- Член од
- 18 јули 2006
- Мислења
- 33
- Поени од реакции
- 2
Како што можам да приметам на темава некој луѓе многу високо летаат.Јас веќе некои три години работам со татко ми.Јас вршам набавки од странство и контакти со фирми,наоѓање на превоз и ред други работи.Фирмата ми е за игри за забава набавка на читачи на пари,покер машини т.е широк асортиман на производи.На овој пазар сме повеќе од 20 години и пак е тешко да се продаваа стоката.А замисли некои луѓе почнале од нула со некои 5-6 илјади евра.Ајде тоа ке помине некако.Но најголем проблем на нашиот пазар е наплатата.Ке најдеш купец,па ќе касни со исплата,па ке бара компезација,ама на тебе ти требаат пари, сакаш да ја продадеш робата и ете ти проблем.Затоа денес пропаѓаат многу ново отворени бизниси.Ти ке почнеш бизнис со 5-6 илјади евра,но ти треба и резервен капитал за да можеш да издржиш и некој месец со работа.Не е само тоа отвори и ке паѓаат пари толку.Прво треба да се афирмираш во својата бранша,да ти веруваат купците,да можеш да се сносиш со конкуренцијата.И има многу примери кој јас сум ги видел.Извинете на изразот ама да може у г*з да се е*е нема да купи од тебе него ќе иде до словенија или некаде на друго место и ке го земе 3 евра поевтино.