Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Синџир продавници е тоа EMI Media. Има 2 продавници во Бисер, една на Рекорд (карши капијата), во Кисела Вода (не знам точно каде им беше оваа)...Тоа EMI медиа е во рамстор? Од таму имам купувано од овие по 35 денари и за сега сите беа ок. Само едно ми се заеба..но не знам дали јас бев крив..на крај излезе некој ерор кога режав adobe cs5.5 но кога го ставив двд-то ги читаше фајловите![]()
Mi se zaeba monitorot, se tresese gore-dolu malce i jas mu naprajv DEGAUSS, se smiri edna sekunda i naednas posle se zaeba i formata i zumot i se tresit sea gore-dolu ko lud, pola ekran nemozam da go vidam.
So da mu pram ?
Slikava ja naprajv so Print Screen ama nz kako se gledat kaj vas, kaj mene za nigde e........
Прегледај го приврзокот 33108
nema veze pretpostavuvav deka e quad ti da ne znaese slucajno dodeka ne proveri, kako i da e pojak procesor e i5ta i ke raboti na pomala rezolucija i e poeftin laptopot... drugo nesto da dodades imaкој quad бе? и двата се двојадрени. од кај виде дека тој е quad?? не тролај само
http://ark.intel.com/compare/52220,52224![]()
Катодната цевка ти се расипала, т.е. делчето кое што сигналите од неа ги фокусира на екранот е поместено, поготово што му напраи Degauss...Да не го имаш трескано? Од друга страна, ако долго време го имаш, време му е да си иде...Чест проблем кај компјутерските CRT монитори.
Мој совет од искуство: Ако го однесеш на мајстор ќе ти земе едно 1000-ка. Ќе го закрпи шо ќе го закрпи, после месец дена (може и малце покасно или порано) повторно ист проблем -повторно 1000-ка..Рачунај така неколку пати. Ете ти 100 евра за еден просечен LCD монитор...
Зависи за што ќе го користи пц-то.. Ако му е за обични ствари, фб, музика, филмови... 4 гб се сосема доволноКакви перформанси ќе даде 64 битниот седмица на следниов PC?
Ова е као еден апгрејд кој планирам на еден другар да апгрејднам, па ми треба ваше мислење како ќе иде седмицата...
Он сеа засеа има Dual Core E5200 stock и 2gb DDR2 533...
Core 2 Duo E7500 @ Stock брзини
4GB DDR2 800mhz (неможе DDR3 да се стаи)
320GB HDD
GeForce 9500GTI @ 7% клокната....
Пошо неговата матична е со LGA 775 лежиште и мислам дека процесоров е најдобар за неговиот буџет од 100 евра...Изгледа ќе мора да се зголеми тој буџет, еве зошо:
Едни ми препорачуваат да ставам 6 гига рам за боље да иде, али некако 2 гига рам е скапо а камоли еден модул од 4 + еден од 2...
Технологија, колку брзо скокаат цениве![]()
Зависи за што ќе го користи пц-то.. Ако му е за обични ствари, фб, музика, филмови... 4 гб се сосема доволноСамо гадна е меморијата ддр2 и 800мхз.. Премногу споро
![]()
Не прави разлика DDR3 на LGA775 платформа. И 4GB, за сега и во блиска иднина, се доволни за да се играат и најнови игри итн., кај таа конфигурација првенствено ќе биде проблем графичката (што е ѓубре за игри, а и да не игра игри другар му не би му препорачал да стави таква карта), а во блиска иднина и процесорот.
@edin4o: 64 битна 7-ца сосем добро ќе ја вози тој компјутер. Но, предлагам некои промени.
Побарај на старо некој quad core за LGA775 сокет, немој дуал кор. И рамот ти делува скап пошто зимаш DDR2, а не DDR3.Исто така на старо некоја 9800GT/8800GT, немој со таа графичка. Како што кажав погоре и да не игра игри ипак препорачувам да се земе на старо 9800GT, отколку 9500GT нова, разликата во перформанси е голема, а приближно иста цена се, реална цена на 9800GT на старо е околу 2500-3000 ден.
И прашај го што напојување има.
Тој што ти рекол да ставиш 6 гига на тој процесор - слободно мавни му шамар.Едни ми препорачуваат да ставам 6 гига рам за боље да иде, али некако 2 гига рам е скапо а камоли еден модул од 4 + еден од 2...
Ако тие надоградувања ги напраиме, тогаш ќе треба да дае нешо повеќе од 200 евра :\
Напајање има некое чкуљаво Delux од 500 вати...
Нико компјутери шо да праиш...
--- надополнето: Aug 21, 2011 11:20 AM ---
Вака... Он вика дека не планира толку екстремно да иде во деловите...Едноставно му треба само замена за тој Dual Core E5200 (пошо овој почна да му крева температура со било каков кулер - ги сменивме 2 досеа) и сака некоја евтина алтернатива...
Он ја има веќе 9500GT и викаш подобро да се земе некоја на старо од 9800/8800 калибар одошто таа да се заддржи? Зошто? Нема да му биде добра у кантер?
Quad Core барав по пазар3 и не најдов, едино го даваат со цел компјутер - не по делови...
Значи типот само фејсбук, кантер, мсн...Во блиска иднина и овие офис програми...ретко и фотошоп. Друго ништо