Mr. Mojo Risin'
Porka de Majorka
- Член од
- 14 септември 2008
- Мислења
- 3.560
- Поени од реакции
- 4.494
Многу јако ова барање нов тренер во Октомври.. ми се допаѓа проектов што го почнаа Комоли и Елкан, ветува многу 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.

Јас па прочитав дека амортизациајта за ругани е уште помала. Јас не сум против продолжувањето на неговиот договор пошто после Бремер е најдобар дефанзивец според мене (иако тоа кажува во која состојба сме моментално). Плус никогаш не се буни кога е на клупа и е добар за во Серија А. Кога беше доволно добар да е замена во ерата на BBC сигурно е доволно добар сега во ерата на Гати ..Комоли му го продолжи договорот на Ругани до 2028 година.
Емполи, Рен, Каљари и Ајакс ни го вратија, не сакаа 10 мил. откупна да платат, ама Комоли му го продолжи договорот, дури и платата му ја крена од 1,5 на 2,5 мил по сезона...
На крајот Џунтоли за Комоли ќе испадни Дон Лучијано Моџи.....Дај Боже да грешам, ама на прав пат е тргнат.....
Тудор никогаш не беше прв избор на Комоли. Затоа можи и засилувањата беа такви какви што се.Ако се оди на смена на тренер (а сигурен сум дека во моментов барем се е тоа тешка измислица), тогаш треба да се земи некој тешкаш, а не курац Паладино....
Се надевам дека беше саркастичен со ова после Бремер најдобар дефанзивец...Јас па прочитав дека амортизациајта за ругани е уште помала. Јас не сум против продолжувањето на неговиот договор пошто после Бремер е најдобар дефанзивец според мене (иако тоа кажува во која состојба сме моментално). Плус никогаш не се буни кога е на клупа и е добар за во Серија А. Кога беше доволно добар да е замена во ерата на BBC сигурно е доволно добар сега во ерата на Гати ..

Ни требат играчи и за на клупа пак ќе речам кога беше добар да биди замена за BBC долвоно е добар и за во овај Јуве.Се надевам дека беше саркастичен со ова после Бремер најдобар дефанзивец...
Каљари нејќеа да го откупат за 5 милиони, во Ајакс имаше 12-13 настапи и тоа сите ги почна како резерва, од сегаде ни го враќаат ко невеста со вратен километраж, ти после Бремер најдобар дефанзивец.
И мене нека ме земат ќе седам на клупа на Јуве нека ми дадат еве да речиме 300.000 евра., и нема да се бунам...Шо сме ние, Салернитана? Ако се буни, нека се буни дома кај него
Од лоша стока, ни пазарџијата не прави ќар. Во случајов кај нас, пазарџијата ја реди стоката со злато....
Абе брате, БЕШЕ е минато завршено време. Ај ако не и Џакерини да го вратиме а? И нека му дадат договор до 2035 а?Ни требат играчи и за на клупа пак ќе речам кога беше добар да биди замена за BBC долвоно е добар и за во овај Јуве.
Ругани е најмал проблем во тимов.
Неможиме да знајме шо се случува зад сцена моментално и искрено ми се чини никој не знај.Абе брате, БЕШЕ е минато завршено време. Ај ако не и Џакерини да го вратиме а? И нека му дадат договор до 2035 а?
Ругани имаше потенцијал, но за жал не го искористи. Не реков дека Ругани е проблем во тимов, и најмалку од тоа...
Ама што се не се дешава, уште сме на почеток на сезона, но сега е време кога треба да застанеме како тим на цврсти нозе за да не ни замине сезонава јабана, овие од сите проблеми, решија на Ругани да му ја зголемат платата и да му го продолжат договорот....
Тоа ти е исто како куќата да ти гори, ти да земиш чекан и шајки портата од дворот да ја средуваш, оти малку ти чкртала кога ја затвораш....
Да Ругани има што да понуди. Во Лече и Падова. Јувентус не е од рангот на Лече и Падова, брате..Неможиме да знајме шо се случува зад сцена моментално и искрено ми се чини никој не знај.
Глуп е муабетот за Џакерини. Ругани има уште нешто што да понуди за разлика ете ќе речам од Гати на пример и Калулу кој кикса ко ненормален веќе неколку месеци. Покрај Бремер би го играл Ругани константно со Калулу.
Неможиме да се согласиме за Ругани и тоа е тоа.Да Ругани има што да понуди. Во Лече и Падова. Јувентус не е од рангот на Лече и Падова, брате..
А Гати за Ругани според мене е Киелини и Малдини заедно во споредба со Шумуликоски..Да, Гати знај да киксни, ама си го има она Киелостајл во него, и има простор за напредок( и тој не е за во прва постава )...За разлика од Ругани ко ќе му се опулиш, ко балет да игра, да не си ја извалка чантата.... Не ме заебавај сега брат, Ругани...Самото то шо Ајакс не искористија шанса таков грандиозен дефанзивец да го купат за 5 милиони треба да ти биди показател за неговите квалитети....
