Моето искуство со Колектива и Бисер Пром

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.236
Поени од реакции
84.233
Какви ставови ?
Не верувам дека разглабање на таков оф топик е битен во случајов.
Сакав да напоменам дека и покрај тоа, те подржувам да ја истераш работава.
Не затоа што те сакам, него затоа што си у право.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Во целава трол приказна, најинтересен ми се виде коментарот на извесен jovan14:

се чека на г-ца Мирослава(мајсторе!!!) да не „илуминира“ на 6тиот коментар, на прашањето дал омрсила брк во ветената земја...

„Нејсе“, немаше да се жали толку ако после 4 бирички во Ајсберг(кои ги намерила во happy hour-от, поради недостиг на п`ри-нормално, во периодот од 2.15-2.20h), и улетал Аспарух(инаку неостварен sидар од Добрич), кој бил сув од минатото лјато и истерал љиљаците на Мими.

И нека пише колку струвала царевицата? не дај боже да не нјамало царевица? Ако стварно нјамала, тогаш молам од ТА да намери по 3 (ТРИ) царевици, за секој човек од дружината които придружувал Мирославата.

Всакое добро
Also:
Но кои се причините за бесот на Мирослава?

Дали навистина во нејзиниот 10дневен (или не дај боже повеќе дневен) аранжман, не се нашол прав блгарин(1.98м, бицепс 66sm - строго неиздефиниран), кој во стилот на Чингачкук, мафтајќи го моќниот томахафк со рацете, не ја однел Мирослава на плажа-та?

И зошто Мими плаќала за превоз до хотелот? Побогу?
За една свирка ќе добиела и превоз, а и некоја баничка или донер? (или да не претерувам -
https://fbcdn-sphotos-a.akamai...

Да. Ме натераа да ги погледам сликите на ФБ од Мими. И цврсто стојам на ставот дека после толку алкохол, пијан бугар би тресел се.
Вклучувајќи и шезлонг.
Најдобрононамерно Мими, не си до толку(без едно око)...

Но и покрај се, искрено, жалам, што Мирослава не најде за потребно да не информира што навистина се случувало после купона и вешто ескивира на прашањето дали имало акција на бјалите пјасоци во близина на Лазур или Ајсберг?

На ниту еден блгарин од Загора, Пазарџиќ, или стариот Плевен, не му го натера старецот да му заплаче? Немаше цедење на јагулата?
Не изљупи ниту една луканка!?!

Апелирам до ТА, да ја повлече мојата претходна понуда за да им дава царевица на целата Мирославина компаниа!!!
ЦАР

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
1. Човекот си кажа дека се зачленил само за да реплицира. Како што сватив од неговиот коментар - прво пробал да реплицира на ПлусИнфо меѓутоа „новинарката“ не ги објавувала сите коментари.
2. Во дописот помеѓу „новинарката“ (пардон до девојката, стварно не запамтив како се вика) и „шефот“ (ебемга, и него не го запамтив) е спомната рефундацијата.
3. Човекот не ја бранеше нити Бисер Пром, нити Колектива - сподели мислење, искуство. На крај краева „Се си мислам дека да се јавеше на време, ќе си пиминеше супер одмор.“
Јасно ми е дека сите сте стари пријатели и познаници на форумов и би се бранеле меѓу себе, меѓутоа ништо лошо не мислеше дечкото со коментарот. Не бранеше никој и не напаѓаше никој. Ама нели, нов е па не смее а да не биде посочен.
Добро не претпоставуваш нешто овде...? Во целава работа, и зашто некој се уклучува со едно мислење и брани некого? :D

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Добро не претпоставуваш нешто овде...? Во целава работа, и зашто некој се уклучува со едно мислење и брани некого? :D
Не брани никого. Тоа и ми беше поентата. Дечкото беше прилично неутрален.

