Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.910
Поени од реакции
731
А некоја конфигурација до 20.000 со проверени делови.....бидејќи другарчево бара да даваат на рати (18 даваат само во АМЦ) па затоа сака од АМЦ.Напишете тука па да се јавам јас да видам дали ги имаат тие делови и дали може со сопствено кукиште(заштедуваш околу 2000-3000 ден)

Член од
13 август 2008
Мислења
827
Поени од реакции
101
ne tropaj edniot ima i3 CPU, a drugiot ima i5 cpu koj e podobar i koj poveke ke trae??? odnosno PRVIOT
HP 4530s

e podobar ima daleku podobar procesror so ista graficka ... za prviot post moja greska tabovite me zbunija... :D (ne e SE do goleminata) prasaj nekoe devojce
па знам дека првиот има подобар процесор, ама нема голема разлика. и знам дека не е се до големината.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.162
Поени од реакции
5.944
А некоја конфигурација до 20.000 со проверени делови.....бидејќи другарчево бара да даваат на рати (18 даваат само во АМЦ) па затоа сака од АМЦ.Напишете тука па да се јавам јас да видам дали ги имаат тие делови и дали може со сопствено кукиште(заштедуваш околу 2000-3000 ден)
Конфигурација до 20.000 со делови од АМЦ?

Оваа.

On a serious note, кажи му да не зема ништо од АМЦ. И башка на 18 рати бе... Дур го исплати целосно тој "компјутер" тие делови ќе ги повлечат од продажба и ќе сфати дека џабе го купил.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.902
Поени од реакции
12.451
Вентилаторот од графичката (плус се наоѓа и на други места на мрежна, околу дискови) ми е прашина. Со правосмукалка излегува ама малце. Може да го исчистам со дување со компресорче за шприцање кола? Да не оштетам нешто од притисокот?

Член од
15 мај 2010
Мислења
540
Поени од реакции
72
Вентилаторот од графичката (плус се наоѓа и на други места на мрежна, околу дискови) ми е прашина. Со правосмукалка излегува ама малце. Може да го исчистам со дување со компресорче за шприцање кола? Да не оштетам нешто од притисокот?
Можеш да го исчистиш, само немој од многу блиску, ако е јак притисокот... Полека и пажливо среди го :).

M

Mr.InF3ction

Гостин
Сервисерите со компресор чистат :icon_lol:
Но не куќиштето да го извадиш надвор и дувај..туку деловите да ги зивадиш сите. Матична, графичка, напојување сите вентилатори па после..барем така е поефиксано...успат можеш и термална паста да смениш и то.

Член од
13 август 2008
Мислења
827
Поени од реакции
101
во АМЦ на делови немаш голем избор, ако сака на делови во Анхоч, ама чим тој сака во АМЦ на рати тогаш нека го земе компјутерот што го има во каталогот на 3 страна (Gamer 9208)-19990 денари што е, ТОП е за парите
http://www.amc.com.mk/Katalog/

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.910
Поени од реакции
731

Оваа.

On a serious note, кажи му да не зема ништо од АМЦ. И башка на 18 рати бе... Дур го исплати целосно тој "компјутер" тие делови ќе ги повлечат од продажба и ќе сфати дека џабе го купил.
Да е до мене ни јас не би земал,толку и така им дозволуваат финансиите :) Јас си имам лаптоп и не му ја мислам многу за тоа :)

Член од
11 јуни 2007
Мислења
1.505
Поени од реакции
1.302
Ако може некој да ми каже дали може да се поврзат дигитален ресивер од кабловска и филипс лцд монитор ( 1 x VGA – 15 pin HD D-Sub (HD-15) and 1 x DVI-D – 24 pin digital DVI interfaces.)

Ако може да се поврзат каков кабел ми треба и од каде можам да го набавам ?

Член од
25 октомври 2008
Мислења
541
Поени од реакции
77
Ај ако има некој искуство со сервисерите на амц нека ми кажи за колку време би ми го вратиле лаптопот во мојов случај се работи за неколку мртви пиксели???

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
па знам дека првиот има подобар процесор, ама нема голема разлика. и знам дека не е се до големината.
od dual do quad nema golema razlika :pos: ne be braaat nema nikakva razlika :pos:
--- надополнето: Aug 18, 2011 1:55 AM ---

Оваа.

hahahah mislis ova

Член од
28 март 2006
Мислења
17.902
Поени од реакции
12.451
Сервисерите со компресор чистат :icon_lol:
Но не куќиштето да го извадиш надвор и дувај..туку деловите да ги зивадиш сите. Матична, графичка, напојување сите вентилатори па после..барем така е поефиксано...успат можеш и термална паста да смениш и то.
Можеш да го исчистиш, само немој од многу блиску, ако е јак притисокот... Полека и пажливо среди го :).
ви благодарам и на двајцата за советите. Ќе пробам од малку подалеку па ќе видам што ќе се случи. Сакав прво да ставам друг вентилатор на графичка ама некои сервисери/компјутерџии ми рекоа ако можам сеуште со старата...оригинал си е оригинал. Фала ви :)

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Препорачајте компјутер за секојдневно интернет сурфање, можда понекад некои игрици да попуцам (не е битно не ми треба за игри, ретко понекогаш тоа го правам и тоа само кантер) и добар да е за фотошоп и сл.
Едноставно барам евтина алтернатива за моево ќумбе: Intel Celeron 1.8ghz, 512mb SDRAM PC133, GeForce FX 5500, 80gb HDD...Више доста е 9та накај 10та година го терам :D
Значи немора да е нешто најнај, но само да се поквалитетни деловите (како CoolerMaster напајање) и некоја добра матична плоча (AM3 или овие новиве од интел нивниот чипсет што ги поддржува i3,i5,i7 процесорите) со којашто ќе може да си ја надградувам во блиска иднина...
Едноставно сакам компјутерот за “денешницава“ да е одличен, а за понатаму да е просечен if you know what I mean :D
Пошо неможам со овој да истрпам 3 мега у секунда симнува ПАП Disk Overloaded и се намалува на 1 мега у секунда...

Ја мислев вакво нешо:
Intel Phenom II X4 955 или 945
4GB DDR3 1333 ram
графичка стварно незнам, али не ми треба некоја фенси, мислам доволна ќе биде и radeon hd5570
Харддиск ваљда некој од Western Digital доста е 500 гига...
Сеа ако има некоја поевтина intel i3 варијанта пишете...

Просто сакам PC-то да биде добро претежно да глеам HD клипчиња на јутуб и HD филмови на PC, добар да е у мултитаскинг (коа лепам превод на филм не сакам да неможам да работам ништо на PC-то и да го чекам 5 саати додека се залепи) и рендерирање на видеа во sony vegas (не ми треба пак нешто фенси, пошо 9 години сум се мачел со вакво ЗНАМ што значи да чекаш, нека му треба колку што ќе треба)..

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Се кажа, само уште буџет да кажеше арно ќе беше :LOL:

edin4o

Продуцент
Член од