Фан Клуб: Јувентус

Член од
29 август 2009
Мислења
291
Поени од реакции
405
Џакерини потпиша,ќе си лапа милионче годишно,а во спротивен правец Жорж Мартинез на позајмица......што се добива тука стварно не знам дај боже да грешам
Од овој трансфер само може да добиеме ако се покаже како добро засилување а доколку пак разочара тогаш во ништо не би бил погоре или подоле од квалитетите кој ги имаше Мартинез.

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
Од овој трансфер само може да добиеме ако се покаже како добро засилување а доколку пак разочара тогаш во ништо не би бил погоре или подоле од квалитетите кој ги имаше Мартинез.
Џакерини потпиша,ќе си лапа милионче годишно,а во спротивен правец Жорж Мартинез на позајмица......што се добива тука стварно не знам дај боже да грешам

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.753
Поени од реакции
3.793
Далеку од тоа дека Џакерини е играч кој ке го подигне квалитетот на екипата. Се обидувам, но сеуште не можам да им ги сватам плановите (ако воопшто ги има).

Така да, сега за сега мачетата ке ја кријам позади грб :D

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.583
Поени од реакции
17.425
Ете го пред 1 саат го поврзуваа со Јуве сега излее со следната изјава

Estigarribia: "I'll play in Serie A. Even though I can not say where"

"They asked me not to name but before the signing everything is already defined. My representatives are in Italy to finalize the details and I already know the nature of the contract: I will arrive on loan with the right of redemption. I am very happy."

А пред 1 час

announced by Gianluca Di Marzio Sky Sports: "It would be the second outside in a few hours after Giaccherini. The details that I have discovered a loan of between 300 and 500 thousand euros and a right of redemption set at five million, which was then the clause termination of the player had.
^ За него еве што велат лугето од Америките :P

Rabea напиша:
A lot of potential, a lot of talent, not juventus quality yet but definitely a good prospect.
BarrileteCosmico напиша:
Whatever happened to I want to play at River? :(
Sir_Psycho_Sexy91 напиша:
He's the main reason Alves was benched at the Copa.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.991
Поени од реакции
5.605
сигурен сум дека ако имаше повеќе буџет дека Конте ни никој луд немаше да го побара Џакерини.........доста беа работници - треба и лидери во тимот,со оглед дека од АДП не се очекува голема минутажакој ќе ја превземе таа негова улога ?? не е доволно само викање и бодрење,АДП со своите потези го мотивираше тимот да издржи и притисни во клучни моменти
Кога дојде Конте во Јуве, изјави дека му се остварила животната желба да го тренира Јувентус,но дека немало да ја прифати понудата ако не добил цврсти гаранции од Управата на Јуве.

Конте во Јуве има поминато 12 години, беше Капитен, со Јуве освои се што може еден играч да освои,омилен кај навивачите, и многу добро знае колку е тежок дресот на Јувентус,а сведок беше и на лошото искуство на Чиро Ферара.

И Каморанези дојде во Јуве на 26 години, од тимот на Верона (за 4 мил. евра), тогаш просечен играч, а во Јуве уште првата сезона се наметна и стана едно од најдобрите десни крила.

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
Кога дојде Конте во Јуве, изјави дека му се остварила животната желба да го тренира Јувентус,но дека немало да ја прифати понудата ако не добил цврсти гаранции од Управата на Јуве.

Конте во Јуве има поминато 12 години, беше Капитен, со Јуве освои се што може еден играч да освои,омилен кај навивачите, и многу добро знае колку е тежок дресот на Јувентус,а сведок беше и на лошото искуство на Чиро Ферара.

И Каморанези дојде во Јуве на 26 години, од тимот на Верона (за 4 мил. евра), тогаш просечен играч, а во Јуве уште првата сезона се наметна и стана едно од најдобрите десни крила.
цврсти гаранции за што ?? изминатите сезони се доведуваа работници а се испуштаа ѕвезди - нивото на игра падна за неколку левели,што е нормално не можеш од магаре коњ да направиш

за Конте имам целосен респект како играч најповеќе,секогаш бил на ниво и бил капитен на екипа со ѕвезди далеку поталентирани од него,но човекот играше со срце и секогаш во прав момент беше на право место било во напад или одбрана,човекот е роден лидер и голем мотиватор,оттаму мојата поддршка за тренер на незнам кој по ред Новиот Јувентус

кога Каморанези се појави во Верона изигра неколку сезони пред да прејде во Јувентус,се гледаше човекот дека има потенцијал за разлика од овие просечњаците што сега се ангажираат,споредбата нема врска - дефинитивно.....ако најдите пуштете некој клип за Каморанези во Верона и овие Чиги , Миги кои можеби се играчи и за во втора лига

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.583
Поени од реакции
17.425
Sky - Marotta prepares another blow after Estigarribia and Giaccherini

