Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување

Woofer

I'm a very neat monster.
Член од
21 април 2010
Мислења
854
Поени од реакции
325
Пак вие со празни муабети, Anon џабе се малтретираш да им објасниш, на нив нон стоп некој им краде интернет бе човек!
Муабети од памет...:tapp:

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.737
Поени од реакции
27.727
Да де сите луѓе се будали шо Т-хоум им го надминале лимитот (не корисниците, фирмата), а тоа е една ГООООлема случајност на повеќе корисници сообраќајот од 30 гига да им биде надминат? Please... и еден мој другар се пожали денес повторно истиот проблем ко тука што кажавте -надминати 30 гига.
И fortunetly, има гаџет бројач за сообраќај (не ги гаси мутав е за тие работи)...Потрошени само 15.6 гига...
..Океј, као шо викаат нека биде по твое...
е да, за оваа "премногу едноставна" работа(мерење сообраќај) еден гаџет сигурно се поврзува длабоко со сите програми во оперативниот систем и мери точно која колку троши.

ај ќе си го послушам woofer

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.157
Поени од реакции
5.933
Абе T-Home уште имаат лимит на 30 гига??? Божеееее.....

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.737
Поени од реакции
27.727
АМА КРАДАТ ПАРИ.
да, доаѓаат по домовите и со користење на torture техники од пила френчизот ги тераат луѓето да потпишуваат договори

не знам дали со сила се правиш ама.. можеби треба да си го смениш мислењето за значењето на глаголот краде

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
да, доаѓаат по домовите и со користење на torture техники од пила френчизот ги тераат луѓето да потпишуваат договори

не знам дали со сила се правиш ама.. можеби треба да си го смениш мислењето за значењето на глаголот краде
А да не не крадат?

Да бевме понормална држава антимоноплска комисија (antitrust по амрикански) требаше да им опни еден куп тужби на Телекомци досега. Најмногу за набивање на цени повисоки од реалните.

Модерно крадење ти е тоа.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Сите го имаме не се наплаќа троши колку што сакаш.
Намалена е брзината или пак има free download ? Имам уште 2-3 гига за трошење, па да не се зезнам до крајот на месецов да бидам со dial up интернет.

noviot

Форевер Aлоун :(
Член од
19 април 2006
Мислења
446
Поени од реакции
170
Намалена е брзината или пак има free download ? Имам уште 2-3 гига за трошење, па да не се зезнам до крајот на месецов да бидам со dial up интернет.
Зависи кој пакет го имаш, ако си на бакар ондак те спуштаат на 256к т.е помалце реално, па едвај ќе отвараш повеќе од две веб страни одеднаш. Јас сум на оптика, и по надминување на лимитот ме кинат на 1Mbit, со кој пак културно може да се сурфа, ама download-от е ептен спор...

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.036
Поени од реакции
5.936

Ne na toj nacin tuku stavaat nepostoecki potroseni impulsi vo razgovorite bez razlika dali se vo stranstvo ili vo drzavava.Zavrtis li ednas vo stranstvo ili megugradski sekoj mesec ke ti stavaat potroseni impulsi vo detalnata smetka bez razlika dali ti si zboruval ili ne.Dokolku ja isklucis nulata prodolzuvaat da stavaat no samo lokalni impulsi plus od onie sto ti si gi napravil.Go imam oseteno na moja koza i poradi toa a i poradi so sila nametnuvanje nepostoecki dogovor od nivna strana gi otkaciv zasekogas so pomos na narodniot pravobranitel koj posle 3 meseci od podnesenite zalbi pozitivno mi odgovori deka Telekom sakal bespravno da mi nametne nepostoecki dogovor i deka mozam da go raskinam koga sakam bez da platam penali.Se sekavam na vremeto pred okolu 20 godini koga sakavme da zboruvame so rodnini vo Svedska cekavme nas prijatel koj togas rabotese vo posta da ni se javi po telefon za da ni kaze deka ne povrzal so niv za da mozeme da zboruvame bez pari.Sto mislis posta gi plakala tie impulsi ili odele na druga telefonska smetka?Ako im bese tolku cist zadnikot nemase tolku mnogu korisnici masovno da gi isklucuvaat fiksnite telefoni ili da se prefrluvaat na drugi operatori.
--- надополнето: Aug 25, 2011 11:28 AM ---

Za tvoja informacija glagolot krade gramaticki e vo segasno vreme.Mozeme i za gramatika da diskutirame ako sakas.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Зависи кој пакет го имаш, ако си на бакар ондак те спуштаат на 256к т.е помалце реално, па едвај ќе отвараш повеќе од две веб страни одеднаш. Јас сум на оптика, и по надминување на лимитот ме кинат на 1Mbit, со кој пак културно може да се сурфа, ама download-от е ептен спор...
Бакар, call & surf start пактетот со 30 гб, инаку го знам тоа дека спуштаат на 256 меѓутоа минатиот месец имаа проблеми со мерачот и не ми беше намалена брзината воопшто (што излезе како добра можност за симнување уште 30тина гига филмови :D )

noviot

Форевер Aлоун :(
Член од
19 април 2006
Мислења
446
Поени од реакции
170
Бакар, call & surf start пактетот со 30 гб, инаку го знам тоа дека спуштаат на 256 меѓутоа минатиот месец имаа проблеми со мерачот и не ми беше намалена брзината воопшто (што излезе како добра можност за симнување уште 30тина гига филмови :D )
Ќути терај ондак :) јас кај сум на оптика и плаќам поеќе, ме сечат у минута секој пат коа ќе го пројдам лимитот :(

Член од
8 ноември 2007
Мислења
574
Поени од реакции
296
Mozebi sum off topic megjutoa da prasam.... Na koj broj moze da se javime za da pobarame priklucok za MaxTV?

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Mozebi sum off topic megjutoa da prasam.... Na koj broj moze da se javime za da pobarame priklucok za MaxTV?
Прво треба да се испита дали има техничка можност за MaxTV, ако си на оптички пакет ќе немаш никаков проблем но доколку си на стара телефонска линија (бакар) тогаш може да се јават проблеми. Инаку, бројот е 171.

Член од
8 ноември 2007
Мислења
574
Поени од реакции
296
Прво треба да се испита дали има техничка можност за MaxTV, ако си на оптички пакет ќе немаш никаков проблем но доколку си на стара телефонска линија (бакар) тогаш може да се јават проблеми. Инаку, бројот е 171.
Na bakar sum, ama blizu centralata od T-Home. Mislam deka nema da se javat problemi. Fala za odgovorot

Kajgana Shop

На врв Bottom