Автоматски споено мислење:
Сега испливаа и мали детали за односот меѓу Комоли и Тудор:
Razgovori su se vodili o općenitim temama, ali i o specifičnijim pitanjima, kao što su npr. taktičke prirode, formacija. Comolli je pitao Tudora postoji li mogućnost za taktičku promjenu, zalažući se za obranu s četiri igrača, na što mu je #tudor navodno iskreno, hladno i gotovo odbojno negativno odgovorio, tj. kako će nastaviti svojim putem, pa makar to značilo i ići na svoju štetu, odnosno mijenjati svoj plan nogometne igre.
• Ono što tek sada “izlazi na vidjelo” su navodno velika neslaganja između Juventusovog trenera i Comollia, koji je navodno doveo igrače (izuzev Chica Conceicaa) koje Tudor nikada nije niti odobrio, a još manje htio…
• #igortudor NIJE odobravao prodaju #AlbertoCosta, a još manje “htio” transfer #joaomario. Navodno, ključ svega je bio (i biti će) novac, #Comolli je unatoč Tudorovom protivljenju i prodaji i kupnji, doveo Mariaa, oglušivši se pritom na Tudorovo mišljenje kako je Costa (za njega i njegov sistem) i kvalitetniji i svestraniji. Gotovo slična situacija dogodila se i sa mladim #nicolosavona, Tudor je jasno rekao NE, ali u upravi nisu imali sluha za takvo nešto…
Prema mišljenju Igora Tudora, #edonzhegrova je igrač u kojeg nije vjerovao. RazlogPrvenstveno igračeva fizička sprema i njegov zdrastveni karton, a s obzirom da #Zhegrova još uvijek nije spreman, očito je Igor Tudor bio u pravu.![]()
• I za kraj, napad, dovedeni jesu #loisopenda & #JonathanDavid (David zasluge Giuntolia), ali Igor nije odobrio niti prvenstveno htio ni Belgijanca ni Kanađanina, u odnosu na njih dva Dušan je u očima splitskog trenera bolji i kvalitetniji, dok je RKM bio odobren od strane Tudora, ali opet negativan scenarij.
Се молам ова да не е вистина..
Фала Богу, Деви, некогаш сами со себе не можиме да се согласиме, а камоли со друг, зато е форумов, секој да си го кажи мислењето, па останува иднината да не потврди или демантира. Јас искрено се надевам дека во однос на Ругани ќе ме демантира, ама моето мислење е тоа околу него.Неможиме да се согласиме за Ругани и тоа е тоа.
Иначе ова е се пола извадено од контекс, пола од Хрвати мислам исфилувано и од ГДС пишано. Тудор некни не се ни заврти да го поздрави Комоли. Имаа состанок денес со него и тимот, Комоли му даде подршка. Ете за утре се најавува 352 со Јилдиз SS.
Потфрла Тудор моментално тоа е вистината. Вистински добар тренер наоѓа решение и се прилагодува на играчите а не чука со галта в ѕид како Тудор моментално и Мота.
Последните Интервјуа исклучува на сред интервју, се наоѓа некое алиби, ми се чини и тој е свесен дека е готова приказната.
Сега испливаа и мали детали за односот меѓу Комоли и Тудор:
Razgovori su se vodili o općenitim temama, ali i o specifičnijim pitanjima, kao što su npr. taktičke prirode, formacija. Comolli je pitao Tudora postoji li mogućnost za taktičku promjenu, zalažući se za obranu s četiri igrača, na što mu je #tudor navodno iskreno, hladno i gotovo odbojno negativno odgovorio, tj. kako će nastaviti svojim putem, pa makar to značilo i ići na svoju štetu, odnosno mijenjati svoj plan nogometne igre.
• Ono što tek sada “izlazi na vidjelo” su navodno velika neslaganja između Juventusovog trenera i Comollia, koji je navodno doveo igrače (izuzev Chica Conceicaa) koje Tudor nikada nije niti odobrio, a još manje htio…
• #igortudor NIJE odobravao prodaju #AlbertoCosta, a još manje “htio” transfer #joaomario. Navodno, ključ svega je bio (i biti će) novac, #Comolli je unatoč Tudorovom protivljenju i prodaji i kupnji, doveo Mariaa, oglušivši se pritom na Tudorovo mišljenje kako je Costa (za njega i njegov sistem) i kvalitetniji i svestraniji. Gotovo slična situacija dogodila se i sa mladim #nicolosavona, Tudor je jasno rekao NE, ali u upravi nisu imali sluha za takvo nešto…
Prema mišljenju Igora Tudora, #edonzhegrova je igrač u kojeg nije vjerovao. RazlogPrvenstveno igračeva fizička sprema i njegov zdrastveni karton, a s obzirom da #Zhegrova još uvijek nije spreman, očito je Igor Tudor bio u pravu.![]()
• I za kraj, napad, dovedeni jesu #loisopenda & #JonathanDavid (David zasluge Giuntolia), ali Igor nije odobrio niti prvenstveno htio ni Belgijanca ni Kanađanina, u odnosu na njih dva Dušan je u očima splitskog trenera bolji i kvalitetniji, dok je RKM bio odobren od strane Tudora, ali opet negativan scenarij.
Се молам ова да не е вистина..