Мачки (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата faraon
  • Време на започнување Време на започнување
може малку помош, имам две мачиња неколку месеци стари, сестрички, едното е многу послабо помалку јаде па почнавме одделено да им даваме јадење за другото да не му го јаде цело јадење. Деновиве мачево несака ништо да јаде, ни паштета ни ништо, едвај малце млекце лизна..Надворешно нема никаков проблем, но цело време дреме не е ич активно. Ги чуваме во двор, а исто така не се носени на ветеринар да се прочистат од глисти и сл.

имате некоја идеа што би можело да му биде и како да го излечиме?

може малку помош, имам две мачиња неколку месеци стари, сестрички, едното е многу послабо помалку јаде па почнавме одделено да им даваме јадење за другото да не му го јаде цело јадење. Деновиве мачево несака ништо да јаде, ни паштета ни ништо, едвај малце млекце лизна..Надворешно нема никаков проблем, но цело време дреме не е ич активно. Ги чуваме во двор, а исто така не се носени на ветеринар да се прочистат од глисти и сл.

Однеси го на ветринар или барем оди ти и купи апче против глисти 10 денари е ке го пределеш на 2 парчиња стави го во едно мало парче салама и сосила дај му..

Однеси го на ветринар или барем оди ти и купи апче против глисти 10 денари е ке го пределеш на 2 парчиња стави го во едно мало парче салама и сосила дај му..
има во аптеките такви или?

Мачка не се храни со паштета и млеко, ќе им дадеш варено оризче со пилешко месо варено или пак риба (туна/сардина) , не им давај паштети и млеко бидејќи се малечки мачињата и можеш да им направиш проблеми во стомакот, од млеко добиваат пролив, можеш да купиш и специјална храна за мачки.

И купи му апче за прочистување од внатрешни паразити (глисти) , апчето се вика Бихелдон и можеш да го најдеш само во ветеринарни станици или пет шопови и едно апче се дозира на 10 килограми телесна тежина, а бидејќи маченцето старо неколку месеци е отприлика тешко 1 килограм ти ќе му дадеш една десетинка од апчето (значи ќе му дадеш сосема малечко парче/делче од апчето) , и штом го чуваш мачето надвор ќе треба да го вакцинираш.

Mackite se mili sustestva, vikaat deka se licemerni sustestva, ne ne e taka :) Mene macka me raspolozuva me smiruva mi deluvaat dosta pozitivno macinjata, samo za zal od damna ne cuvame, ne sakaat doma da cuvaat bejli pravele, ama toa ti e :) Najuvbavi macki mi se Angorcinjata :)

Еве го убавецот мој :) вчера наполни 10 месеци :)

2ep7rcn.jpg

dme9fr.jpg

21l52qr.jpg

Тука е заедно со другарка му :)

20ldtw.jpg

2wgrc55.jpg

И за крај мало потестување, од кога беше бебче на 2 месечна возраст :love:

20pqzxt.jpg

И сеуште си ја има навиката да си се напие водичка од аквариум :)

10sdbu1.jpg

Лу, еднаш ти пишав на постарите слики дека послатко маче немам видено, и сеуште си го имам истото мислење, само сега е ем сладок, ем лепотан! Прекрасен е :)

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu
dsc01541s.jpg

dsc01544j.jpg

dsc01560sl.jpg

Еве конечно ставив слики. Малку се темни сликиве, иначе во живо е уште посветло и поубаво :) МНовиот Мемо лека полека го припитомувам. Ми јаде од рака, седи дома без страв, го галам по малку... Али морав да ги зачувам и неговите братчиња/сестричиња и мајката, па така сега во двор и низ куќа ми шетаат 3 мачиња и мачката :wub:
Дознав,додуша видов дека мојот мачор,е уствари,МАЧКА :pos:.Буквално исто е со жолтото на сликава.
Кога мојава ќе порасне,сакаш спарка?:D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom