виза електрон - од стопанска .. не виза интернет.. лол, дали и постои таква? хух ..
како и да е, кога се регистрирав наместо Македонија *пошто ја нема у листата, ставив Бугарија ..напишав Varna како град, и то е, то ..
е сеа, при порачувањето, ќе пишете меил на ре-сејлерот дека не сакате на таа адреса да ви ја прати, и готово ..можат да ви префрлаат пари, можете и вие да префрлате пари, и да порачувате ..
има и друг начин, кој го напиша " Er T " на првата страна од темава, кој пост гласи:
Па PayPal акаунт можеш да креираш со виртуелна VISA картица на Entropay. Можеш бесплатно да си креираш акаунт на www.entropay.com . После креирањето на Ентропеј акаунт, ти даваат виртуелна дебитна картица на која можеш да си ставиш пари преку сопствената (физичка) картица што ја имаш. Има и мала провизија али не е толку страшно. Јас користам Виза Електрон од НЛБ Тутунска Банка за да си ставам пари на виртуелната картица.
После креирањето на Entropay акаунт, користејќи лажни податоци можеш да си креираш акаунт на PayPal. На пример јас одбрав држава Хрватска, а пробав и со Албанија и се беше во ред. Си го ставив своето име,презиме,адреса, освен за држава си ставив Хрватска, а потоа пробав и со Албанија и немаше никакви проблеми. По креирањето на акаунтот, си ја ставив Виртуелната картица од Ентропеј (тие ти даваат број на картица, Expire Date, CVV, а за име,презиме,адреса можеш да си напишеш што сакаш). Пробав да купам од Ebay и трансакцијата помина. Ако имате проблеми слободно постирајте тука.
е сеа, зима 4% провизија ..
ако ве интересира уште нешто, прашајте ..
ej sakam da te prasam dali moze da mi prakaat pari od stranstvo na ovaj pay pal acc so virtuelna VISA kartica na entropay...a i eve si otvoram sega kartica na entropay i se e ok ama na krajot mi bara da uplatam od 20-2000 dolari na virtuelnava kartica od drugava fizickava visa kartica sto mi e od NLB banka ...dali mora da uplatam 20 dolari za da ja aktiviram???
--- надополнето: Jul 24, 2011 3:32 AM ---
Ve zamoluvam za pomos! Deneska si otvoram money bookers acc i se ok samo na krajot mi pisa deka ke mi se izvrsi transakcija od mojata visa kartica do ovaj money booker acc, vo iznos pomegju 1.01 - 2.99 $. potoa mi veli da proveram kolku tocno dolari se prefrlile i toj iznos da go vnesam na edno mesto kade so sto treba da se napravi aktivacija na money booker acc. E sega od kaj da znam jas kolku dolari tie mi prefrlile? mozam da vidam od bankomat? neli vo bankomatite dava vo denarska valuta? ili pak ke mi dade vo dolari? ili pak treba da pojdam na banka? i kako kapak na se, za kolkav vremenski period ke se izvrsi transakcijava? Vo emailot mi pisuva deka mozi da potraj nekolku dena ama kaj nas vo makedonija tie nekolku dena se nekolku veka :S
Ako ima nekoj zapoznaen so ovie raboti PLS neka mi odgovori!!!??
BTW money booker otvoriv bideki nemozam pay pal. e sega citam pogore deka mozelo preku ova entropay, pa ke probam. Ako ima nekoj poprecizna informacija za kako da otvoram paypal bez da mi daj deka sum od nekojasi drzava kaj so ne e dozvoleno isto taka se moli da mi pisi!!! e taka se nadevam ke zavrsam rabota... POZZ!!!
--- надополнето: Jul 24, 2011 3:37 AM ---
ah ah uste ova falese :S... nemozi ni preku Entropay da otvoris od nasava MACEDONIA virtuelna visa kartica za da si otvoris lazen paypal... C C C C