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Не брани никого. Тоа и ми беше поентата. Дечкото беше прилично неутрален.
Понеутрален не можеше да биде. Ја таква неутралност мислам дека имам видено само на неутрален терен кога неутрално ќе не заебат судиите кои неутрално ќе пресудат пенал против нас. Абе неутралност, шта да ти причам. :)

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Понеутрален не можеше да биде. Ја таква неутралност мислам дека имам видено само на неутрален терен кога неутрално ќе не заебат судиите кои неутрално ќе пресудат пенал против нас. Абе неутралност, шта да ти причам. :)
Никаде момакот не ја одбрани фирмата, нити пак ја нападна новинарката.
Човек кој во дискусијата влезе со претпоставка од типот „ако би - може би“ е по природа неутрален.
Башка, како никој не ја запази реченицата на момакот која гласеше :

(за Бисер Пром не коментирам, бев доволно паметен да не патувам со нив)
Ама сосема ми е јасно, сарказмот беше полесна опција од препрочитување на оригиналниот пост два пати.

Член од
22 јуни 2007
Мислења
1.296
Поени од реакции
26
Pred 3 godini koga bev vo Soncev Breg so BISER PROM ni bese kazano deka avtobusot trga od Nesebar, i deka do tamu moze da stigneme so avtobuscinja koisto idat na sekoi 10tina minuti na relacija S.Breg-Nesebar i voedno kostaat samo 2 levovi.
Inace treba da se slusnat dvete strani od prikaznata, posto nemoze samo slepo da i se veruva na ednata strana bez pritoa da se znae sto navistina bilo, kako bilo, i zasto bilo.

Член од
12 август 2011
Мислења
8
Поени од реакции
2
Pred 3 godini koga bev vo Soncev Breg so BISER PROM ni bese kazano deka avtobusot trga od Nesebar, i deka do tamu moze da stigneme so avtobuscinja koisto idat na sekoi 10tina minuti na relacija S.Breg-Nesebar i voedno kostaat samo 2 levovi.
Inace treba da se slusnat dvete strani od prikaznata, posto nemoze samo slepo da i se veruva na ednata strana bez pritoa da se znae sto navistina bilo, kako bilo, i zasto bilo.
Приателе оти тогааш газдата на Колектива би и дал ваучер за ново патување ама ако Мимка си мавне АВТОДЕМАНТ...........значи он признава дека ја укакале.........ама сега дај да изгладиме ситуацијата ке морааш да си дадеш АВТОДЕМАНТ како би го заработила својот ваучер.........и на крај ти кажи ми дали знае човекот што уствари прави.......дека тоа он што го прави се вика Мито и Корупција и дека се казнуваа според закон.

Член од
15 август 2011
Мислења
1
Поени од реакции
0
Приателе оти тогааш газдата на Колектива би и дал ваучер за ново патување ама ако Мимка си мавне АВТОДЕМАНТ...........значи он признава дека ја укакале.........ама сега дај да изгладиме ситуацијата ке морааш да си дадеш АВТОДЕМАНТ како би го заработила својот ваучер.........и на крај ти кажи ми дали знае човекот што уствари прави.......дека тоа он што го прави се вика Мито и Корупција и дека се казнуваа според закон.
A koi se tie kolektiva i sto imaat vrska so biser prom. Nie 2 god idevme preku niv na ekskurzii i stvarno top si pominavme plus i tatko mi znae gazdata i super se. Lani bevme vo beatris vo soncev breg i stvarno bese ekstra..... Ne fakam strana ama mislam deka ja preteraa na forumov malku neli?

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.488
Поени од реакции
7.983
Не знам дали е претерано. Членови кои се на форумов повеќе години пишуваат за лошите страни на Колектива и Бисер пром од една страна, додека од друга страна се регистрираат нови членови и со првиот пост ги бранат овие две компании.

Навистина, да се збуни човек. Моја среќа што сум од основањето на форумот, сурфам на интернет уште од 2000та па можам врз основа на пишаното да изберам на кого ќе му верувам.

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Никаде момакот не ја одбрани фирмата, нити пак ја нападна новинарката.
Човек кој во дискусијата влезе со претпоставка од типот „ако би - може би“ е по природа неутрален.
Башка, како никој не ја запази реченицата на момакот која гласеше :

Ама сосема ми е јасно, сарказмот беше полесна опција од препрочитување на оригиналниот пост два пати.
Дуд, зар треба да објаснувам сега пак !? Џизас. Мисли си што сакаш, јас знам што си мислам. ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom