Препорачајте компјутер за секојдневно интернет сурфање, можда понекад некои игрици да попуцам (не е битно не ми треба за игри, ретко понекогаш тоа го правам и тоа само кантер) и добар да е за фотошоп и сл.
Едноставно барам евтина алтернатива за моево ќумбе: Intel Celeron 1.8ghz, 512mb SDRAM PC133, GeForce FX 5500, 80gb HDD...Више доста е 9та накај 10та година го терам

Значи немора да е нешто најнај, но само да се поквалитетни деловите (како CoolerMaster напајање) и некоја добра матична плоча (AM3 или овие новиве од интел нивниот чипсет што ги поддржува i3,i5,i7 процесорите) со којашто ќе може да си ја надградувам во блиска иднина...
Едноставно сакам компјутерот за “денешницава“ да е одличен, а за понатаму да е просечен if you know what I mean

Пошо неможам со овој да истрпам 3 мега у секунда симнува ПАП Disk Overloaded и се намалува на 1 мега у секунда...
Ја мислев вакво нешо:
Intel Phenom II X4 955 или 945
4GB DDR3 1333 ram
графичка стварно незнам, али не ми треба некоја фенси, мислам доволна ќе биде и radeon hd5570
Харддиск ваљда некој од Western Digital доста е 500 гига...
Сеа ако има некоја поевтина intel i3 варијанта пишете...
Просто сакам PC-то да биде добро претежно да глеам HD клипчиња на јутуб и HD филмови на PC, добар да е у мултитаскинг (коа лепам превод на филм не сакам да неможам да работам ништо на PC-то и да го чекам 5 саати додека се залепи) и рендерирање на видеа во sony vegas (не ми треба пак нешто фенси, пошо 9 години сум се мачел со вакво ЗНАМ што значи да чекаш, нека му треба колку што ќе треба)..