--- надополнето: Aug 25, 2011 1:01 AM ---
цврсти гаранции за што ?? изминатите сезони се доведуваа работници а се испуштаа ѕвезди - нивото на игра падна за неколку левели,што е нормално не можеш од магаре коњ да направиш

за Конте имам целосен респект како играч најповеќе,секогаш бил на ниво и бил капитен на екипа со ѕвезди далеку поталентирани од него,но човекот играше со срце и секогаш во прав момент беше на право место било во напад или одбрана,човекот е роден лидер и голем мотиватор,оттаму мојата поддршка за тренер на незнам кој по ред Новиот Јувентус

кога Каморанези се појави во Верона изигра неколку сезони пред да прејде во Јувентус,се гледаше човекот дека има потенцијал за разлика од овие просечњаците што сега се ангажираат,споредбата нема врска - дефинитивно.....ако најдите пуштете некој клип за Каморанези во Верона и овие Чиги , Миги кои можеби се играчи и за во втора лига
a Estigarribia просечен е според тебе ? Беше изгласан за најдобро LW за копа америка ...и доаѓа за само 500к

Член од
5 март 2009
Мислења
16
Поени од реакции
0
bas sega citav tuttojuve edna interesna sporedba megu giaccherini i giovinco i ne mozam a da ne se cudam zaso marotta se otarasi od giovinco ako veke pocituva takov profil na igraci (a ovoj giaccherini spored mene moze voda da mu nosi na gio). I da ne zaboram deckovo bil fan na inter plus :(

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.481
Поени од реакции
5.562
Далеку од тоа дека Џакерини е играч кој ке го подигне квалитетот на екипата. Се обидувам, но сеуште не можам да им ги сватам плановите (ако воопшто ги има).

Така да, сега за сега мачетата ке ја кријам позади грб :D
Јас мислам дека Марота се спрема да го продаде Пепе во Зенит. Лани Бруно Алвез замина во Зенит за 22 милиони. Реално за помалку од 18 нема шанси на го дадат. Да му го дадеме Пепе или Бонучи + 5-6 милиони и готово. Ќе ја имаме најдобрата одбрана во Италија и место во ЛШ не ни бега а зашто да не и скудетото;)

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
bas sega citav tuttojuve edna interesna sporedba megu giaccherini i giovinco i ne mozam a da ne se cudam zaso marotta se otarasi od giovinco ako veke pocituva takov profil na igraci (a ovoj giaccherini spored mene moze voda da mu nosi na gio). I da ne zaboram deckovo bil fan na inter plus :(
ма кој Џовинко бре дете детето не успеа да се наметни кај 4 тренери за кај конте се знаеше едно друго друго е ние како на вивачи да гледаме на youtube со шо прави детето за разлика тренерите кој го пратат секое утро попладне се виде то детенце нее за во јуве ! и јас сум разочаран од некој потези на управата па морам да трпам ко и вие !

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
Sky - Marotta prepares another blow after Estigarribia and Giaccherini

--- надополнето: Aug 25, 2011 1:01 AM ---

a Estigarribia просечен е според тебе ? Беше изгласан за најдобро LW за копа америка ...и доаѓа за само 500к
а кој прај муабет за овој твојот Estigarribia ?????????????????????????? него допрва ќе го разгледуваме

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.991
Поени од реакции
5.605
Цврсти гаранции за тоа дека Управата ќе му гарантира дека ќе му го обезбеди тимот кој тој ќе го побара од нив.
кога Каморанези се појави во Верона изигра неколку сезони пред да прејде во Јувентус,се гледаше човекот дека има потенцијал за разлика од овие просечњаците што сега се ангажираат,споредбата нема врска - дефинитивно.....
Каморанези во Верона беше само 2 сезони (2001,2002), од кои првата беше повреден повеќе од една полусезона.

С

сашенко

Гостин
Красич е повреден? Знам дека напушти тренинг поради болка а сега читам повреден нешто.

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
Цврсти гаранции за тоа дека Управата ќе му гарантира дека ќе му го обезбеди тимот кој тој ќе го побара од нив.
Каморанези во Верона беше само 2 сезони (2001,2002), од кои првата беше повреден повеќе од една полусезона.
велиш на ќоро го зедоа Каморанези и овој од анонимус се претвори во Супер Каморанези.......за разлика од Џакерини кој е ценет само во Чезена и накаде на друго место за тогашниот Каморанези беа заинтересирани сите водечки екипи во Италија

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.373
Поени од реакции
1.596

Еве го Џакерини на медицински преглед... Мислам дека е подобар од Мартинез , ама и мислам дека Марота ќе донесе уште едно лево крило , така да Џакерини ќе седи на клупа ... се на се добар трансфер :)

Kajgana Shop

На врв Bottom