Кризата во Грција (продолжетоци пред пенали)

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.719
не знам кај да пишам,па ај тука...
Македонците во Грција потрошиле за одмориве 100 милиони евра...срамота,само толку ќе пишам.
Ова е најголемата глупост.
Од каде оваа информација?

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Бла бла бла...и после зошто не викале овци се прашувате ?!
Глеј колку и да нудат ефтини одмори,треба да се размисли добро дека таа држава не не признава нас како држава,место Македонија не вика Скопје,што е срамота,иритирачко и омаловажувачки,а со самото тоа што не ни ја признаваат државата,фактички не не признаваат и нас Македонците,а дел од нас се ептен токмаци од Македонци,ја полнат грчката економска каса со 100 милиони евра,им го јачаат егото до Марс и назад,па така тие си добиваат сила се повеќе и повеќе да не навредуваат и омаловажуваат,а дел од нашите сограѓани пак ќе одат таму на одмор.
Зошто ?1
Затоа што нуделе ефтини одмори !!
Ма дај ти се молам,глупо,да не речам малоумно е тоа...
Не работи националната свест кај тие Македонци што отишле на одмор кај најголемите душмани и им ги полнеле џебовите,а со тоа колку толку им ја зајакнуваат и економијата,а како што пишав погоре,повеќе и повеќе им го јачаат егото.
За греота сме бе за греота,да земе тие што биле на одмор кај нив да ги погоди некоја радијација...
И мене не ми се допаѓа тоа што имаат таква политика Грците но, ако гледаш така ни Бугарите ни Албанците не се подобри. Како и да е јас не сум отишол во Грција од распадот на СФРЈ. Не одам бидејќи не се осечам најслободно за одмор а и не сум по плажите. Кога бираш место за одмор и тоа се зема во предвид несакам да неможам да кажам од каде сум ако ме прашаат. Но, неможам да им се мешам во изборот на другите луѓе ако сакаат да одат во Грција нека одат сами си ги трошат парите ако не им смета тоа нека си прават што сакаат.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
Пробуваат да ја спасат Гејлада со слободни економски зони,макар тој модел и не е во согласност со правилата на ЕУ

Атина да преговара со Еврокомисијата за слободните зони со правилата на ЕУ, предложи вицеканцлерот на Германија Филип Рослер
кои отстапки ги прави ЕУ заради гејлада- не ми се верува
http://www.livebiz.bg/ikonomika/s/14254179

Член од
7 мај 2005
Мислења
1.231
Поени од реакции
307
кои отстапки ги прави ЕУ заради гејлада- не ми се верува
Нема веќе отстапки од политичка природа. Ако циганите сакаат пари, мора да има хипотека, така бараат Холандија, Австрија, и Словачка. Претходно Финска се постави на сличен начин кога ЕУ продолжи да фрла пари во црната дупка.
Другото се приказни.
Requests for Collateral Pose a Hurdle for Greek Bailout

LONDON — Greece’s international bailout hit a new obstacle Thursday when three euro zone countries indicated they were likely to seek collateral in exchange for their loan. Finland earlier reached a similar deal with the debt-laden government in Athens.

http://www.nytimes.com/2011/08/19/business/global/greece-bailout-faces-new-obstacle.html

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.826
Поени од реакции
4.532
Па види,и Грците доаѓаат тука за многу работи како купување зелнчук и овошје,шишање,поправање заби,коцкање,туризам(слушам доста Грци го посетуваат Охрид) итн.На крај краева добиваме дел од парите што таму ги трошат нашите туристи.
ama me utesi sega.......

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
од ден на ден се у поголеми гомна се бутаат. немаат ни за шо да се фатат за да се извлечат!!! неможе нив вечно да ги финансираат другите. ке рипнат ке се побунат одредени членку во ЕУ. неможе само на грција да и се даваат толку пари. и шпанија (или португалија) се у криза за пари ама нив не им даваат.. ке си ебе мајката таа европска унија у брзо време..

П.С предлагам насловов да се смени во кризата во грција - 10то полувреме!
на овие 2 полувремиња им се премногу малце...

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Едвај чекам да дојде до пенали утакмицава

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.587
Сега ги консолирдирале двете најголеми банки односно ги споиле во една. Префрлање од труло во празно.

Државата Катар станува се поагресивна и покрај вмешувањето во Либија, учествува во новата банка која че се вика Алфа-Еуробанка.

Јасно, филијалите на банката се во досегашните најкорумпирани држави во ЕУ и пошироко - Кипар, Бугарија и Романија.

Two of Greece's biggest banks -- Alpha Bank and Eurobank EFG -- confirmed on Monday (August 29th) that they are merging in a share swap deal, creating one of the biggest financial groups in the region with assets worth 146 billion euros. A Qatari fund will also participate in the new bank which will be called Alpha-Eurobank. The two lenders have 1,300 branches in eight countries and enjoy strong market positions in Bulgaria, Cyprus, Romania and Serbia.

http://www.setimes.com/cocoon/setimes/xhtml/en_GB/features/setimes/roundup/2011/08/31/roundup-bs-05

Kajgana Shop

На врв Bottom