Мачки (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата faraon
  • Време на започнување Време на започнување
вака еден совет ..мајками сака маче ..ама живееме у стан ..среден е ...нов ...се е ново ..дали прават штета ..на петосед , на кревети ,,,на такви чууда ..и кажете ми како да ја научам на хигиена ако веке зимам и колку се движат цените..
За дали ќе ти прави штета не се секирај, интелигентни животни се не верувам дека ќе ти се погоди некое што ќе ти уништи нешто, доколку имаш тераса (претпоставувам пошто живееш во стан) таму стави и во нешто песок и ќе се научи каде треба да оди на мочкање, имаш песоци што ја уништуваат миризбата ама и обичен ќе заврши работа ако го мењаваш редовно, јас чувам мачки веќе 15 години и иако живеам во куќа ретко ги пуштам надвор, никогаш ми се нема случено да уништат,искинат,изгребат по дома, сум ги оставал сами дома со папагалче и со рибчиња околу нив па не се осмелиле да направат нешто, за цени разгледај види на пазар3 каква раса сакаш или распрашај се по другари/ки може да начекаш некој што подарува

Пред саат и нешто добив 5 нови талибанци, кои се преубави и моментално цицаат :icon_mrgr: ќе постирам слики во брзо време...

вака еден совет ..мајками сака ма. ;) ..ама живееме у стан ..среден е ...нов ...се е ново ..дали прават штета ..на петосед , на кревети ,,,на такви чууда ..и кажете ми како да ја научам на хигиена ако веке зимам и колку се движат цените..

Јас чувам мачор веќе сега е голем има една година, научен си е на ред и дисциплина :)
Во почетокот ке кинеш малце нерви, се разбира како секое животно одма непозната средина, непознати луѓе ке му биде малце необично. За изметот во почетокот додека да ти се навикне ке ти се помочна неколку пати на тепих освен ако го чуваш цело време на балконот :D Во целост мачките се мирни миленичиња не прават неред како кучињата, само ке треба да пазиш да не ти го гребе мебелот.. се купуваат посебни острилки или како и да се викаат во продавниците за миленичиња и нема да прави штета. Ќе се навикнеш и ке видиш дека не е воопшто тешко одгледувањето, само треба внимание.. потоа не ке можеш без него! ;)
--- надополнето: Aug 4, 2011 12:20 PM ---
Јас чувам мачор во стан, веќе сега е голем има една година, научен си е на ред и дисциплина :)
Во почетокот ке кинеш малце нерви, се разбира како секое животно одма непозната средина, непознати луѓе ке му биде малце необично. За изметот во почетокот додека да ти се навикне ке ти се помочна неколку пати на тепих освен ако го чуваш цело време на балконот :D Во целост мачките се мирни миленичиња не прават неред како кучињата, само ке треба да пазиш да не ти го гребе мебелот.. се купуваат посебни острилки или како и да се викаат во продавниците за миленичиња и нема да прави штета. Ќе се навикнеш и ке видиш дека не е воопшто тешко одгледувањето, само треба внимание.. потоа не ке можеш без него! ;)

Луќе,помагајте,земав маче ама старо е некаде околу 6-7 недели,и моментално многу плаче по мајка му и братчето.
Прашањето ми е за колку време одприлика би се привикнало без нив?

Луќе,помагајте,земав маче ама старо е некаде околу 6-7 недели,и моментално многу плаче по мајка му и братчето.

Зависи од карактерот на мачето, но за 2-3 дена би требало да се привикне.

Да почекаше бар уште 2-3 недели и да го земеше немаше да имаш проблеми :)...

Зависи од карактерот на мачето, но за 2-3 дена би требало да се привикне.
Да почекаше бар уште 2-3 недели и да го земеше немаше да имаш проблеми :)...
Сега за сега,одлични сме.Играше,беснееше,рипаше по дома,се измори и заспа :ROFLMAO:

Епа супер.
Занимавај го и играј си со него за да не се осеќа осамено :)
Како што е дифтар,дур се осеќаше поосамено,се држеше некако во раце,иначе ич недава да се држи.
И,предлог за име(машко).Утре и слики ќе има.

Како што е дифтар,дур се осеќаше поосамено,се држеше некако во раце,иначе ич недава да се држи.
И,предлог за име(машко).Утре и слики ќе има.

Викај го Дебел, веруј за 4-5 месеци таков ќе бидит...
Се зезам, еве предлок Перо, Сашан и не ми текнуват сега :)..

Лу шо ти прај сијамчето,дај некоја слика да го видиме дали пораснало :)

Еве го убавецот мој :) вчера наполни 10 месеци :)

2ep7rcn.jpg

dme9fr.jpg

21l52qr.jpg

Тука е заедно со другарка му :)

20ldtw.jpg

2wgrc55.jpg

И за крај мало потестување, од кога беше бебче на 2 месечна возраст :love:

20pqzxt.jpg

И сеуште си ја има навиката да си се напие водичка од аквариум :)

10sdbu1.jpg

2ep7rcn.jpg

dme9fr.jpg

21l52qr.jpg

20ldtw.jpg

2wgrc55.jpg

20pqzxt.jpg

10sdbu1.jpg
Леелеее ама е сладок!

2ep7rcn.jpg

dme9fr.jpg

21l52qr.jpg

20ldtw.jpg

2wgrc55.jpg

20pqzxt.jpg

10sdbu1.jpg
Многу е јак Лу.....

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu

2ep7rcn.jpg

dme9fr.jpg

21l52qr.jpg

20ldtw.jpg

2wgrc55.jpg

20pqzxt.jpg

10sdbu1.jpg
Абе Лу :D Што му се случува со очииитееееееее :P :O

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom