Трговско право без размислување, ги имам слушано 2та предмети, трговско право е 10х полесен, прашањата се со еден можен одговор.Може некој да ми каже дали деловна етика или трговско право да го одберам за изборен, кој е полесен за учење?
Без мислење - трговско право земи сиМоже некој да ми каже дали деловна етика или трговско право да го одберам за изборен, кој е полесен за учење?
Трговско право без размислување, ги имам слушано 2та предмети, трговско право е 10х полесен, прашањата се со еден можен одговор.
ФалаБез мислење - трговско право земи си
Такапоследно прашање околу предметиве и не замарам више (i promise), само еден изборен бираме така?
Што бе тешко нас, тешко тебе-ти ќе си го учиш.земав трговско право ама ако не чини тешко вас
Јас би ти препорачала да го оставиш за на испит.Единствена 6-ка досега што ја имам ми е од него.Ги имав предадено сите домашни (отприлика 4-5 беа), колоквиумите ми беа добри, бев доста далеку од границата за положување.Бев редовна, ме имаше на списоците за редовност што не ги праќаше секогаш туку неколку пати.Само што немав проектна задача, а не беше задолжителна.Со истото знаење на испит сигурна сум дека можев минимум 8 да земам.Никако не можам да сфатам од каде таа 6-ка ми ја пресмета.Без никаков труд за домашни и редовност некои на испит фино лепо си земаа деветки, осмици...Туку... ајде некој да се помачи да напише нешто за финансиски менаџмент. Како се учи? Прашањата на кој начин ги поставува? Се вртат прашања што ќе ни користат за колоквиум? Може да се остави за испит?
Е фала.
Kolegi so ubavo ve prasuva devojcevo aj ve molam odgovorete A ako znae nekoj i priemno vreme na profesorot da mi kaze ne ke bide losoзнае некој кога ќе има резултати ЕКОНОМИЈА
Мислам дека разбрав, ама сепак... ова значи дека на испит можеш 10-ка да извлечеш? Значи за на испит не играат улога поени од присутност, домашни и такви работи?Јас би ти препорачала да го оставиш за на испит.Единствена 6-ка досега што ја имам ми е од него.Ги имав предадено сите домашни (отприлика 4-5 беа), колоквиумите ми беа добри, бев доста далеку од границата за положување.Бев редовна, ме имаше на списоците за редовност што не ги праќаше секогаш туку неколку пати.Само што немав проектна задача, а не беше задолжителна.Со истото знаење на испит сигурна сум дека можев минимум 8 да земам.Никако не можам да сфатам од каде таа 6-ка ми ја пресмета.Без никаков труд за домашни и редовност некои на испит фино лепо си земаа деветки, осмици...
Материјалот е лесен и доста разбирлив, посебно ако слушаш на предавања многу помалку време ќе читаш дома.Прашањата се од затворен тип ако мислиш на тоа, само треба внимателно да се читаат исто како и понудените одговори.
Па имаше потрошувачки кредити и таа последната тема... за кредити се работи во неа...Која е таа тема со кредити по математика?
Ја сум или Глуп или Ќор..
Проф ми рече Кредити + други 2 теми(знам кои се), ама не знам за кои кредити мислел.Па имаше потрошувачки кредити и таа последната тема... за кредити се работи во неа...
Ako iznosot na kamatata na pocetokot vo prvata godina iznesuva 1620 den, a na pocetokot na vtorata godina 1477,216 den, da se presmeta: Sostavi amortizacionen plan za poslednite tri godini. Kreditot se amortizira so ednakvi godisni anuiteti i godisno anticipativno vkamatuvanje i so primena na 2,7 % (p.a-a).