Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
Е сеа немаат сите генетика како Арнолд и Сталоне,али и црнците оние у гетото вежбаат кај стигнат,по автобуски и слично,затвори и тако даље,кај нас само на кеј по некој кога ќе видиш,а коа читав поназад еден што пишуваше дека имало влага ,ладно било па не се вежбало па ми дојде на ум овој клип:)

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Има некој пиено од QuickMass од AllMax Nutrition ?

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Тука да се напомене дека и Рони Колман и Lee Haney кои се на врвот на табелата за највеќе освоени титули во Mr.Olympia се всушност црнци.

И настрана од тоа дека генетиката е понапред од нашата, Малком и Мандела нема да се сложат туак со мене :D

Едини термин за да се оправдате зошто вие сте послаби од црнице, не е генетиката туку нешто што се вика напорна работа.

Шварцеnigger, со тебе сме белецу! :D

PS. Сирота генетика на кинезине, или се ниски или се сумо-дебели :ROFLMAO:
Збориме за вежби по дома.. Нормално со теретана секој може да качи мускул.. Али од гето вежби со склекови и вратило неможеш да се споредиш со нив..

Башка да Сталоне и Шварценегер се белци и имаат мускули..Но акнале стероиди:D

Член од
8 февруари 2009
Мислења
911
Поени од реакции
173
Збориме за вежби по дома.. Нормално со теретана секој може да качи мускул.. Али од гето вежби со склекови и вратило неможеш да се споредиш со нив..

Неможеш да докажеш дека овие од гетово не се на стероиди ;)

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058

А овие Ханибал, па и другиве нигери од друга бранша, како Рони, Хани, Декстер на цедевита да не се?

Ова дека секој може да качи мускул ти е смешна изјава, секој може и астронаут да биде ама пак се во ограничен број, нели? :D

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Дали исхранава е ок за *топење на масти* + ставање на мускул ??? Праев некои експерименти со храниве ... =)

Attachments

Член од
27 јули 2011
Мислења
633
Поени од реакции
241

ima razlika od zilav muskul do krut muskul znaci napraven so steroidi
vo zatvor nemaa steroidi pa pak se ogromni fintata e vo sekojdnevno vezbanje i dobra ishrana proteini

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
ima razlika od zilav muskul do krut muskul znaci napraven so steroidi
vo zatvor nemaa steroidi pa pak se ogromni fintata e vo sekojdnevno vezbanje i dobra ishrana proteini
Секојдневно вежбање без доволно одмор на мускулот, а притоа само со протеин без анаболни стредства ќе донесе само во обратна фаза, односно катаболизам и мускулот нема да може да расте.
Ти препорачувам следниот пат кога ќе сакаш да кажеш нешто корисно, разлистај неколку книги и види дали тоа што го викаш е вистина.

Трета работа, кога верувате на тие амерички филмови како у затвор мускулите растат како 12 годишно куре, тогаш верувајте и дека шверцот на стероиди е исто толку лесен во истиот тој затвор.
Секој може да каже што пие, ретко кој ќе ви каже точно!

Edit: А и батково никаде не спомна дека не се “витаминизирал“

Член од
27 јули 2011
Мислења
633
Поени од реакции
241
Секојдневно вежбање без доволно одмор на мускулот, а притоа само со протеин без анаболни стредства ќе донесе само во обратна фаза, односно катаболизам и мускулот нема да може да расте.
Ти препорачувам следниот пат кога ќе сакаш да кажеш нешто корисно, разлистај неколку книги и види дали тоа што го викаш е вистина.

da tocno e ova sto go kazuvas, ama zavisi sto saka da postignes ako e za masa ti stoi toa so kazuvas taka e.
ako e za zilav muskul i definicija sekoj den se vezbaat muskulite od ista grupa.
mene celta mi e da dojdam na tezina od 80 kila sega imam 85 predhodno 90 posot celo vreme vezbav za masa
gubis vistina na masa ama si ekspluziven imas brzina a toa e najbitno.

