Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Член од
14 април 2007
Мислења
1.812
Поени од реакции
1.047
Ме плаши тоа што сезоната ја започнавме со победа. :D
Own goal пака сака да биде меѓу подобрите стрелци:icon_lol:
Таа сезона кога имавме многу автоголови од противниците завршивме втори, така да и тоа не ми се допаѓа, ама не е на одмет чат пат противниците да си даваат автоголови.

Не ја гледав цела утакмица, ама можам да кажам да не дркате на процентот на пасови на Андерсон и Клеверли бидејќи повеќето пасови на Клеверли беа од 2-3 метра од тоа што јас го видов.
Момакот одлично се движи, ептен наликува на Сколс, мислев дека него го гледам, ама засега нема муда да дава долги пасови и да шутира и да стартува поагресивно како што знаеше тоа да го прави Сколс.

Андерсон е по лукав од Клеверли, се осудува да дава поневозможни пасови, додека Клеверли сака да игра на посигурна варијанта.

И да, Клеверли во глобала е супер, значи каков фудбалер сме имале во тимот, а не ќе го гледам јас Гибсон во тимот.:eek::D

Честито победа.

TheGeneral

Арогантно копиле
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
583
Честито победа.
Наш бе! Да ти еем лицемерното лајно.

Фросе, шо се однесува до де Геа, анализирајќи, 2та гола со Сити и тај од ВБА, за 3те не, ама за 2 беше сигурно сам виновен. Не дека замерувам или дека јадам лајна, за илустрација на ВДС ниеден од тие три гола немаше да флезе. Напротив, посебно денеска, видех дека шпанчето е манга и дека иако се нервира шо он беше кривец за голо, он има муда и сила да ги надмине сите притисоци. Баш ми е таква фацка, да каже „fuck off“ и да продолже у негов стил и верувам оти ќе биде таков. Пред некоо недела говореех за тва кој сака да биде прв голман и оште стојам на тва. Не дека сам анти-де Геа фан, ама така не се стигна одма до прв голман на Јунајтед. Видеете денеска как го однесеа на трибиинте, коо го удрија у кичмата. Незнаа ни англиски. Не може на сам испит коо треба да решава он англиски да уче, или теретана да вежба. 20 години е, голман за уште 20 години ќе биде. Ако седе до јануари на клупата ништо нема да значе тва за неговата кариера. Јас сам убеден оти у моменто де Геа нее ништо повеќе од Линдегард! Ама вторио знаа барем англиски и е поголем маж... Па и сфаќам зашо Ферги оште саа го ставува маленкио меѓу стативите. Поарно, нека се кале оште сега, там нека се науче, на утакмица, а не на тренинзи. Макар тва да не кошта и титула-две. Јас на крај нема да јадам трици, ама вие сами ќе серете. Најного од се ме иритира понашањето на некои фанови на Јунајтед и тука и низ фб. Иде де Геа у Јунајтед и сите свршуват на него. Мразам коо некој оште не дојден го праат звезда на тај тим! Нека се покаже тука па ќе го носеме на аватар сите! Одма как друг ВДС да е застанал на голо. А сите знаате оти друг как ВДС тешко да имаме у наредните најмалко 5 години, па со тва шо кажувате „не серајте по де Геа, ќе стане добар голман“ си се тешате самите. И ќе се питаш зашо Фостер не бил толко храбар додека играл кај нас? Да играаш за Јунајтед и за ВБА нее исти притисок. Сигурно знааш как е да воздивнеш од коо некој е чекал ного од тебе, си му го дадел или на некој начин си се ослободил од тва. Ни Хауард ни Фостер не се лоши голмане, шом се биле изберани од Ферги да го носат тај дрес исто как шо ни де Геа нее случајно одберан да бране за тај голем клуб, Ама едноставно тие двујца не се се справиле со притисоко шо им го носе големио клуб. Таа е причината шо ме иритира. Нејќам тва да му се случе и на де Геа. Оти тај притисок иде од фановите и никој друг. Ферги и компанијата ќе го праат тва шо мора да го праат (ќе го советуват, ќе го учат, коо треба и ќе го маат и карат), а ние го прааме тва шо не ареса. И никој од нас нее читан од де Геа и никој не го критикува, едноставно дискутираме. Ние и да говореме и да не говореме де Геа е на мира од нас, ама од тие там на стадионо нее. Шо мора за него да говореме? Нека си работе, нека се докаже, па ќе го дигаме сите. Едноставно да му дадеме време. На крај краишта кои сме ние? Ферги е тај шо одлучува за него, исто как шо одлучува и за Берба (как шо кажа ти) и јас тва го почитувам до крај. Не ми прече и цела сезона да го учеме од такви голове, кажах, тие шо го бранат ќе серат на крај. :)

