Дежурна Ординација! #2

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.289
Последнава недела дена кога ќе станам од спиење се чуствувам исто како да не сум спиела...Малаксана сум ме боли главата и немам сила во себе за ништо Од што би можело да е? А и совет некој нешто да ми ја врати енергијата назад?
мислам имаме сличен проблем,иако спијам 7-8 саати станувам како ненаспан,немам баш енергија,а исто и со концентрацијата имам проблем...

T

Tetro

Гостин
Последнава недела дена кога ќе станам од спиење се чуствувам исто како да не сум спиела...Малаксана сум ме боли главата и немам сила во себе за ништо Од што би можело да е? А и совет некој нешто да ми ја врати енергијата назад?
мислам имаме сличен проблем,иако спијам 7-8 саати станувам како ненаспан,немам баш енергија,а исто и со концентрацијата имам проблем...
Повеќе овошје, свеж зеленчук и вода, густи сокови и движење навечер.

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Годинава по петти пат добивам бронхит и ми е веќе преку глава и од него и од лекарствата.На поголема временска промена настинувам,а потоа обично добивам бронхит.Незнам какви се не лекарства сум пиел.После недела дена ќе оздравам и на следна поголема временска промена повторно истата песна.

Член од
6 март 2009
Мислења
5
Поени од реакции
0
Поздрав! Имам воспаление на жлебините која понекогаш е проследена со крварење... Ако има некој некоја идеја или некој гел или слично би му бил многу благодарен..... !?

Член од
13 август 2010
Мислења
956
Поени од реакции
1.100
Поздрав! Имам воспаление на жлебините која понекогаш е проследена со крварење... Ако има некој некоја идеја или некој гел или слично би му бил многу благодарен..... !?
Купи паста за заби Lacalut activ, мислам дека е околу 150 денари. Мене стоматологот ми ја препорача, кога го чистев забниот камен и жлебината ми беше иритира. Помага, барем на мене ми помогна.

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Годинава по петти пат добивам бронхит и ми е веќе преку глава и од него и од лекарствата.На поголема временска промена настинувам,а потоа обично добивам бронхит.Незнам какви се не лекарства сум пиел.После недела дена ќе оздравам и на следна поголема временска промена повторно истата песна.
Незнам што совет би дал со оглед на тоа дека тебе ти преминало во хроника ова.

Немој да пиеш алкохол ниту газирано, немој да пушиш, спортувај повеќе, би ти препорачал да планинариш и секое слободно време да го поминуваш на планина, да јадеш обавезно мед наутро и некои од овие познативе сирупи само не ми текнува името, значи се што е на база на мед, пробај и меден млеч најдобар имунитет од тоа се добива.

Doktor1

Doktor
Член од
3 јули 2010
Мислења
364
Поени од реакции
73
Задно со тоа што ти го препорача Marinella, земај и витамин Ц, 500 мг. немораш секој ден секој втор пиј по една таблета наутро после необилен доручек.

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
При промена на време засили го имунитетот со конзумирање на повеќе витамини. Внесувај повеќе зеленчук и овошје, а не е лошо и да си пиеш алое вера еси

ти препорачувам баш вакво пошо повеќето доктори го препорачуваат за подобрување на имунитет и за лица со зачестени настинки.

Hyperz

Изгубен во времето и просторот...
Член од
13 август 2011
Мислења
715
Поени од реакции
423
Некое вежби совети за подобрување на видот?Премногу седење на pc ме доведе до ситуација после еден час седење да ме печат очите и солзи да ми течат што не се добри знаци...Полека ке намалувам со времето потрошено пред монитор но ке ми треба повеќе од тоа за да спречам понатамошно губење на видот.Всушност, не е толку опасно јас сеуште си гледам нормално но се плашам што ке биде понатаму ако продолжат да се појавуваат симптомите(солзи,печење на очите).Секој совет е добредојден.
Фала ви :)

K

kalimer0

Гостин
Некое вежби совети за подобрување на видот?Премногу седење на pc ме доведе до ситуација после еден час седење да ме печат очите и солзи да ми течат што не се добри знаци...Полека ке намалувам со времето потрошено пред монитор но ке ми треба повеќе од тоа за да спречам понатамошно губење на видот.Всушност, не е толку опасно јас сеуште си гледам нормално но се плашам што ке биде понатаму ако продолжат да се појавуваат симптомите(солзи,печење на очите).Секој совет е добредојден.
Гледај зеленило во далечина на пример некоја планина тоа ќе ти ги одмори очите.

Hyperz

Изгубен во времето и просторот...
Член од
13 август 2011
Мислења
715
Поени од реакции
423
Гледај зеленило во далечина на пример некоја планина тоа ќе ти ги одмори очите.
Зеленилото помага и тоа многу, на десктоп веќе подолго време имам позадина од изгрејсонце онака, со умерена светлина мал поглед врз неа ми помага многу( не дека гледам во десктопот да одморам очите,онака сум забележал).
Освен гледање во зеленило, дали има некој друг трик/совет што би требало да правам?

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
Зеленилото помага и тоа многу, на десктоп веќе подолго време имам позадина од изгрејсонце онака, со умерена светлина мал поглед врз неа ми помага многу( не дека гледам во десктопот да одморам очите,онака сум забележал).
Освен гледање во зеленило, дали има некој друг трик/совет што би требало да правам?
Е немој да ставаш зеленило на дескоп.
Исфарбај еден зелен ѕид во соба и одмарај :)

А има и едни капки. Медицинариве на форумот ако знаат нека ти ги кажат. Но не ги земај на своја рака. Пред се, консултација со офтамолог!

T

Tetro

Гостин
А има и едни капки. Медицинариве на форумот ако знаат нека ти ги кажат. Но не ги земај на своја рака. Пред се, консултација со офтамолог!
Дексаметазон флорамфеникол од Реплек, околу 200 денари, ама мора консултација со лекар пред да почнеш со употреба.

**не сум медицинар, патем.

Член од
10 август 2010
Мислења
323
Поени од реакции
138
4 заб.... Голема болка имав отидов на забар, го отворија забот и ми рекоа дека ке седи отворен и дека треба да го чистам после било каква храна.После имав пак големи болки и отидов на забар ми рече дека инфекцијата се проширила низ коската над забот ,зедов и антибиотик и др нешто нз како се вика. Што им значи ова со ,,се проширила инфекцијата низ коската над забот??:(

Cannabinoid

Cannabinologist, MMD
Член од
18 јануари 2008
Мислења
597
Поени од реакции
466
Информирај се прво убаво па пробај sungazing. :)
П.С. Не е ова quick fix, така да имај трпение.

Kajgana Shop

На врв Bottom