Фан Клуб: Јувентус

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Aбе зашто на Матри му дале дрес со бр. 33 кога негов број е 32

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.753
Поени од реакции
9.790
Околу изјавата на Елија за тоа дека Јуве е на исто рамниште со Хамбург и дека неговиот трансфер во Јуве би бил чекор назад за него, еве ви демант лично од фудбалерот на Хамбург, тврдејќи дека тој не рекол такво нешто и дека тоа е измислица на германските медиуми.

Нека не ве чуди ако на крај играчов заврши кај нас...

A

apidrone

Гостин
Стварно бе, или Меси или Роналдо нека се донесат, пошо све остало не е за во Јуве...

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.242
Поени од реакции
8.142
Стварно бе, или Меси или Роналдо нека се донесат, пошо све остало не е за во Јуве...
Меси е дете од фудбалската школа на Барса и воопшто не е купен од нивна страна додека ние нашите деца ги даваме на други тимови за да може да игра дрводелец како Мартинез. Со кој памет го дадоа Џовинко? Не викам дека Џовинко е Меси ама за Мартинез е Меси 100%.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Меси е дете од фудбалската школа на Барса и воопшто не е купен од нивна страна додека ние нашите деца ги даваме на други тимови за да може да игра дрводелец како Мартинез. Со кој памет го дадоа Џовинко? Не викам дека Џовинко е Меси ама за Мартинез е Меси 100%.
Повели убав муабет за Џовинко,
повеќе немам нерви да објаснувам зошто не го бива.

http://www.thehardtackle.com/2010/the-curious-case-of-sebastian-giovinco/

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.242
Поени од реакции
8.142
Повели убав муабет за Џовинко,
повеќе немам нерви да објаснувам зошто не го бива.

http://www.thehardtackle.com/2010/the-curious-case-of-sebastian-giovinco/
Во ред, затоа кај нас останаа играчи кои и тоа како ги "бива": Амаури, Јакинта, Мартинез, Гросо, Барзаљи, Григера а Марота ќе се потруди да ги комплетира со уште неколку "ѕвезди" од екипи како Болоња, Чезена итн.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.766
Поени од реакции
17.686
Во ред, затоа кај нас останаа играчи кои и тоа како ги "бива": Амаури, Јакинта, Мартинез, Гросо, Барзаљи, Григера а Марота ќе се потруди да ги комплетира со уште неколку "ѕвезди" од екипи како Болоња, Чезена итн.
Да речиш дека Амаури нема талент е ств нз ...Проблемот не беше Амаури проблемот беше Јуве ....Чоекот сегде дава голови и то даде колку Матри во Јуве толку тој во Парма само во Јуве не дава...едноатавно не му лежеше тактиката тоа е тоа ..Барзаљи е добар играч да го имаш на клупа не гледам каде е проблемот тука ....Разбирам некој да ги мрази потезите на Марота ама до толку е ...нз

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.242
Поени од реакции
8.142
Да речиш дека Амаури нема талент е ств нз ...Проблемот не беше Амаури проблемот беше Јуве ....Чоекот сегде дава голови и то даде колку Матри во Јуве толку тој во Парма само во Јуве не дава...едноатавно не му лежеше тактиката тоа е тоа ..Барзаљи е добар играч да го имаш на клупа не гледам каде е проблемот тука ....Разбирам некој да ги мрази потезите на Марота ама до толку е ...нз
Не зборам јас од инает, од што не го сакам Марота. Еве на пример, што не кажам нешто за Вучко или Видал, или Матри. Си има и Марота светли моменти ама за жал тие се многу ретки. Не работата во тоа да земеш некој кој има желба да го носи дресот на Јуве без разлика дали има квалитет и си завршил работа. Еве и јас сакам да го носам, па што не ме купат?

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.766
Поени од реакции
17.686
Кажи ми колку други екипи реши, освен Јуве?
Од 7 гола пола на Јувентус му ги даде!
Paskvato

2010–2011
Modena (loan) apps 40 goals : 9
40
(9)

Giovinco :

2010–2011
Parma (loan) apps : 30 goals : 7
30
(7)

--- надополнето: Aug 20, 2011 7:19 PM ---
Не зборам јас од инает, од што не го сакам Марота. Еве на пример, што не кажам нешто за Вучко или Видал, или Матри. Си има и Марота светли моменти ама за жал тие се многу ретки. Не работата во тоа да земеш некој кој има желба да го носи дресот на Јуве без разлика дали има квалитет и си завршил работа. Еве и јас сакам да го носам, па што не ме купат?

Оти секо не ние Директор за трансфери да беше сигурно ке те купеше за 25 милиони плус Пасквато :))​

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
Сите овие играчи освен Мартинез ги донесе Секо,така да криви го него не играчите,они не се криви,толку им е капацитетот,и случајно сите овие играчи денес се на трансфер листа.

И да,Џовинко не е за во Јуве,да беше толку јак ќе избореше место,го правите бог а никад не се наметна,немора да ти кажувам Дел Пиеро кога почнуваше како Џовинко кои играчи ги имаше како конкуренција.

Иначе,колку голови и асистенции даде лани Џовинко во Парма?

Kajgana Shop

На врв Bottom