дремат на клупа.
Сите знаеме дека пред ЕП ни беше цел да ги совладаме Финска, БиХ и уште една репрезентација да изненадиме, ете го сторивме тоа против Хрватска, убаво ќе беше и против Црна Гора, ама пак неа ако ја совладавме којзнае па дали Хрватска ќе ја тепавме, денес треба да се чуват силите за утре со Финска, и за понеделник против БиХ.
Грците со каков и да се состав дојдени на ЕП, поквалитетни се од нашата репрезентација, и не треба многу силење .

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom