е да, за оваа "премногу едноставна" работа(мерење сообраќај) еден гаџет сигурно се поврзува длабоко со сите програми во оперативниот систем и мери точно која колку троши.Да де сите луѓе се будали шо Т-хоум им го надминале лимитот (не корисниците, фирмата), а тоа е една ГООООлема случајност на повеќе корисници сообраќајот од 30 гига да им биде надминат? Please... и еден мој другар се пожали денес повторно истиот проблем ко тука што кажавте -надминати 30 гига.
И fortunetly, има гаџет бројач за сообраќај (не ги гаси мутав е за тие работи)...Потрошени само 15.6 гига...
..Океј, као шо викаат нека биде по твое...
АМА КРАДАТ ПАРИ.Т-ХОУМ НЕ КРАДАТ МЕГАБАЈТИ/ГИГАБАЈТИ!!!
e imaat imaat,Абе T-Home уште имаат лимит на 30 гига??? Божеееее.....
да, доаѓаат по домовите и со користење на torture техники од пила френчизот ги тераат луѓето да потпишуваат договориАМА КРАДАТ ПАРИ.
А да не не крадат?да, доаѓаат по домовите и со користење на torture техники од пила френчизот ги тераат луѓето да потпишуваат договори
не знам дали со сила се правиш ама.. можеби треба да си го смениш мислењето за значењето на глаголот краде
Намалена е брзината или пак има free download ? Имам уште 2-3 гига за трошење, па да не се зезнам до крајот на месецов да бидам со dial up интернет.Сите го имаме не се наплаќа троши колку што сакаш.
Зависи кој пакет го имаш, ако си на бакар ондак те спуштаат на 256к т.е помалце реално, па едвај ќе отвараш повеќе од две веб страни одеднаш. Јас сум на оптика, и по надминување на лимитот ме кинат на 1Mbit, со кој пак културно може да се сурфа, ама download-от е ептен спор...Намалена е брзината или пак има free download ? Имам уште 2-3 гига за трошење, па да не се зезнам до крајот на месецов да бидам со dial up интернет.
--- надополнето: Aug 25, 2011 11:28 AM ---да, доаѓаат по домовите и со користење на torture техники од пила френчизот ги тераат луѓето да потпишуваат договори
Ne na toj nacin tuku stavaat nepostoecki potroseni impulsi vo razgovorite bez razlika dali se vo stranstvo ili vo drzavava.Zavrtis li ednas vo stranstvo ili megugradski sekoj mesec ke ti stavaat potroseni impulsi vo detalnata smetka bez razlika dali ti si zboruval ili ne.Dokolku ja isklucis nulata prodolzuvaat da stavaat no samo lokalni impulsi plus od onie sto ti si gi napravil.Go imam oseteno na moja koza i poradi toa a i poradi so sila nametnuvanje nepostoecki dogovor od nivna strana gi otkaciv zasekogas so pomos na narodniot pravobranitel koj posle 3 meseci od podnesenite zalbi pozitivno mi odgovori deka Telekom sakal bespravno da mi nametne nepostoecki dogovor i deka mozam da go raskinam koga sakam bez da platam penali.Se sekavam na vremeto pred okolu 20 godini koga sakavme da zboruvame so rodnini vo Svedska cekavme nas prijatel koj togas rabotese vo posta da ni se javi po telefon za da ni kaze deka ne povrzal so niv za da mozeme da zboruvame bez pari.Sto mislis posta gi plakala tie impulsi ili odele na druga telefonska smetka?Ako im bese tolku cist zadnikot nemase tolku mnogu korisnici masovno da gi isklucuvaat fiksnite telefoni ili da se prefrluvaat na drugi operatori.
Za tvoja informacija glagolot krade gramaticki e vo segasno vreme.Mozeme i za gramatika da diskutirame ako sakas.да, доаѓаат по домовите и со користење на torture техники од пила френчизот ги тераат луѓето да потпишуваат договори
не знам дали со сила се правиш ама.. можеби треба да си го смениш мислењето за значењето на глаголот краде
Бакар, call & surf start пактетот со 30 гб, инаку го знам тоа дека спуштаат на 256 меѓутоа минатиот месец имаа проблеми со мерачот и не ми беше намалена брзината воопшто (што излезе како добра можност за симнување уште 30тина гига филмови )Зависи кој пакет го имаш, ако си на бакар ондак те спуштаат на 256к т.е помалце реално, па едвај ќе отвараш повеќе од две веб страни одеднаш. Јас сум на оптика, и по надминување на лимитот ме кинат на 1Mbit, со кој пак културно може да се сурфа, ама download-от е ептен спор...
Ќути терај ондак јас кај сум на оптика и плаќам поеќе, ме сечат у минута секој пат коа ќе го пројдам лимитотБакар, call & surf start пактетот со 30 гб, инаку го знам тоа дека спуштаат на 256 меѓутоа минатиот месец имаа проблеми со мерачот и не ми беше намалена брзината воопшто (што излезе како добра можност за симнување уште 30тина гига филмови )
Прво треба да се испита дали има техничка можност за MaxTV, ако си на оптички пакет ќе немаш никаков проблем но доколку си на стара телефонска линија (бакар) тогаш може да се јават проблеми. Инаку, бројот е 171.Mozebi sum off topic megjutoa da prasam.... Na koj broj moze da se javime za da pobarame priklucok za MaxTV?
Na bakar sum, ama blizu centralata od T-Home. Mislam deka nema da se javat problemi. Fala za odgovorotПрво треба да се испита дали има техничка можност за MaxTV, ако си на оптички пакет ќе немаш никаков проблем но доколку си на стара телефонска линија (бакар) тогаш може да се јават проблеми. Инаку, бројот е 171.