Моето искуство со Колектива и Бисер Пром

Член од
14 август 2011
Мислења
3
Поени од реакции
0
На форумов прочитав еден израз кој ќе го позајмам, се надевам војводата нема да ми се лути.

„Новинарке“, што се залагаш за правото на слободен говор, јавно ќе те замолам да ги објавуваш сите коментари кои пристигаат на твојата колумна на Плус Инфо. Поради твојот поглед на слобода на изразување, морав да се зачленам на форум кој успешно го одбегнував години наназад.

Сакав само да докажам дека не сме комплетно злопамтило како народ и дека не се споделуваат јавно само лошите искуства. Не знам како баш тебе ти се случи сево ова, и баш само тебе. Јас си бев во Сончев Брег, (за Бисер Пром не коментирам, бев доволно паметен да не патувам со нив), немаше место (не знам што му бил проблем на хотелот што не ги известил дека немаат соби, за да знаат да известат и Колекитва ама нема везе) и додека чекавме, нормално барав начин да се јавам во Колектива за да прашам што к** им е проблемот. Акцентот е тука на моментот дека ги барав веднаш. Како и да е , бев сместен во хотел Хепи одма до нив и супер беше се.

Се си мислам дека да се јавеше на време, ќе си пиминеше супер одмор. А и да се пожалеше директно кај нив по враќањето, ќе испаднеа фер сигурно, од причина што и по ваков јавен резил ти понудија рефунд а ти пак продолжуваш игнорирајќи го тој дел.

Тоа имав да кажам, извини што ја заобиколив твојата дозвола.

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Мореее мењање идентитеееттт... :D
п.с од кај знаеш ти дека и нуделе рефунд? кажуваш "ти понудија" ко да си бил таму o_O

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Мореее мењање идентитеееттт... :D
п.с од кај знаеш ти дека и нуделе рефунд? кажуваш "ти понудија" ко да си бил таму o_O
Бил бил, сите ради ситници се издаваат кои се мајке ми:D

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Мислам луѓе, не се брукајте вака.

Член од
14 август 2011
Мислења
3
Поени од реакции
0
Мислам алооо женската ја постираше цела конверзација на мејл. И да не сакаш стануваш дела од цела каша.

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Мислам алооо женската ја постираше цела конверзација на мејл. И да не сакаш стануваш дела од цела каша.
Зашто ти да станеш дел од нечиј проблем, не сфаќам? Инволвиран си во ситуацијава или да?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.236
Поени од реакции
84.233
Зашто ти да станеш дел од нечиј проблем, не сфаќам? Инволвиран си во ситуацијава или да?
Не ве разбирам.
Факт е дека Бисер-пром и Колектива се сељаци какви што има пун курац кај нас и дека редно е некад и да си го окркаат, али зошто да не постува некој и позитивно искуство ако имал со нив?

Член од
14 август 2011
Мислења
3
Поени од реакции
0
Сакаш да кажеш дека сите паметни што се изјаснуваат на форумов се инволвирани? Ова нешто као затворен круг е? За кратко се замислив зошто до сега не сум учествувал на форуми. Сега ми е јасно. Мрчало народ сме и немаме друга работа па седиме и чекаме сеири.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.236
Поени од реакции
84.233
Психологијата на стадото на форумов, многу често ја напаѓа објективноста.

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Сакаш да кажеш дека сите паметни што се изјаснуваат на форумов се инволвирани? Ова нешто као затворен круг е? За кратко се замислив зошто до сега не сум учествувал на форуми. Сега ми е јасно. Мрчало народ сме и немаме друга работа па седиме и чекаме сеири.
Не бе брачко, не е тоа проблемот. Проблемот е што се зачленуваш денес и прв муабет ти е токму овде каде што ги браниш дотичните. Сумљиво брачко, сумљиво. Кога веќе се претставуваш како некој што не е инволвиран, нали, првин малце замачкај очи, искоментирај на други места на пример на: љубов и секс, дрога и порторож, автомобили и стока, па тек после као онака успат доаѓаш овде и во гужва се буташ и глумиш лудило ... „ еееј чек бе и ја иам искуство со нив, али позитивно“.
Абе се ли ја да ве учам бе... ах бе....бе.... :)

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Не бе брачко, не е тоа проблемот. Проблемот е што се зачленуваш денес и прв муабет ти е токму овде каде што ги браниш дотичните. Сумљиво брачко, сумљиво

*праам само copy/paste

Работата е ако ти не си инволвиран ЈАСНО ТЕ ПРАШАВ како знаеш дека "ти понудија рефундација" (на новинарката) ко да си бил ти таму, не бегај од темата, и не збори други работи. И згора на се, ако не си инволвиран, што има да те засега толку оваа работа? Прво зачленување на Кајгана, и одма за Колектива? My ass...

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Не бе брачко, не е тоа проблемот. Проблемот е што се зачленуваш денес и прв муабет ти е токму овде каде што ги браниш дотичните. Сумљиво брачко, сумљиво

*праам само copy/paste

Работата е ако ти не си инволвиран ЈАСНО ТЕ ПРАШАВ како знаеш дека "ти понудија рефундација" (на новинарката) ко да си бил ти таму, не бегај од темата, и не збори други работи. И згора на се, ако не си инволвиран, што има да те засега толку оваа работа? Прво зачленување на Кајгана, и одма за Колектива? My ass...
1. Човекот си кажа дека се зачленил само за да реплицира. Како што сватив од неговиот коментар - прво пробал да реплицира на ПлусИнфо меѓутоа „новинарката“ не ги објавувала сите коментари.
2. Во дописот помеѓу „новинарката“ (пардон до девојката, стварно не запамтив како се вика) и „шефот“ (ебемга, и него не го запамтив) е спомната рефундацијата.
3. Човекот не ја бранеше нити Бисер Пром, нити Колектива - сподели мислење, искуство. На крај краева „Се си мислам дека да се јавеше на време, ќе си пиминеше супер одмор.“
Јасно ми е дека сите сте стари пријатели и познаници на форумов и би се бранеле меѓу себе, меѓутоа ништо лошо не мислеше дечкото со коментарот. Не бранеше никој и не напаѓаше никој. Ама нели, нов е па не смее а да не биде посочен.

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
И шо е сеа со „новинарката“? Поарно „новинарка“ - неподмитена, отколку НОВИНАРИШТЕ - купено.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.236
Поени од реакции
84.233
И шо е сеа со „новинарката“? Поарно „новинарка“ - неподмитена, отколку НОВИНАРИШТЕ - купено.
"Новинарката" си е "новинарка", дали е подмитена или не во нејзината работа, тоа е друго прашање.
Иако ми се сере од твоите "новинарски ставови", сепак имаш секое право во случајот.

Kajgana Shop

На врв Bottom