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.130
Поени од реакции
1.734
Wesley Sneijder has agreed to lower his wage demands and will hold talks with David Gill tomorrow, report Radio Italia #inter #mufc

Here we go again...

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Е остајте ми го Де Геа, да не ве убијам, озбилно сега :D Па се е тоа ради притисокот, ќе се среди тој уште во следните утакмици, па ваљда го видовте тој во 60та минута уште маеше со глава, демек како можел ваков гол да прими, Ферги и чичковците околу него ќе го средат, ќе биде многу подобар ушта на следната утакмица, дај луѓе сакајте го Јунајтед таков каков што е, зарем не гледате дека Ферги со секоја изјава пробува да му ја подигне самодовербата, притисокот да му се намали, зошто ние да се правиме попаметни од Ферги?

Член од
4 декември 2009
Мислења
3.244
Поени од реакции
2.762
Вечер играат нашите резерви со резервите на Арсенал. Кај нас ќе играат Флеч и Тони по едно полувреме. Биќе опако. :)

Goon

Pogback
Член од
16 март 2010
Мислења
1.848
Поени од реакции
1.480
Е остајте ми го Де Геа, да не ве убијам, озбилно сега :D Па се е тоа ради притисокот, ќе се среди тој уште во следните утакмици, па ваљда го видовте тој во 60та минута уште маеше со глава, демек како можел ваков гол да прими, Ферги и чичковците околу него ќе го средат, ќе биде многу подобар ушта на следната утакмица, дај луѓе сакајте го Јунајтед таков каков што е, зарем не гледате дека Ферги со секоја изјава пробува да му ја подигне самодовербата, притисокот да му се намали, зошто ние да се правиме попаметни од Ферги?
Добра околност е тоа што и по неговите киксови ние успеавме да ги тепаме и комшиките и ВБА, така да тоа дополнително му внесува самодоверба и мотив за надминување на тие пропусти кои му се случија на изминатите утакмици.. Впрочем и видовме сите како реагираше самиот Де Геа на победничките голови, ги дизаше рацете гледајки кон небото што дополнително говори колку само бил напнат во текот на натпреварот.

Член од
18 ноември 2010
Мислења
885
Поени од реакции
408
Не тролам со шпекулации, туку ве прашуем за мислење, пошо ја само тоа со Бразил шо го видов, друго неам глеано:
http://www.metro.co.uk/sport/football/872312-mario-goetze-replaces-wesley-sneijder-as-man-united-transfer-target
Нема Шанси да се зема детево самиот Фергусон кажа дека ниту еден играч нема да зимаме штом Снајдер не го земавме овој па ич.
Плус тука ни се Клеверли и Погба наскоро во првиот тим 100% не го зима :)

A

apidrone

Гостин
Нема Шанси да се зема детево самиот Фергусон кажа дека ниту еден играч нема да зимаме штом Снајдер не го земавме овој па ич.
Плус тука ни се Клеверли и Погба наскоро во првиот тим 100% не го зима :)
Баш тоа што НЕ го прашав, го добив за одговор :D

Kajgana Shop

На врв Bottom