Трета работа, кога верувате на тие амерички филмови како у затвор мускулите растат како 12 годишно куре, тогаш верувајте и дека шверцот на стероиди е исто толку лесен во истиот тој затвор.
Секој може да каже што пие, ретко кој ќе ви каже точно!
zavisi vo koj film e vlezena osobata i so saka da napravi so svoeto telo vo legija na stranci se ceni izdrzlivost nasprema masa e pa sega vidi ti

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
zavisi vo koj film e vlezena osobata i so saka da napravi so svoeto telo vo legija na stranci se ceni izdrzlivost nasprema masa e pa sega vidi ti
Тогаш која е твојата цел во темава?

Тука е за дискусии поврзани со бодибилдингот, не за дали некој може да прими пет од берета.

Член од
27 јули 2011
Мислења
633
Поени од реакции
241
Тогаш која е твојата цел во темава?

Тука е за дискусии поврзани со бодибилдингот, не за дали некој може да прими пет од берета.
dobro e da se vezba i bodi bilding ne sum protiv toa posto i samiot vezbam.
ali moze da se postignat rezultati i bez steroidi samo so makotrpno vezbanje i vnes na potrebnite proteini vo kombinacija so kreatin monohidrat.
zboruvam za toa sto sum koristel i gi znam negovite benifiti. do steroidi ne sum dosol a ne ni planiram.

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
dobro e da se vezba i bodi bilding ne sum protiv toa posto i samiot vezbam.
ali moze da se postignat rezultati i bez steroidi samo so makotrpno vezbanje i vnes na potrebnite proteini vo kombinacija so kreatin monohidrat.
zboruvam za toa sto sum koristel i gi znam negovite benifiti. do steroidi ne sum dosol a ne ni planiram.
Секој е сопственик над своето тело и сам избрира што ќе прави со него.
Паметно од твоја страна, ако стероидите се на последно место во твојата листа на суплементација и витаминизација, и верувај не сите (што користат) знаат како правилно да ги користат анаболните стероиди.
Затоа доаѓа до тие несакани ефекти.

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Стероидите се лекови кои се раширени и во употреба во сите сфери на општеството, особено во спортот.
Убаво тело, за своја душа, плажа и сл. може да се постигне и без употрена на лекарства. Секој кој ќе посегне во лекови, со цел форма за плажа, за мене го направил погрешниот избор. Сосема е друг изборот на спортистите, каде некој предходно ги поставил границите и нормите, а следните по него мора да го следат и надминат.Но, спортистите тоа го избрале како животна опција од која очекуваат егзистенционални резултати. Барем поголем процент од сите на својот почеток.

Деко Il Drago,
чудна ти е диетава...

Што се од несува до белци и црнци...многу дискутабилно. Освен Арнолд во моментов имате уште еден белец кој е голем залак за црнците на бодибилдинг сцената. Катлер.

Член од
11 август 2011
Мислења
45
Поени од реакции
2
http://www.t-nation.com/free_online_article/sports_body_training_performance/nutrition_for_newbies_part_1

Прочитај го ова за почеток па ако нешто не ти е јасно прашај пак.
ej brat abe ovdeka vikat proteini da se jadat 1,25 do 1,5 g na pound tezina. Spored to, so 70 kg (154 pounds) idat da jadam 190-230g dnevno. A vo tekstov davat isto preporaka ako sakame na fitday.com da gi vnesvime jadenjata sho gi jajme vo toj den i davat kolku proteini, jaglehidrati, kalorii itn. I otvoram tamu, gleam sum izel denes 100g proteini, a mi pisit deka mi bile potrebni 52.8g i sum go zadovolil ova 183%. Plus namestiv i stil na zivot najaktiven (sho mozi da se reci) i pak pisuva deka e poveke od dovolnoto za toj den. E sea koe e ispravnoto???

Kajgana Shop

На врв Bottom