Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.099
Поени од реакции
1.374
само да нема лимит инаку не се лоши во последно време (мислам за стабилност,јутуб.....)

да да еве мала пофалба до нив
иако се нервирам многу за е_аниот лимит
пак опцув - џабе ги фалев :pos:
И мене тоа лимитот ме јаде ама ај да сенадеваме дека ако брзината ја средиле нема да чекаме 10 години за повише симнување.

Абе џабе е и брзина и се, имам јас брзина ама работата е тоа што квалитетот на нетот е никаков па неможам да гледам online утакмици, тоа ми е целата работа. Ама изгледа само АДСЛ му е лекот, а тоа е пак прескапо.... И плус имаат некакви никакви лимити. По се изгледа ке се наоѓа некое решение друго.
Јас на пример од повеќето страни немам проблем со стримиг значи функционира ама некогаш ама поретко тоа се дешава да сецне на моменти.Јас барем не сум имал проблем со стриминг освен порано со Јутјуб.Им се имав јавено и кажав дека не работи стриминг како треба и ми средија.

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
И мене тоа лимитот ме јаде ама ај да сенадеваме дека ако брзината ја средиле нема да чекаме 10 години за повише симнување.

Јас на пример од повеќето страни немам проблем со стримиг значи функционира ама некогаш ама поретко тоа се дешава да сецне на моменти.Јас барем не сум имал проблем со стриминг освен порано со Јутјуб.Им се имав јавено и кажав дека не работи стриминг како треба и ми средија.
не 10 ама 5 сигурно
прво зградата да ја догради

јас Ф1 гледав и не сецкаше ама на последната трка знаеше да сецка и баталив,го слушав оној на мтв (сакам нејќам) а + така и не трошев од лимитот

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Дали знае некој на configuration page на модемот меѓу кои граници треба да биде сигналот на upstream и downstream power и SNR за да има нормална конекција?Некогаш ми снемува конекција, а модемот работи и бројките на сигналите се различни од оние додека има конекција.
http://www.dslreports.com/faq/16085

I

Ivanovska

Гостин
Вчера неможев да гледам јутјуб, денеска ме заебава и на страниците. Ебати нетот. Сеа се изнервирав веќе. Утре одам по адсл. Ќе те привлечат со гигабајтите и после ќе неможеш да ги потрошиш.

Член од
21 март 2011
Мислења
86
Поени од реакции
40

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Само кај мене ли нема интернет бе незнам шо се случува изгледа ме исклучиле, арно шо комшиите имат и они wireless иначе шо ќе се праваше :pos:

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.161
Поени од реакции
6.026

Одамна не бил волку добар интернетов...

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
волку волку зошто ти е толку мал даунлоадот?

а од задунда вадиш со максимум брзина:confused:

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.099
Поени од реакции
1.374
Кај мене е ок ама денес немаше интернет 2 саати.

Член од
21 март 2011
Мислења
86
Поени од реакции
40

Nikogas vo mesecot ne sum imal barem eden cel den od "vetenata" brzina i normalen ping... ama bas nitu eden! Sekoj den ima nekoj problem.
Mora da gi pofalam za stabilnosta inace.. namesto na sekoi 15 min da snemuva konekcija kako minatiot mesec, sega snemuva samo 3 pati vo denot :cuc:
P.S. Ako so 100 posto sigurnost znam deka ide Armagedon za blisko vreme, prvo nesto sto bi napravil za da si olesnam na dusata e da otidam vo TK so rgjava dvocevka...

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.099
Поени од реакции
1.374
Се разочарав од нив...Не ги зголемуваат пакетите

Член од
24 јуни 2011
Мислења
522
Поени од реакции
462
Кои се пакетите на телекабел односно роби во штип за три услуги односно телефон,кабелска и интернет?

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.660
Поени од реакции
34.101
Според постовите, како вашата брзина мене да ми е префрлена.. :icon_lol:

Still, 980 само одат торентите, за жал.
Си реков новости да нема..
--- надополнето: Sep 16, 2011 12:48 AM ---